Inspirerende architectuur uit Noord-Holland

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Inspirerende architectuur uit Noord-Holland

Johan van Dijk Johan van Dijk
Wit gestucte Woning Prinsenbeek:  Huizen door Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde, Modern
Loading admin actions …

Elke architect ontwerpt weer op een andere manier. Dat maakt het bekijken van diverse projecten natuurlijk ook zo ontzettend interessant! In dit geval gaan we ons lekker verdiepen in het werk van Nico Dekker Ontwerp en Bouwkunde. Deze expert weet op fraaie wijze de meest uiteenlopende projecten op een moderne wijze te ontwerpen. Laat je heerlijk inspireren door de diverse huizen die voorbij gaan komen en ga ondertussen maar even dagdromen over je toekomstige huis. Het zou zo maar kunnen zijn dat deze expert uit het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp dat voor jou gaat ontwerpen.

Even binnenkijken

Moderne duinwoning in Castricum:  Gang en hal door Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde, Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne duinwoning in Castricum

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Vaak laten we het werk van architecten voornamelijk van de buitenkant zien, ook in dit Ideabook is dat het geval, maar we beginnen nu toch even binnen. Even binnenkijken is altijd een hele leuke manier om te zien hoe de sfeer in een huis is en vooral ook hoe de architectuur daaraan bijdraagt. In dit geval valt vooral de lichtinval op fraaie wijze op: het licht valt door de opening in het plafond rechtstreeks de kamer in. Een ideale manier om extra daglicht in je huis te krijgen en het ziet er uiteraard ook heel erg spectaculair uit.

De buitenkant

Moderne duinwoning in Castricum:  Huizen door Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde, Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne duinwoning in Castricum

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Had je verwacht dat het interieur dat je net zag bij dit huis hoort? Misschien wel niet! Toch is dat wel het geval. De buitenkant van deze fraaie duinwoning in de buurt van Castricum valt op door een prachtige balans tussen modern en rustiek. Uiteraard is er ook aan de energiezuinigheid van de woning gedacht: het dak is vrijwel helemaal bedekt met zonnepanelen en zo in de buurt van het strand kun je daar heel wat energie mee opwekken.

Kubus

Moderne kubuswoning in plan Vaart Alkmaar:  Huizen door Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde, Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Moderne kubuswoning in plan Vaart Alkmaar

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

De kubus als uitgangspunt voor een woning herken je misschien wel uit de Bauhausstijl. Dit oude concept wordt door architecten telkens weer in een nieuw jasje gegoten en Nico Dekker heeft dat gedaan door daarbij op fraaie wijze gebruik te maken van bakstenen. Op die manier is een schitterende balans van oude en nieuwe concepten ontstaan. Een stoer en nuchter Hollands ontwerp met een charmant randje.

Wederom eclectisch

Eclectisch ontwerpen is iets wat je telkens weer bij deze architect ziet. Ook bij dit huis is dat het geval: het moderne wordt door gebruikmaking van hout telkens weer door een rustiek component vergezeld. En juist die houten uitbouw zorgt voor een heerlijk overdekt terras zodat je ook op de regenachtige zomerdagen heerlijk buiten kunt zitten. Ideaal toch? Voor een gezin is dit een perfect huis om in te wonen.

Oude inspiratie

Bij de meeste ontwerpen die we tot op heden hebben gezien kwamen oudere concepten naar boven, maar in dit geval zie je dat het klassieke ontwerp van een pakhuis de inspiratiebron is geweest! Uiteraard is het geheel daarbij wel in een fraai modern jasje verpakt. Met gebruikmaking van veel glas is dit binnenin natuurlijk een fraaie lichte woning. De ruitjes waarin de ramen zijn verdeeld zorgen daarbij voor een extra leuk klassiek randje. En daarmee is dit echt een beetje zo’n huis om verliefd op te worden.

Uitbouw

Uitbreiding monumentale woning Bergen:  Huizen door Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde, Modern
Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Uitbreiding monumentale woning Bergen

Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde

Alle projecten die je tot nu toe hebt gezien betroffen nieuwbouwprojecten, maar de laatste foto laat een uitbouw zien die is ontworpen bij een villa uit de jaren 20/30 in het pittoreske Noord-Hollandse Bergen. Heel leuk is dat deze aanbouw duidelijk heel anders is dan de stijl van de eigenlijke woning, maar daar wel uitstekend bij past. En soms moet je als architect gewoon een beetje durven en dat is bij Nico Dekker zeker het geval. Wil je daarom nog meer van dit project zien? Zorg dan in ieder geval dat je dit artikel niet mist!  

Voor welk huis en welke stijl zou jij kiezen? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!