8 Tips om de waarde van je huis te vergroten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 Tips om de waarde van je huis te vergroten

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
modern  door homify, Modern
Loading admin actions …

Veel huiseigenaren kiezen ervoor een Home Staging Expert in de arm te nemen om hen erbij te helpen hun vastgoed voor de verkoop in waarde te doen stijgen door schoonmaken, stylen etc: alles om je huis het beste beentje voor te laten zetten. Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid deze dingen zelf in de hand te nemen. Daarom hebben wij hier acht tips op een rijtje gezet die je erbij kunnen helpen je huis op de juiste manier in het licht te zetten en de vraag naar jouw woning te vergroten…

1. De eerste indruk

De eerste indruk telt! Daarom is het belangrijk dat het huis er van buiten ordelijk en uitnodigend uitziet. Chaos, rommel en vuil schrikken geïnteresseerde partijen gelijk af en zorgen ervoor dat het huis vaak niet eens betreden wordt: op naar de volgende…

Het is ook aan te raden het vuilnis weg te brengen, rondslingerend speelgoed op te ruimen, de huisdeur, ramen en brievenbus schoon te maken, het gras te maaien, onkruid te trekken en heggen en struiken te snoeien. Het resultaat loont gegarandeerd!

2. Opruimen en uitmesten

Wat voor de buitenkant geldt, is natuurlijk minstens zo belangrijk voor de binnenkant van het huis. Ook hier geldt: ruimte maken, uitmesten en opruimen. Onopgeruimde huizen schrikken niet alleen af, maar lijken ook nog eens kleiner dan ze in werkelijkheid zijn. Dit is dus het perfecte moment om je overbodige spullen weg te doen, en rommel te verwijderen.

3. Grote schoonmaak

Nu is het de tijd voor een grondige poetsbeurt, want een tot hoogglans gebracht huis komt uitnodigend en aantrekkelijk over. Dus: haal je emmer tevoorschijn en maak de ramen schoon, dweil de vloeren en reinig de tapijten!

4. Reparaties

Voordat je het huis aan potentiële kopers laat zien, maak een lijst met klussen die voor die tijd gedaan moeten worden: een kapot tuinhek, ongeplamuurde gaten in de muur, losse hoekjes behang – al die kleine dingen die geïnteresseerde kopers negatief kunnen opvallen en eigenlijk zo makkelijk te repareren zijn.

5. Een likje verf

modern  door homify, Modern

Een beetje frisse kleur kan wonderen doen! Zeker als er meubels verplaatst of verwijderd worden voor de bezichtiging kunnen er lelijke plekken zichtbaar worden op de muren, terwijl die met een nieuw laagje verf zo weer fris en ruimtelijk overkomen. Belangrijk daarbij is het gebruiken van neutrale, lichte kleuren die de ruimte optisch vergroten en bij iedere smaak passen.

6. Depersonaliseren

Zodat de kijkers er zich een voorstelling van kunnen maken hoe hun potentiële nieuwe thuis eruit zou kunnen zien, is het belangrijk zelf al los te komen van het huis en het niet meer te zien als jouw thuis. De kern hier is 'depersonaliseren'. Vakantiefoto's, brieven, religieuze symbolen en alle andere persoonlijke zaken kun je beter opbergen en ook al te opvallende kleuren en patronen kun je het beste vermijden. Het is belangrijk het huis weliswaar uitnodigend, maar ook zo neutraal mogelijk te presenteren, zodat echt iedere individuele kijker een beeld kan vormen van hun toekomstige thuis zonder zich aan details te storen die gewoon niet bij zijn of haar smaak passen.

7. Moderniseren

Om potentiële kopers zich thuis te laten voelen in het huis is het aan te raden de inrichting eigentijds en modern te maken. Grote veranderingen zijn meestal niet nodig. Vaak is het al genoeg om bijvoorbeeld de handgrepen in de keuken te verwisselen, het bed met modern textiel te bedekken en met moderne lampen of aantrekkelijke kleden accenten aan te brengen.

8. Het juiste licht

Licht is heel belangrijk als men een huis wil verkopen. Geïnteresseerden houden van lichte, open ruimten. Open dus alle gordijnen en vitrages en zet zoveel mogelijk lampen aan. Wie de kamers nog ruimer wil laten lijken kan dit doen door spiegels strategisch neer te zetten. Twee tips daarbij: plaats de spiegels tegenover een natuurlijke lichtbron om zoveel mogelijk daglicht door de ruimte te verspreiden, en ten tweede: maak ze even schoon voor er een kijker komt voor een optimaal, schoon effect!

Met deze tips zal de waarde van je huis significant verhoogd worden. Geloof ons: het werk loont! Je zult er zelf niet meer weg willen…

Kijk ook eens naar opbergideeën om je persoonlijke spullen snel en uit het zicht op te bergen en op te ruimen. Of doe inspiratie op voor moderne en neutrale textielen waarmee je je huis net dat beetje extra kunt geven.

Wat doe jij om je huis voor te bereiden op kijkers? Deel je ervaringen met ons hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!