Inspirerende Italiaanse architectuur van Nederlandse bodem

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Inspirerende Italiaanse architectuur van Nederlandse bodem

Johan van Dijk Johan van Dijk
Luxe beauty center en SPA:  Gezondheidscentra door MEF Architect, Modern
Loading admin actions …

Een Italiaanse architect die in Nederland woont en werkt: dat staat garant voor bijzonder creatieve ideeën. En we laten je daar ter inspiratie en vermaak dan ook graag het nodige van zien. Het gaat in dit geval om MEF Architect uit Vinkeveen. De inspiratie van het werk van deze architect is aan de ene kant Mediterraan, maar ook de Hollandse invloeden moet je zeker niet onderschatten. Deze aantrekkelijke combinatie laten we op verschillende manieren aan je zien. En vergeet je dan niet om aan het einde even te laten weten wat je er van vindt! 

Een mix van stijlen

Met zo’n gemengde basis is het natuurlijk niet verrassend dat er sprake is van een mix van stijlen in het ontwerp van MEF Architect. Dat zie je in dit trappenhuis direct: een moderne trap die is uitgevoerd in natuursteen zorgt direct voor een hele fraaie eclectische basis. Het is erg leuk om zo’n entourage met een exotische mix van cactussen aan te vullen. Let verder ook nog even op de fraaie lichtinval die hier te zien is: ook iets waar de creatieve aard van de architect zich in laat zien. 

Oud en nieuw

eetkamer:  Eetkamer door MEF Architect, Eclectisch Glas

We blijven nog even bij hetzelfde huis dat we je net ook hebben laten zien en nemen nu een kijkje in de inspirerende eetkamer. Oud en nieuw komen hier op bijzondere wijze bij elkaar: de indeling lijkt erg klassiek geïnspireerd, maar alles is overgoten met een modern sausje. De combinatie van moderne stoelen en een Perzisch tapijt springt daarbij ook schitterend in het oog. En vergeet verder ook niet om even op het prachtig vormgegeven plafond te letten: dat maakt het helemaal compleet.

Onder de Mediterrane zon

Voorgevel:  Villa door MEF Architect, Minimalistisch Glas
MEF Architect

Voorgevel

MEF Architect

Niet alleen in Nederland ontwerp de architect de mooiste projecten, ook in haar thuisland Italië heeft ze het nodige leuks tot stand weten te brengen. We zien hier een schets van een zeer fraaie vakantievilla. Ook niet te versmaden toch? Heerlijk relaxen onder de palmbomen met een lekker drankje. De stijl is overduidelijk modern en doet haast een beetje aan Bauhaus denken. Erg leuk is daarbij de fleurige combinatie tussen rood en wit.

Terug naar Vinkeveen

Botenhuis:  Houten huis door MEF Architect, Landelijk Hout Hout
MEF Architect

Botenhuis

MEF Architect

Van Italië gaan we direct weer terug naar Vinkeveen, de thuisbasis van de architect. Hier weet ze weer in een heel andere stijl iets prachtigs neer te zetten. In dit geval betreft het een botenhuis bij de Vinkeveense Plassen. Oerhollandser dan dit kan toch bijna niet? Wederom een bewijs dat MEF Architect het beste van twee werelden schitterend kan combineren. 

Een spa!

Het zwembad:  Gezondheidscentra door MEF Architect, Modern Beton
MEF Architect

Het zwembad

MEF Architect

Niet alleen woonhuizen, en zoals net een boothuis, vallen onder de ontwerpen die deze architect maakt. In Italië is een heuse spa gepland aan de hand van haar werk! Ook daar valt de moderne inslag weer gelijk op en toch schemert door alles ook dat fraaie Mediterrane randje. Zie jij jezelf in een resort als dit al helemaal tot rust komen? De entourage gaat er alleen maar aan bijdragen dat jij hier nog meer kunt ontspannen dan je normaalgesproken in een spa al doet. 

Terug naar Holland

Achtergevel:  Huizen door MEF Architect, Modern
MEF Architect

Achtergevel

MEF Architect

Om af te sluiten gaan we weer terug naar ons kikkerlandje. Hier zie je een woning die oud en nieuw ook weer op fantastische wijze combineert. Zeker een rieten dak is iets dat er voor zorgt dat een huis een klassieke uitstraling krijgt, het hout zorgt in de tussentijd voor een rustiek tintje. En toch valt dit zeker onder de noemer moderne architectuur te vangen. De ideale combinatie toch? Mocht je nou ondertussen een van deze projecten van MEF Architect  uitgebreider willen gaan bekijken, dan kunnen we je dit artikel zeer zeker aanraden. 

We vroegen je in het begin om aan het einde een reactie te geven. Wat vind jij van deze ontwerpen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!