Harmonieuze en moderne familiewoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Harmonieuze en moderne familiewoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectische keukens van nobuyoshi hayashi Eclectisch
Loading admin actions …

Elk continent kent eigen karaktertrekken als het om woningen gaat. En dan zijn er op de meeste continenten ook nog weer zeer grote verschillen in bouwstijlen en ook binnen landen kan er een enorme variatie zijn. Zelfs in Nederland verschillen oude bouwstijlen van provincie tot provincie! Maar daar gaan we nu juist niet naar kijken. We richten onze blik op Azië, beter gezegd op Japan. Harmonie is in grote delen van Azië een leidraad. En al wordt er vaak in Japan heel modern gebouwd, in dit geval is het oosterse tintje voelbaar in het huis aanwezig. Geniet mee van deze aangename familiewoning die ontworpen is door architect Nobuyoshi Hayashi.

Modern en traditioneel

Modern en traditioneel zijn twee zeer uiteenlopende begrippen en je zou verwachten dat deze twee niet eenvoudig met elkaar te combineren zijn. Toch is niets minder waar! Kijk maar naar het ontwerp van dit huis. Een modern huis, maar de houten constructie doet toch op de een of andere manier behoorlijk traditioneel aan.

Lichteffecten

Als we de gevel nog van wat dichterbij bekijken, dan valt nog meer op hoe mooi het effect van zowel de verlichting binnen, als de buitenverlichting is. Ook zien we hier duidelijk de kleine veranda die is aangelegd en die door middel van een boompje een soort van minituin vormt. Een goede oplossing op een plek waar nou eenmaal weinig ruimte voor een tuin is. Je ziet in veel dichtbevolkte Aziatische landen dat buitenruimte bij een huis schaars is. Op deze manier is er toch een heel mooie buitenplek gecreëerd.

Overzicht

Voor we de focus meer op de details van het interieur gaan leggen, bekijken we het geheel eerst. Je ziet hier nog beter hoe mooi je door middel van een schuifpui naar de veranda kunt lopen. Die buitenruimte is ook een prachtige beschutte plek voor kinderen om veilig buiten te kunnen spelen. Maar we zien natuurlijk veel meer dan dat. Zoals een mooie ruime keuken en een zeer comfortabele bank.

Hoogte

In het ontwerp is heel erg mooi gespeeld met de hoogte die ontstaan is onder het schuine dak. De keuken heeft hierdoor een prachtige ligging gekregen en heeft een zeer ruime uitstraling. En het contrast tussen modern en traditioneel wordt hier ook heel mooi in beeld gebracht. De betonnen bar en het houten plafond vormen namelijk een verrassende eenheid.

Unieke trap

Centraal in de benedenruimte staat de unieke trap. Een element dat een industrieel element aan de eclectische sfeer toevoegt. De woonkamer is als een soort van zitkuil uitgevoerd, een nog grotere versterking van de diepte-effecten die hier aanwezig zijn. En dan hebben we het nog niet over de prachtige inval van daglicht gehad. De grote ramen zorgen voor een hele inspirerende en opwekkende sfeer in het huis.

Boven

Als je bij het aanrecht staat, kijk je ook erg mooi de hoogte in. Het open karakter geeft ook het idee van een loft. De fraaie kastenwand versterkt dat gevoel nog meer. Verder zie je hier heel goed hoe groot de bank is. Heerlijk om ’s avonds, na een lange drukke werkdag, onderuitgezakt tv te kunnen kijken. En zoals je kunt zien ook een ideale plek om lekker met de kinderen te kunnen spelen of een boekje te kunnen voorlezen.

Werkruimte

De bovenverdieping is ideaal te gebruiken als werkkamer of als slaapkamer. Werken in een lichte ruimte als deze moet bijna van nature goed lukken. En zodra de kinderen groter zijn ook een fantastische plek om te kunnen studeren. Verder is hier een mooie grote kastenwand aanwezig, een mooie mogelijkheid voor opslag in een aangenaam huis.

Enthousiast geworden door het zien van deze beelden? Deze woning laat je nog meer Japanse wooninspiratie zien.

Ben je een liefhebber van deze mooie stijl? Laat gerust een reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!