Goed voorbereid de herfst in: de najaarschoonmaak

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Goed voorbereid de herfst in: de najaarsschoonmaak

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Kleedkamer door meine möbelmanufaktur GmbH, Modern
Loading admin actions …

De voorjaarsschoonmaak is zo’n begrip dat iedereen wel kent. Maar zou het niet een verstandig idee zijn om ook een najaarsschoonmaak te houden? Zo kun je goed voorbereid de herfst in gaan en geniet je van een heerlijk schoon en opgeruimd huis. Wij hebben bij de nodige experts wat informatie aangevraagd en hebben leuke en handige tips voor je op een rijtje gezet. Doe er zeker je voordeel mee en schroom ook zeker niet om aan het einde zelf wat handige tips achter te laten. Ga er maar even goed voor zitten en ga straks aan de slag om jouw huis weer helemaal spic en span te maken.

Nagenieten op het terras

Terras:  Terras door Vonder, Modern
Vonder

Terras

Vonder

Oké, we zullen je eerst nog even de tijd geven om na te genieten op het terras. Daar zijn nazomerdagen natuurlijk bij uitstek geschikt voor. Nog even lekker die zon op je gezicht en terugkijken op (hopelijk) een warme en geslaagde zomer. Maar zodra je merkt dat de terrasdagen toch echt geteld zijn, doe je er zeker verstandig aan om je tuinmeubels schoon te gaan maken en op te bergen. Zo kun je er in het komende voorjaar weer optimaal van gaan genieten!

Kleding sorteren

De tips die we je hier aan de hand doen hoef je niet per se allemaal in deze volgorde uit te voeren, dat is uiteraard geheel aan jou. Toch zouden wij zelf er voor kiezen om eerst eens de kledingkast in te gaan duiken. Kijk maar welke zomerkleding opgeborgen kan worden en maak weer ruimte voor de warme truien en winterjassen. En mocht je dat oude spul een beetje zat zijn, dan kun jij jezelf straks na al het opruimen natuurlijk ook gaan belonen met een leuke winkelsessie! 

Het echte opruimen en schoonmaken

Woonhuis Brederodestraat:  Trap door Bas Vogelpoel Architecten, Modern Kunststof
Bas Vogelpoel Architecten

Woonhuis Brederodestraat

Bas Vogelpoel Architecten

Je kunt er wel een tijdje omheen blijven draaien, maar uiteindelijk moet het toch van het echte opruimen en schoonmaken gaan komen. Ruim alle troep op die gedurende de zomer je huis binnengeslopen is en ga daarna eens flink aan het stoffen, stofzuigen, dweilen en alles wat daarbij hoort. En sla daarbij bijvoorbeeld de boekenkast niet over: haal al die boeken er maar uit en zorg dat er geen stof meer te vinden is in, tussen en op de boeken.

Gordijnen wassen en ramen lappen

'Lichte Wol' gordijn by Kimik Design:  Ramen door kimik design, Eclectisch
kimik design

'Lichte Wol' gordijn by Kimik Design

kimik design

De gordijnen kunnen doordat in de zomer de nodige stof de woning binnenkomt via openstaande ramen en deuren behoorlijk smerig worden. Het is daarom zeker aan te raden om de gordijnen te wassen en de ramen te lappen zodat alles weer lekker fris wordt. Nu maar hopen dat de buitenkant van de ruiten niet te snel weer smerig wordt met die herfstige buien…

De keuken

keuken met kookeiland:  Keuken door Architectenbureau Vroom, Mediterraan
Architectenbureau Vroom

keuken met kookeiland

Architectenbureau Vroom

De keuken schoonmaken is natuurlijk een vak apart. Een grondige najaarsschoonmaak is natuurlijk niet compleet nadat deze ruimte ook grondig onder handen genomen is. Ruim ook gelijk de kastjes goed op en gooi weg wat allang niet meer houdbaar is en vul het aan met een goede wintervoorraad. Dat geldt uiteraard ook voor je koelkast, zorg dat die restantjes tapas van een barbecue van een aantal weken terug niet teveel ruimte in blijven nemen! En wil je meer tips wat het schoonmaken van je keuken betreft? Mis dit artikel dan niet!

De schaatsen uit het vet?

Cameralamp Sigma - SA - 300:   door Gilbert's Style, Industrieel
Gilbert's Style

Cameralamp Sigma – SA – 300

Gilbert's Style

Najaar betekent nog geen winter, maar wie weet haal je over een paar maanden de schaatsen wel weer uit het vet. Dan moet je ze op die zolder van jou natuurlijk wel kunnen vinden. Daarom is het ook zeker geen slecht idee om de zolder ook even lekker op te ruimen: op die manier is je huis letterlijk en figuurlijk van top tot teen weer schoon! 

Welke tip zou jij nog toe willen voegen? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!