Bijzondere verf in een monumentaal pand

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Bijzondere verf in een monumentaal pand

Johan van Dijk Johan van Dijk
Monumentaal wonen in moderne stijl:  Woonkamer door Pure & Original, Modern
Loading admin actions …

Het komende weekend is het Open Monumentenweekend: de ideale gelegenheid om bijzondere (rijks)monumenten vanbinnen te bekijken waarvan de deuren normaalgesproken gesloten blijven. Wij nemen vast een voorproefje door binnen te gaan kijken bij een fraaie monumentale woning. De focus leggen we daar dan vooral op de verf die in het interieur is gebruikt. Want vaak is het zo dat je ook binnen niet zo maar wat op de muren kunt smeren. De verven van de experts van Pure & Original uit Lelystad zijn echter bij uitstek geschikt om in een dergelijk interieur te gebruiken. Wij laten je dat dan ook met veel plezier zien en hopen ook zeker dat het je inspiratie geeft voor je eigen huis, ook als dat geen monument is! 

Betonlook in de eetkamer

Moderne woonkamer met houten tafel, leren stoelen en stoere betonlook met Marrakech Walls:  Woonkamer door Pure & Original, Modern
Pure & Original

Moderne woonkamer met houten tafel, leren stoelen en stoere betonlook met Marrakech Walls

Pure & Original

We beginnen onze rondleiding in de eetkamer van dit bijzondere huis. Het monumentale van het pand kun je direct zien, dat mag duidelijk zijn. Daarvoor hoef je alleen maar naar de ramen en het plafond te kijken. Bijzonder is natuurlijk de verf die is uitgekozen: de betonlook uit de lijn Marrakech Walls. Het zorgt voor een prachtig eclectisch contrast. De vintage aandoende meubels passen perfect in die bijzondere balans. Let hier trouwens ook direct even op het uitzicht! 

Detail van de verf

Betonlook muurverf (Marrakech Walls) in de kleur Tin Kettle:  Woonkamer door Pure & Original, Modern
Pure & Original

Betonlook muurverf (Marrakech Walls) in de kleur Tin Kettle

Pure & Original

Nog even een detail van de verf in de eetkamer: de Marrakech Walls. Wat een goed idee om deze industriële uitstraling van deze verf met de klassieke elementen te combineren. Voor elk huis een uitstekend idee! Let verder ook nog even weer op de aankleding van deze ruimte. Zo’n grote vaas met een enkele tak kan voor een prachtig beeld zorgen. Ook heerlijk om zo’n grote eettafel te hebben met comfortabele stoelen. De ideale plek om gezellig met vrienden en familie te genieten van een heerlijke avond.

Industriële touch

Wanden in afwasbare muurverf Licetto kleur White, keukenkasten geschilderd met Carazzo matte lakverf in de kleur Slate Grey:  Kleine keuken door Pure & Original, Modern
Pure & Original

Wanden in afwasbare muurverf Licetto kleur White, keukenkasten geschilderd met Carazzo matte lakverf in de kleur Slate Grey

Pure & Original

In de keuken vind je de industriële touch terug die we in de eetkamer ook al hebben gezien. Hier onder andere in de vorm van een mooie stoere lamp en niet te vergeten de vloer met betonlook. Het betonnen aanrecht past daar ook uitstekend bij en dat wordt vervolgens weer gecombineerd met een fraai modern aanrecht. Maar uiteraard moeten we de focus ook nog even leggen op de fraaie verf van Pure & Original. In deze ruimte is gekozen voor een afwasbare verf: de Licetto kleur White. Een aangename kleur die een fraai rustiek randje aan het geheel toevoegt.

De kozijnen en ramen

Binnen kozijnen geschilderd met Carazzo matte lakverf in de kleur Black:  Woonkamer door Pure & Original, Modern
Pure & Original

Binnen kozijnen geschilderd met Carazzo matte lakverf in de kleur Black

Pure & Original

In een monumentaal pand mogen de ramen niet veranderd worden en daarom vind je hier de klassieke ramen met ruitjesverdeling. Aan de binnenkant heb je doorgaans wel de vrijheid om die te schilderen naar eigen wens. In dit geval is er voor gekozen om de Carazzo matte lakverf te gebruiken. Een fraaie en klassieke kleur die bij het oorspronkelijke van het huis past en tegelijkertijd ook een klein eigentijds tintje toevoegt aan het interieur. En ook hier vanaf dit plekje kun je natuurlijk weer heel erg mooi genieten van het pittoreske uitzicht op de gracht. 

De woonkamer

Lichte woonkamer met witte wanden en zwarte stalen kozijnen:  Woonkamer door Pure & Original, Modern
Pure & Original

Lichte woonkamer met witte wanden en zwarte stalen kozijnen

Pure & Original

We sluiten onze korte rondgang door dit prachtige monument af in de woonkamer. Ook hier is weer voor wit gekozen op de muren en zie je wederom de prachtige ramen. De eclectische balans is hier ook weer heel erg goed zichtbaar: een moderne bank en een ouderwets Perzisch tapijt in een klassieke ruimte. De vloer past dan weer bij zowel een moderne als een klassieke uitstraling. Een ideale balans die wij van harte aan kunnen bevelen! Wie weet kun jij komend weekend ook wel van een dergelijk monument gaan genieten. Wil je dat eerst nog even bij ons doen? Neem dan hier een kijkje! 

Wat vind jij van deze verf? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!