10 Opberg tips voor schoenen in de hal

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 Opberg tips voor schoenen in de hal

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door Harris/Kohl Produktentwicklung
Loading admin actions …

De gang of hal is het welkomstpunt van je woning, het is dus logisch dat je deze netjes wilt houden om zo een goede eerste indruk te geven. Dat kan wel eens lastig zijn omdat de hal ook het vertrek is waar je een final check doet voordat je de deur uit loopt. Een grote spiegel, een volle kapstok, een dressoir voor sleutels en post en wellicht vindt je er zelfs een aantal paren schoenen rondslingeren. 

In dit Ideabook laten we slimme, handige en nette mogelijkheden zien om je schoenen zo op te bergen dat je hal een aantrekkelijke ruimte blijft! Kijk mee en laat je inspireren. 

Stapelgemak

De eerste opberg oplossing voor schoenen is goedkoop en gemakkelijk zelf te maken! Het maakt niet uit of je hal groot of klein is, dit kastje maak je zelf helemaal op maat! Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn een aantal kratjes van verschillende formaten. Kies voor kratjes van hetzelfde materiaal of juist voor verschillende materialen, alles is mogelijk. Kies ervoor om ze (deels) te verven en plaats ze op een plateau met pootjes. De bovenkant van dit zelfgemaakte schoenen kastje gebruik je natuurlijk voor de nodige decoratie. 

Een dressoir vol schoenen

Laten we eerlijk zijn, het dressoir in de gang (mocht je er één hebben) ligt over het algemeen vol met sleuteltjes, post en kleding accessoires. Of, misschien is hij zelfs wel helemaal leeg en gebruik je de bovenkant alleen voor decoratie. Is dit bij jou het geval? Overweeg dan eens om een lage kast met planken zoals op deze foto te kopen. Een dergelijke kast biedt genoeg ruimte om een tiental paar schoenen op te bergen. 

Inklapbaar gemak

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel schoenen opbergers te verkrijgen, in alle maten, kleuren en vormen. Neem dit voorbeeld van : een inklapbare 'lade' waar je je schoenen verticaal in op kunt bergen. Eenmaal ingeklapt zal deze schoenen kast niet meer ruimte innemen dan een willekeurige kapstok. Bovenstaande kast is een design van Harris/Kohl.  

Speciale schoenen planken

 Gang, hal & trappenhuis door Maze Interior

Deze leuke oplossing is speciaal gemaakt om enkel en alleen schoenen op op te bergen. Je kunt hetzelfde effect natuurlijk creëren met gewone plankjes, maar de losse 'schoenzolen' geven het geheel toch wel een erg leuke touch! Deze opberg mogelijkheid is zowel onder als boven je kapstok op te hangen. 

Spiegels voor de optische illusie

Het plaatsen van spiegels in een kleine ruimte doet deze optisch groter lijken. Een hal verleent zich hier natuurlijk perfect voor! Maar een nog betere optie is het kiezen voor een gangkast met spiegeldeuren. Zoals op deze foto te zien is, is de kast aan het einde van de hal, zwevend boven de grond geplaatst. Je kunt er voor kiezen om je schoenen in de kast op te bergen, maar de echte eyecatchers plaats je natuurlijk gewoon buiten de kast zodat je ze elke dag kunt zien! 

Werk met de hoogte

Zoals vaker gezegd is; in smalle ruimtes doe je er verstandig aan om met de hoogte te werken. Laat een lading schoenen daar nou ideaal voor zijn! Kies bijvoorbeeld voor een hoge, brede maar ondiepe kast met voldoende planken en sluit hem af met nette schuif- of klapdeuren. Op deze manier kun je tientallen paren schoenen opbergen zonder dat dit veel ruimte in beslag neemt, een oplossing voor de echte verzamelaars dus! 

Creatief met planken

Het opberg idee op deze foto komt oorspronkelijk van een kledingkamer – of inloopkast – maar kan prima gerealiseerd worden in elke hal. Het enige wat je voor deze leuke oplossing nodig hebt zijn een aantal planken en wat creatief inzicht. Zo kun je elk gewenst ontwerp creëren, waarna je je schoenen op een leuke manier tentoon kunt stellen. Tip: ook met deze opberg mogelijkheid kun je gebruik maken van de hoogte van de hal. 

De hal met trap

 Gang en hal door 3deko

Een trap in je hal? Maak dan absoluut gebruik van de ruimte onder de trap. Het is heel goed mogelijk dat het toilet zich onder de trap bevindt, maar ben jij de gelukkige met kastruimte of een open trap? Zie hier één van interessante opbergmogelijkheden voor je schoenen. Op bovenstaand voorbeeld is te zien dat er een lage ladekast geplaatst is. Door het neerleggen van zachte kussens creër je als het ware een zitje die, je raad het al, perfect is om je schoenen aan en uit te doen! 

Trede voor trede

Verbouwde jaren zestig villa aan de Westeinderplassen:  Gang en hal door ENZO architectuur & interieur
ENZO architectuur & interieur

Verbouwde jaren zestig villa aan de Westeinderplassen

ENZO architectuur & interieur

Erg leuk, maar niet altijd even veilig (niet handig met kinderen in huis); het plaatsen van je schoenen op de treden van de trap! Mooi is het zeker wel. Kies je mooiste paren en sorteer ze op soort en kleur, positioneer ze allemaal links of juist aan de rechterkant van je trap. Op deze manier wordt het geen rommelige zooi en blijft er genoeg ruimte over om gemakkelijk naar boven en beneden te gaan. 

Creëer kastruimte

De ruimte onder een open trap is ideaal voor het creëren voor wat extra opbergruimte. Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen zien, kun je kiezen voor een lage kast met zitje maar ook deze optie is erg aantrekkelijk. Bovenstaande opberger leent zich niet alleen voor schoenen, maar ook jassen en accessoires kunnen hier heel goed in worden opgeborgen. 

Bekijk dit Ideabook voor meer inspiratie voor je hal of gang! 

Welke optie heeft jouw voorkeur? En hoe berg jij je schoenen thuis op? Deel je tips en ideeën in de comments! Ben je op zoek naar nog meer inspirat...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!