Een klassiek uiterlijk met een modern innerlijk | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een klassiek uiterlijk met een modern innerlijk

Johan van Dijk Johan van Dijk
Klassieke huizen van Arquitectos Building M&CC - (Marcelo Rueda, Claudio Castiglia y Claudia Rueda) Klassiek
Loading admin actions …

Uiterlijk zegt soms niet alles. Dit geldt voor mensen, maar dit geldt ook voor huizen! Een architect kan een bepaalde stijl kiezen voor het ontwerpen van de buitenkant van een huis, maar een interieurarchitect of een interieurontwerper kan binnen vervolgens een hele andere stijl gaan hanteren. Dat is natuurlijk geen enkel probleem: het zorgt vaak voor een interessante combinatie. Neem nou het project waar we nu een kijkje gaan nemen. Een ruime nieuwbouwwoning met een overduidelijk klassiek uiterlijk en een interieur dat juist behoorlijk modern is. Benieuwd geworden? Kijk dan snel mee naar dit project van Building M&CC.

Nieuw klassiek

We kunnen hier spreken van nieuw klassiek: je ziet direct dat het om een nieuwe woning gaat, maar de stijl en opbouw van de gevel doen heel erg klassiek aan. De pleisterlaag en de kleur op het huis helpen daar aan mee, maar toch vooral het uitgebouwde balkonnetje en de daaronder ontstane wachtruimte voor de voordeur geven een heel klassiek beeld.

Achterkant

De achterkant van het huis laat ook zo’n heel klassiek beeld zien: dit huis is overduidelijk geïnspireerd op oude Zuid-Europese villa’s. Een prachtig Mediterraans zwembad versterkt die sfeer nog meer. Dit huis kent een grote tuin en ook veel mooie buitenruimte om van heerlijk weer te kunnen genieten. Neem nou de ruime veranda. Het fijne van deze plek is dat het dak dienst kan doen als balkon! Een wenteltrap zorgt dat je zelfs buitenom kunt lopen. Handig als je na het opstaan gelijk even een frisse duik in het zwembad wilt nemen.

Entree

Achter de zeer klassiek aandoende voordeur bevindt zich ineens een opvallende moderne gang. Maar wel met een eclectisch randje: de kleurstelling en vooral ook de natuurstenen vloer zorgen voor een zeer aangename en ontspannen entree. En ook zo’n prachtig schilderij helpt mee aan een hele eigen en unieke sfeer.

Bijzondere woonkamer

Vooral de woonkamer is een ruimte die met heel veel aandacht is ingericht. Schitterende moderne witte banken met bijpassende tafels en poefjes zorgen dat hier heel wat mensen kunnen zitten. Een apart zithoekje achter de mooie matglazen schuifdeuren zorgt er zelfs voor dat een van de bewoners zich hier in alle rust even terug kan trekken. Het effect van de zwarte kussens en zwarte tafellopers is ook erg mooi te noemen. Het is een prachtige kers op de taart die deze woonkamer is.

Ontspannen eetkamer

De eetkamer is een heerlijke ontspannen ruimte en dit is een prachtige tafel om veel meer aan te kunnen doen dan eten alleen, zoals huiswerk maken, studeren, werken en spelletjes spelen. Dit huis lijkt met zo veel stoelen rond de tafel dan ook zeer geschikt voor een groot gezin. De hele sfeer die uitgeademd wordt, heeft ook iets van een traditioneel huis, maar dan ook weer met een modern randje.

Lichte keuken

De keuken is in een aangename lichte kleurstelling aangebracht. Een design dat je gerust als minimalistisch mag bestempelen. Erg fijn is het raam boven het aanrecht. Aan de ene kant zorgt het voor een aangenaam uitzicht tijdens het koken, maar vooral het daglicht dat door deze vensters naar binnen schijnt is erg plezierig.

Lekker in bad

Het bad in de badkamer is uitgevoerd als bubbelbad. Lekker in bad is hier een goede optie om bij te kunnen komen van een drukke dag. De entourage van de badkamer zelf helpt daar ook erg aan mee door de heerlijke beige tinten van de grote tegels aan de muur. En dat nisje is heel erg geschikt om wat leuke kaarsjes neer te zetten zodat het badderen nog meer ontspanning biedt.

Een klassiek jasje met een moderne inhoud en een eclectisch randje hebben we gezien. Voor meer soortgelijke inspiratie laten we je graag ook dit huis zien.

Vind je dit project inspirerend? Laat ons weten wat je de leuke (en minder leuke) aspecten van dit huis vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!