De allermooiste ideeën voor een stijlvolle schuifpui!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De allermooiste ideeën voor een stijlvolle schuifpui!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Terras door JOBIM CARLEVARO arquitetos
Loading admin actions …

Wanneer je niet in het trotse bezit ben van een serre is het plaatsen van een schuifpui een goed alternatief. Een schuifpui met mooie terrasdeuren creëert dat stukje huis waar het elk seizoen weer genieten is. In de zomer gooi je de schuifpui open zodat je je tuin heel fijn bij je woonkamer kunt betrekken. En dan hebben we het nog niet eens over de geweldige lichtpartij die dankzij een schuifpui binnen komt vallen!

Wij selecteerden de mooiste foto's voor ideeën voor een schuifpui. Kijk je mee?

Bekijk meer foto's van bijzondere serres met schuifpui alvast in dit Ideabook

Haal buiten naar binnen met deze bijzondere schuifpui

Deze prachtige serre geeft vrij uitzicht over de gehele tuin. De keuze voor een glazen dak en glazen wanden zorgen ervoor dat je het gevoel krijgt dat je je buiten bevindt. Zoals op de foto te zien is is er gekozen voor losse, verschuifbare glazen panelen die ervoor zorgen dat de serre en de tuin vloeiend in elkaar overlopen. 

Enkele terrasdeur in plaats van schuifpui

 Ramen door Maxlight
Maxlight

Pivot door and Side Return Glass Box Extrensin

Maxlight

Op deze foto zien we een ietwat bijzondere pui, bestaande uit een enkele deur die naar buiten toe open slaat. Op de foto is te zien dat de woonkamer voor een groot deel uit glas bestaat, het contrast met de bakstenen muren geeft een industriële indruk. Het kiezen voor zwarte kozijnen is zo gek nog niet!  

Industriële terrasdeuren

Het herenhuis waar een jong gezin in woont is door StrandNL volledig uitgebouwd en verbouwd. Door een combinatie van originele details en moderne toevoegingen samen met fris kleurgebruik is een industrieel maar warm familiehuis ontstaan. Ook bij dit huis is gekozen voor openslaande deuren in plaats van een klassieke schuifpui. De zwarte openslaande terrasdeuren geven toegang tot een terras vervaardigd uit beton, een prachtig geheel! 

Smalle ramen

Nog een voorbeeld van donkere, industriële schuifpui. Deze schuifpui bestaat, in tegenstelling tot de meeste in dit artikel, uit smallere ramen. En te zien is, dat deze schuifpui weer een hele andere indruk achter laat. De patio is overdekt door de beplanting in de tuin en ook hier is weer duidelijk te zien dat het kiezen voor dezelfde materialen binnen en buiten, deze twee ruimtes tot één doet smelten. 

Twee maakt één

 Ramen door Grand Design London Ltd
Grand Design London Ltd

St Mary's Crescent, London – Kitchen Extension

Grand Design London Ltd

Ook op deze foto zien we dat het buiten terras door een slimme keuze voor de schuifpui bij de ruime keuken wordt betrokken. Let ook op de keuze om zowel binnen als buiten hetzelfde materiaal te gebruiken, waardoor het open schuiven van de deuren zorgt voor het creeren van één grote leefruimte. Wat vind jij van deze strakke schuifpui?

De kracht van contrast

De schuifpui op deze foto laat zien hoe sterk de kracht van contrast kan zijn. Wanneer je keuze valt op een zwarte schuifpui, is het slim om te letten op de kleuren van je interieur, zowel binnen als buiten. Deze schuifpui bestaat uit twee grote, zware omlijste ramen die het geheel een moderne uitstraling geven. 

Schuifpui in de hoogte

Op deze foto zien we dat een schuifpui ook ideaal is voor een balkon of balustrade. De terrasdeuren kunnen over de gehele lengte van het balkon open geschoven worden waardoor het balkon bij de woning wordt betrokken. Dit zorgt ervoor dat het balkon dieper doet ogen dan dat het daadwerkelijk is. Slim! 

Nog een zwarte schuifpui

Deze prachtige zwarte schuifpui is extra krachtig door de keuze voor een zwarte buiten muur. Te donker? Welnee! Er is bewust gekozen voor lichte materialen in de tuin en ook binnen is gekozen voor een overheersend wit interieur. Door dit grote contrast komt deze donkere schuifpui erg goed tot zijn recht. 

Exotische vibe met een schuifpui van hout

Tenslotte nog een prachtig idee voor een schuifpui met een exotische vibe. Afhankelijk van de uitstraling van je woning kan de keuze voor een schuifpui van natuurlijk materiaal erg mooi zijn. Wellicht een goed idee voor een vakantie woning? 

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor jou de beste optie is? Het inschakelen van een professional kan je zeker helpen bij het vinden van de mooiste oplossing. 

Bekijk hier meer foto's om inspiratie op te doen voor een bijzondere schuifpui.  

Heb jij al een keuze kunnen maken? Of heb je andere ideeën die je graag met ons zou willen delen? Laat het ons weten in de comments!  
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!