Vanbuiten en vanbinnen een bijzondere woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vanbuiten en vanbinnen een bijzondere woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Excelencia en Diseño Modern
Loading admin actions …

Vormen zijn allesbepalende elementen als het aankomt op het gebied van architectuur. Het begint al met het grondplan van een huis. Een vierkant of rechthoekig grondplan is meestal de basis van een woning, maar er zijn ook binnen die vormen weer heel veel variaties te bedenken. Maar een grondplan, en daarmee een fundering, is één aspect. Het eigenlijke huis moet dan ook nog letterlijk en figuurlijk vorm krijgen. De mogelijkheden op dat gebied zijn nog veel groter, alleen al maar als je kijkt naar de vorm van een dak. Laat die vormen maar aan de Mexicaanse experts van Excelencia en Diseño over. En dan hebben we het nog niet eens over het bijzondere interieur gehad.

Bijzonder lijnenspel

Een bijzonder lijnenspel en een gevarieerde hoeveelheid aan materialen vormen de basis van het uiterlijk van dit huis. Dit is echt zo’n huis waar je niet ‘zo maar’ aan voorbij kunt gaan. Neem nou de zalmkleurige wand met de twee uitgespaarde vierkanten. Wat is de functie van die muur? Het achterliggende gedeelte van het huis lijkt redelijk minimalistisch en strak vormgegeven, maar een grote natuurstenen lijst ter hoogte van de voordeur en een carport met dakpannen zorgen dat deze woning alles behalve minimalistisch is.

In het donker

Het is altijd zo leuk om ook een foto te kunnen bekijken van een huis in het donker. Vooral de invloed van verlichting, zowel binnen als buiten, is dan erg goed te zien. We zien hier dan ook heel erg goed hoe de unieke uitstraling van dit huis is. En die schuine muur is vooral decoratief als je het van deze kant bekijkt. De wand zorgt in ieder geval voor een hele bijzondere extra dimensie.

Wit

Eenmaal binnen in het huis wordt je aangenaam verrast door de nadrukkelijke aanwezigheid van witte elementen. Het zorgt voor een minimalistische inslag. En toch is de inrichting op zo’n manier gedaan dat het wit in dit geval geen steriel effect geeft. Kleine objecten zorgen daarvoor. Neem nou de landelijke salontafel en de bijzettafeltjes achter de banken. Vooral het bijzondere kunstwerk aan de muur zorgt voor een nog dynamischer beeld. En was je trouwens opgevallen dat deze woonkamer iets verlaagd is in de ruimte? Een moderne variant op de zitkuil!

Landelijk tintje

In een mooie open en hoge ruimte is de eetkamer ingericht. Net als in de woonkamer zie je ook hier weer een minimalistisch beeld, maar weer met een beeldbepalend element dat voor een eclectisch geheel zorgt. In dit geval hebben we het dan over de tafel en de stoelen. Ze zorgen voor een zeer verrassend landelijk tintje.

Keuken

Het huis is voorzien van een zeer ruime keuken. De ideale plek voor kookliefhebbers! Uitgebreide maaltijden bereiden is hier geen enkel probleem. De uitstraling van deze ruimte is ook redelijk minimalistisch te noemen. Een leuke oplossing is om juist de deur door de opvallende kleur er lekker uit te laten springen. Zo zie je dat in iedere ruimte een opvallend element aanwezig is, net zoals we dat bij de voorgevel ook al zagen.

Overloop

Op de overloop is iets meer gebruik gemaakt van kleur. Een smalle passage zorgt voor verbinding van de twee aparte gedeeltes waaruit de bovenverdieping is opgebouwd. Hierdoor wordt de ruimte in de leefruimte extra hoog en ruimtelijk gemaakt.

Sfeer

Bij de inrichting van het huis overal geprobeerd een hele specifieke sfeer te creëren. Ook in de badkamer is dat het geval. Je ziet nog net de deur die al net zo opvallend is als in de keuken. De wastafel zet de lijn van landelijk natuursteen en een minimalistische opbouw prachtig voort. Een leuk geheel.

Aangenaam verrast door de minimalistische elementen in dit huis? Bekijk dan dit huis als je nog meer inspiratie in deze stijl wilt bekijken.

Ben je gek op di soort projecten? Laat ons weten wat jij er zo aantrekkelijk aan vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!