Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Laten we een taart bakken! | De effectieve keuken

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Het is een vast aangenomen feit dat iedereen van gebak houdt en niets is dan ook beter dan eigengemaakte zoetigheden. Maar, bakken is een bewerkelijke activiteiten, en het kan moeilijk zijn te weten hoe deze hobby te beginnen. Hier op homify geven wij je een aantal tips en suggesties hoe je je keuken kunt omtoveren in een professionele bakkerswerkplaats!

Organiseren!

Zoals iedere chef weet, organisatie is vaak het geheim achter de heerlijkste recepten. Het is essentieel dat iedere ingrediënt en iedere schaal zijn eigen plekje heeft in de keuken. Weten waar alles is betekent dat je snel en effectief dat snufje kaneel of extra stukje sinaasappelschil kunt toevoegen zodra je eraan denkt. Een georganiseerde keuken is ook heel behulpzaam wanneer het tijd is om op te ruimen. Zoals we in de afbeelding kunnen zien is het toevoegen van planken aan de binnenkant van de kastdeuren een uitstekende manier om wat extra opbergruimte toe te voegen en om al die kleine potjes en flesjes direct te kunnen vinden. Nog een manier om georganiseerd te worden is om eens in de zoveel tijd grondig door je voorraad ingrediënten te snuffelen en alles weg te gooien wat niet meer goed is. Dit is ook een goede manier om inspiratie op te doen voor het volgende bakproject!

Potten en pannen

 Keuken door Hege in France
Hege in France

Kitchen update

Hege in France

Bakken is een activiteit dat veel accessoires nodig heeft. Voor het meest simpele project heb je wel mengkommen, lepels en mixers nodig, net als bakblikken of taartvormen. Het aanpakken van meer complexe ondernemingen houdt dan ook vaak meer en ingewikkelder gereedschap in, van decoratiemessen tot broodbakmachines, afhankelijk van de soort en grootte van het project. Een rijdende stelling, zoals hier, helpt je alles bij de hand te houden zonder waardevolle aanrechtruimte te verliezen.

Apparatuur

Na de ingrediënten en de pannen is de volgende logische stap voor je persoonlijke bakkerij natuurlijk de oven! Er zijn vele verschillende modellen mogelijk, dus als je op zoek gaat naar een oven, denk dan rustig na over hoe vaak je het zult gebruiken en voor welke doeleinden. In dit geval zijn wij erg te spreken over de manier waarop de apparaten in deze keuken geplaatst zijn. Door de oven op ooghoogte te installeren hoef je niet constant te bukken om je cake in de gaten te houden, of ingewikkelde capriolen uit te halen om een hete, zware schaal naar het aanrecht te verplaatsen.

Lay-out

 Keuken door Diane Berry Kitchens
Diane Berry Kitchens

MR & MRS SPELMAN'S KITCHEN

Diane Berry Kitchens

Bij het bakken en koken moet je vaak op meerdere plekken tegelijk zijn: boter smelten op het vuur terwijl je tegelijkertijd amandelen roostert en eieren klopt. Een goede keuken lay-out is wat deze taken tegelijkertijd uitvoeren mogelijk maakt. De apparatuur, koelkast en gootsteen moeten nooit verder dan een paar stappen van elkaar verwijderd zijn, gescheiden door veel aanrechtruimte. Als je de keukenindeling plant, zorg er dan voor dat er genoeg ruimte is om te navigeren terwijl je een heet rek met zelfgebakken koekjes balanceert!

Een plaats om te eten

 Keuken door Barc Architects
Barc Architects

Headlands Cottage – Interior

Barc Architects

En tenslotte heb je natuurlijk een comfortable en stijlvolle plek nodig om van je heerlijke creaties te genieten. Zorg ervoor dat je keuken een tafel of zitplek heeft dat perfect geschikt is om een kop thee met een stukje taart te eten: lekker alleen of met de hele familie!

Bekijk de producten van onze professionals voor meer keuken inspiratie of lees dit ideabook over bijzonder en natuurlijk keukendesign.
Voor welke activiteiten heb jij je keuken ingericht? Vertel ons hieronder hoe!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!