Schitterende bungalow aan zee | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Schitterende bungalow aan zee

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van iibbarquitectes Modern
Loading admin actions …

We nemen je vandaag mee naar een schitterende bungalow aan zee. Het lijkt wel een kinderrijmpje! Maar als we het in de letterlijke context gaan bekijken, dan zouden we eigenlijk bungalows moeten zeggen. Het gaat namelijk in dit geval om twee identieke huizen, die trapsgewijs op een helling aan de kust zijn gebouwd. Door de ligging zo dicht bij de zee, zijn deze woningen een prachtig voorbeeld van een mooi vakantiehuis in Portugal. Benieuwd geworden hoe het geheel er uit is komen te zien? Reis dan snel mee voor een rondleiding door dit project van de experts van IIBB.

Bescheiden modern

Deze bungalow is een mooi voorbeeld van moderne architectuur die niet erg opvallend in het straatbeeld aanwezig is. De woning zelf is namelijk volgens redelijk minimalistische en moderne lijnen vormgegeven, maar de kleur van de muren en de natuurstenen afscheiding voor het huis passen prima in het traditionele straatbeeld. Een mooie eclectische oplossing!

Stijlvol

Pas als je dicht bij de voordeur gaat staan, valt op dat dit huis er stijlvol uit ziet en zelfs een bepaalde allure uitstraalt. Het eclectische beeld valt hier nog duidelijker op: moderne invloeden, een vleug minimalisme en niet te missen Mediterraanse elementen. Maar je ziet eigenlijk maar een klein stukje van het huis. Voor het meest spectaculaire beeld op dit project moet je namelijk aan de andere kant gaan kijken.

Wat verder vooral opvalt, is de mooie Mediterraanse omgeving met kleine palmbomen. Alleen het zien van deze foto doet je naar een vakantie in warme oorden verlangen.

Rotsen

Je snapt nu ongetwijfeld wat we bedoelen met het spectaculaire beeld aan de andere kant. De mooi opgestapelde kleine rotsblokken zorgen namelijk voor een zeer aantrekkelijke aanblik van de twee woningen. We staan hier bij de voordeur van de onderste woning en kijken als het ware op naar het terras van de bovengelegen bungalow. Doordat de huizen zelf een minimalistische uitstraling hebben, wordt vrijwel alle aandacht naar de prachtige rotsblokken getrokken.

Overzicht

Nu nog een keer een blik vanaf de zeezijde, maar nu met beide woningen goed in beeld. Ook de onderste woning is nog op een behoorlijke hoogte gebouwd en heeft net zo’n mooie ‘fundering’ van rotsblokken gekregen als het bovenste huis. Je ziet nu ook heel goed hoe mooi en fraai de eclectische samenhang tussen de verschillende elementen is. Verder is heel goed te zien dat beide woningen, ondanks de redelijk open ligging, over heel veel privacy beschikken. En dat is ook erg ideaal voor een vakantiewoning.

Minimalistisch interieur

De minimalistische lijn wordt ook in het interieur voortgezet. De leefruimte combineert de functies van woonkamer, eetkamer en keuken op een relatief klein oppervlakte. En waarom zou je met zo’n mooi terras ook meer ruimte nodig hebben? Dat neemt natuurlijk niet weg dat ook de binnenruimte heel compleet is opgeleverd. Een eettafel die aan acht mensen plaats kan bieden en een leuke bar waar je ’s avonds voor een heerlijke nachtrust nog even een drankje kunt drinken.

Collage

Deze collage geeft je in één oogopslag een indruk van het interieur van het gehele huis. Deugdelijk en stijlvol ingericht zonder al te veel poespas. En als je het terras en vooral ook het uitzicht ziet, dan begrijp je direct waarom de bewoners of vakantiegangers in dit huis de meeste tijd buiten zullen doorbrengen.

Veranda

Het terras is gedeeltelijk als veranda uitgevoerd. Ideaal voor het ontwijken van de heetste zonuren of juist voor het schuilen voor een regenbui. En niet te missen is het mooie zwembad. Met een uitzicht als dit is een verfrissende duik nog aangenamer.

Ben je al klaar om de tickets naar de zon te boeken? Als je nog meer zonnige inspiratie wilt krijgen kun je ook eerst nog even op homify blijven kijken. Bijvoorbeeld bij dit project.

Zie jij jezelf hier wel een vakantie doorbrengen? Deel je ideen met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!