Woon- of werkplek?

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Woon- of werkplek?

Johan van Dijk Johan van Dijk
Kantoor : {:asian=>"Aziatisch", :classic=>"klassiek", :colonial=>"koloniaal", :country=>"land", :eclectic=>"eclectisch", :industrial=>"industrieel", :mediterranean=>"mediterrane", :minimalist=>"minimalistische", :modern=>"modern", :rustic=>"rustiek", :scandinavian=>"Scandinavisch", :tropical=>"tropisch"}  door YBB Architecture Amsterdam,
Loading admin actions …

Vaak zijn de titels van de artikelen die je bij ons kunt vinden wat uitgebreider, maar in dit geval hebben we voor een zeer korte en bondige titel gekozen. En dat heeft natuurlijk een reden! Al vaker lieten we werk zien van de architecten van YBB Architecture Amsterdam. In eerste instantie valt bij deze experts op dat architectuur en interieurarchitectuur bij hen naadloos in elkaar overlopen. Maar dat is niet het enige: of ze nou privé of voor bedrijven ontwerpen: de scheidslijn tussen woon- of werkplek is bijna niet te zien. En juist daar willen we in dit artikel de focus op gaan leggen. Laat je dan ook zowel privé als professioneel maar lekker inspireren! 

Woonkamer of kantoor?

Kijk je nu naar een woonkamer of naar een kantoor? Het laatste is het antwoord, maar als je niet beter weet zou je zeer zeker het eerste denken. En dat is, zoals we ook al in de inleiding aangegeven hebben, juist het leuke van het werk van deze architecten. De touch waarbij je heel goed kunt zien dat ook op de werkplek een huiselijk gevoel mag worden gecreëerd. En dat kan het werkethos van de werknemers natuurlijk alleen maar ten goede komen.

Nog meer huiselijkheid!

Op deze foto zie je nog meer huiselijkheid in beeld. Een heerlijke bank om tijdens je lunchpauze even op te kunnen ontspannen en voor gasten van het bedrijf ook de ideale plek om even te wachten als ze bijvoorbeeld een afspraak hebben. Let hier ook vooral even op de eclectische samenstelling van het interieur! Modern, industrieel en vintage zijn hier in een perfecte balans gebracht. Een dynamische omgeving is het resultaat waarbij de lichtinval ook nog eens een hele grote rol speelt. 

Een open pantry

In menig kantoorgebouw vind je van die krappe pantry’s die een beetje weg zijn gestopt aan het einde van de gang. Maar waarom zou je die niet gewoon in een open structuur op de gang gaan plaatsen? Gezellig om in het voorbijgaan even met je collega’s bij te kletsen als je een kopje koffie of thee haalt. En dat draagt natuurlijk ook alleen maar bij aan de huiselijke sfeer. 

Café of bedrijfskantine?

Renovatie Kantoor Amsterdam Zuid:  Kantoor- & winkelruimten door YBB Architecture Amsterdam, Modern
YBB Architecture Amsterdam

Renovatie Kantoor Amsterdam Zuid

YBB Architecture Amsterdam

Ook bij het zien van deze foto word je weer enigszins in verwarring gebracht: kijk je naar een gezellig café of naar een bedrijfskantine? Uiteraard is deze foto ook in een kantoorpand gemaakt, maar de werknemers kunnen hier heel gezellig van hun vrijdagmiddagborrel genieten. En daarbij is door YBB Architecture Amsterdam ook weer zeer veel aandacht besteed aan een zeer sfeervolle inrichting. Daar word je gelijk een beetje verliefd op, dat geldt tenminste wel voor ons!

Nog meer zitjes…

Renovatie Kantoor Amsterdam Zuid:  Kantoor- & winkelruimten door YBB Architecture Amsterdam, Modern
YBB Architecture Amsterdam

Renovatie Kantoor Amsterdam Zuid

YBB Architecture Amsterdam

Als je de hoeveelheid zitjes ziet die in dit kantoorpand te vinden zijn, dan denk je bijna dat de werknemers niet meer aan werken toekomen. Maar er is qua belichting heel goed over nagedacht: de zitplekjes zijn vrij donker en daarom niet zo ideaal om te gaan werken. Kijk je echter rechts op de foto, dan zie je een werkplek die heel erg licht is: dat is juist de ideale plek om te werken.

Een echte woonkeuken

Renovatie Woonhuis Amsterdam:  Keuken door YBB Architecture Amsterdam, Modern
YBB Architecture Amsterdam

Renovatie Woonhuis Amsterdam

YBB Architecture Amsterdam

We sluiten niet af op kantoor, maar nu even in een echte woonkeuken die door YBB Architecture Amsterdam is ingericht. Herken je de overeenkomsten in stijl met de werkplekken die je net hebt gezien? Vooral het industriële komt hier weer naar de voorgrond toe. En als je dan weer naar de grote keukentafel kijkt, dan kan dit ook de ideale plek voor thuiswerken zijn. Daarmee is de cirkel weer rond! Mocht je trouwens in dit huis nog even verder willen neuzen, dan kun je er in dit artikel meer over te weten komen. 

Welke ruimte is jouw favoriet? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!