Nieuwe looks voor een oud dakterras | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Nieuwe looks voor een oud dakterras

Stoa. Stoa.
Loading admin actions …

Vaak zien we dakterrassen met een ietwat vervallen aanblik. Vooral in Spanje kun je dit soort situaties aantreffen. In dat geval is het zaak er iets aan te doen, zeker omdat het ze fijn is in een warm land beschikking te hebben over een dakterras waarop je kunt genieten van de zon en schaduw. Vandaag nemen we je mee naar Spanje om je te laten zien hoe de bewoners van een woning hun dakterras een grondige update gegeven hebben. Dit Ideabook zal je zeker de nodige inspiratie geven om zelf thuis aan de slag te gaan. Kijk daarom snel met ons mee naar de voorbeelden!

Triest

van homify

We zien ze vaak voorbij komen, maar zo triest zien we dakterrassen zelden. De dorre begroeiing de vale vloer en de rommelige afwerkingen maken een ding duidelijk: het is tijd voor een update. Toch heeft een ruimte als deze de nodige potentie om een schitterent dakterras te maken. We hoeven alleen maar de juiste ideeën en expert tot onze beschikking te hebben. De bewoners van de woning hebben gelukkig alles tot hun beschikking gehad om hun droomterras te verwezenlijken.

Deklaag

van homify

Ter bescherming van het dak wordt er hier gebruik gemaakt van een deklaag, daarbij isoleert deze laag het dak, waardoor vocht geen kanskrijgt. Ook wordt de draagkracht van het dak verbeterd waardoor de vloer van het nieuwe dakterras gelegd kan worden.

Indeling

van homify

We zien hier een foto van de werkzaamheden die al ver gevorderd zijn, er is een extra laag aangebracht waarop straks de houtdelen geplaatst worden. Ook is er een muurtje gerealiseerd dat de buitenruimte een mooie indeling geeft. We krijgen een goed beeld van de omvang van het terras en wat de potentie van deze buitenruimte is. Wij zien onszelf hier al wel genieten, maar nu eerst nog even de handen uit de mouwen. Meer ideeën voor de buitenruimte vind je hier

Natuurlijk houtdelen

van homify

Als laatste worden de uiteindelijke houtdelen geplaatst, zoals op de vloer en de wandjes, die nu een natuurlijke uitstraling hebben. Dit laatste is belangrijk omdat de ambiance van de buitenruimte zo extra sprekend wordt. Nog even en het nieuwe dakterras is klaar. Als je goed kijkt, zie je dat de omgeving van het dakterras erg sfeervol is. Dat kan natuurlijk ook niet anders in Spanje. Stel je eens voor hoe romantisch het hier in de avond moet zijn!

Huisje

van homify

De dominante invloed van het hout zorgt voor een schitterende omgeving met een natuurlijke look. Echt een dakterras waarop je met volle teugen geniet van de omgeving. Maar toch is dit niet alles, want om de ervaring extra bijzonder te maken hebben de bewoners gekozen om een prachtige verbinding tussen het terras en de zolder te maken. Deze is gerealiseerd in de vorm van een houtenhuisje dat feitelijk het portaal tot de zolder vormt. Zo creëer je echt een aparte sfeer. 

Interieur

van homify

Het is net alsof we in een vakantiehuisje aan gekomen zijn. Er is werkelijk alles in het werk gesteld om er een bijzonder interieur van de maken. Let op de mediterraanse stenen, de warme houtvloer en de bijzondere meubels. Donker bruin en licht hout vormen een bijzonder kleurenpalet dat zeer luxe en levendig oogt. Deze ruimte, die ooit de zolder van de woning was, is nu een ideale plek om met familie en vrienden te genieten van de lange Spaanse avonden waarin het culinaire genieten en de mediterraanse gezelligheid hoog in het vaandel staan. We besluiten met de blik in deze schitterende ruimte de tocht langs de inspirerende ideeën voor het dakterras. Hopelijk ben je niet zo geïnspireerd als wij. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste woontrends en ideeën.

Dit huis is perfect als je nieuwsgierige buren hebt. 

Wat vind je van dit terras? Laat een reactie achter bij de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!