De leukste huizen van een veelzijdige architect | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De leukste huizen van een veelzijdige architect

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne schuurwoning Haringhuizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Minimalistisch
Loading admin actions …

Het werk van een architect kan zeer uiteenlopend zijn. Zoals je van ons gewend bent, laten we je daar graag het nodige van zien. En in het geval van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde is er zeer veel te bekijken. Die veelzijdigheid uit zich in allerlei verschillende woningen in een brede waaier aan stellen. Steeds met een moderne touch, maar toch elke keer weer anders. We hebben er voor gekozen om in dit geval steeds de buitenkant van de huizen te laten zien. Ga er maar even lekker voor zitten en laat je hier heerlijk inspireren!

Wonen en werken

Moderne Villa in Plan Vaart Alkmaar van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne Villa in Plan Vaart Alkmaar

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

De architect houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerpen van woonhuizen, maar dat neemt niet weg dat die ook graag aan de slag gaat om een fraaie combinatie tussen wonen en werken te realiseren. In dit geval zie je een huis waar de benedenverdieping als kantoor kan worden gebruikt en boven heerlijk gewoond kan worden. Een fraai modern geheel dat echter door gebruik te maken van natuurlijke materialen ook iets landelijks uitstraalt. Een prima begin van ons overzicht!

Bauhaus?

Moderne kubuswoning in plan Vaart Alkmaar Moderne huizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne kubuswoning in plan Vaart Alkmaar

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Je kent de Bauhaus-stijl vast wel en daar lijkt dit prachtige bakstenen huis wel een variant op te zijn. Een moderne kubuswoning die door kleine inhammen op sommige plekken, in combinatie met een houten gevelbekleding, een heel speels beeld oplevert. Ook weer iets waar zonder meer goed over nagedacht is! De tuin is hier nog niet aangelegd, maar reken maar dat in combinatie met de architectuur van het huis ook echt een plaatje gaat worden. 

Hout

Moderne duinwoning in Castricum Moderne huizen van Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne duinwoning in Castricum

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Bij deze woning heeft Nico Dekker het qua materiaalgebruik weer over een geheel andere boeg gegooid. Het is hier allemaal hout wat de klok slaat! En aangezien dit huis in de buurt van de duinen te vinden is, past dat ook heel fraai bij de omgeving. Zelfs de kleur van het hout sluit naadloos aan bij een duinlandschap. Net als de vorige huizen die we lieten zien is dit ook weer een riant en vrijstaand onderkomen. En wat is het dan fijn dat een architect er zoiets moois als dit van weet te maken.

Oud en nieuw

Midden op de uitgestrekte landerijen in de kop van Noord-Holland (Nieuwe Niedorp is de uitvalsbasis van de architect) is dit bijzondere huis te vinden. Oude en nieuw concepten uit de architectuur zijn hier in een schitterende mix gegoten en het wordt dat ook niet voor niets een schuurwoning genoemd. Zo past het geheel heel goed in het landschap en heeft het toch een modern en eigentijds karakter. Het zwartgeverfde hout geeft een zeer karakteristieke touch aan de woning. Wat ons betreft een van de mooiste huizen uit dit overzicht!

Wederom oude inspiratie

We hebben het al eerder even aangestipt: Nico Dekker weet oude concepten steeds weer in een nieuw jasje te gieten. In dit geval is een oud pakhuis de inspiratiebron geweest. En dat concept leent zich bij uitstek voor een wat hogere woning. Lekker veel ruimte dus! De dubbele openslaande deuren aan weerszijden van de schoorsteen zorgen dat je met lekker weer een prachtige eenheid van huis en tuin kunt gaan maken.

Alles bij elkaar

Niet zonder reden laten we je dit huis als laatste zien. Heb je niet het idee dat alles wat we bij de andere woningen hebben gezien hier op bijzondere wijze bij elkaar komt? Dat geldt voor zowel de stijl als de materialen die zijn  gebruikt. En uiteraard gaat het hier ook weer om een lekker ruim woonhuis. Al die ruimte is iets waar de bewoners zich ongetwijfeld zeer gelukkig mee prijzen. Ben je ondertussen erg benieuwd hoe deze huizen er aan de binnenkant uitzien? Kom daar in dit artikel achter! 

Welke stijl spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!