De 7 leukste ideeën voor een kleine tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
MARBORÉ jardinera palets. 120x80cm, 3 alturas, ECOdECO Mobiliario ECOdECO Mobiliario Rustieke tuinen
Loading admin actions …

Een kleine tuin aanleggen is een erg leuk idee om over na te denken! Als de ruimte bij jou thuis wat beperkt is, dan kun je vast wel de nodige leuke voorbeelden van diverse experts gebruiken. En uiteraard helpen we je daar bij homify graag een handje bij. Ga er maar even lekker voor zitten en laat je heerlijk inspireren. Voor je het weet ga jij straks in je kleine tuin, op het balkon of misschien wel binnenshuis aan de slag om zo’n leuke kleine tuin te gaan realiseren.

Grind en planten

De combinatie van grind en een paar leuke planten doet het ontzettend goed in een kleine tuin. Als looppad is er gekozen voor leuke vlonders. En dan wordt het geheel ook nog eens ontzettend leuk aangelicht met verlichting. Een kleine binnenplaats krijgt zo ontzettend veel dynamiek en wij zijn hier dan ook erg over te spreken: een prima start van dit overzicht.

Een knus balkon

Een kleine tuin kun je uiteraard ook op een dakterras of een balkon gaan realiseren. En in dit geval laten we je een erg knus balkon zien! Een erg leuke plek om lekker te ontspannen. Plaats een leuk bankje en wat leuke kussens en met een paar plantenbakken wordt het idee van een tuin zeer goed benaderd! Ook een erg goed idee trouwens om hier de nodige kleur te gebruiken, dat doet het heel erg goed.

Een echte binnentuin

Een kleine tuin kan ook ergens min of meer binnenshuis te vinden zijn. Kijk hier maar! Een kleine jungle in je eigen huis, ook een erg goed idee om toe te passen als je een ruime hal hebt. En ook met wat minder ruimte kun je met tropische planten zorgen dat je een hele bijzondere sfeer gaat creëren. 

De allerkleinste tuin

Het ene voorbeeld dat we je laten zien is groter dan het andere en dit is wellicht de allerkleinste tuin die we je kunnen laten zien. Het idee is erg simpel: plaats een paar pallets op elkaar, maak er enkele wieltjes onder en je hebt een schitterend geheel als je er potten met planten op gaat zetten. Zowel binnen als buiten kun je dit concept prima toe gaan passen.

Hangende groentetuintjes

Ben je een vervend verzamelaar van de groentetuintjes die je bij de supermarkt kunt verzamelen? Dan moet je natuurlijk wel een mooie plek hebben om ze kwijt te kunnen. Deze hangende groentetuintjes zijn overal toe te passen en fleuren elke ruimte op. Zo kun je zelfs een kleine tuin in je keuken gaan realiseren! Erg fijn natuurlijk dat je altijd de beschikking hebt over je eigen groenten en kruiden.

Kleine voortuin

Ook voor een kleine voortuin geven we je graag de nodige inspiratie mee. Zelfs voor een paar leuke bomen is hier nog ruimte gevonden! Ook hier is grind gebruikt om de ruimte tussen de perkjes op te vullen. Erg knap hoe hier op slechts een paar vierkante meter een geweldige diverse tuin is ontstaan, zeker een idee om te onthouden!

Grote plantenbakken

We sluiten af met nog een voortuin. Hier is gekozen om twee hele grote plantenbakken te plaatsen en de rest van de ruimte op te vullen met donkere grind. Ook weer een erg dynamisch geheel. En door gebruik te maken van een plant als lavendel is het ongetwijfeld ook een tuin die heel erg lekker ruikt! En als je even beter kijkt, zie je dat er voor een leuke diversiteit aan planten is gekozen: zo heb je het hele jaar door wat leuks dat in bloei staat. Wil je verder ook nog even tuininspiratie op gaan doen? Dat kan met dit artikel

Welk idee zou jij toe gaan passen? We zijn benieuwd! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine