Dit eenvoudige huis in São Paulo is de droom als je niet graag in een appartement woont | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Dit eenvoudige huis in São Paulo is de droom als je niet graag in een appartement woont

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Vettori Arquitetura Modern
Loading admin actions …

Een woning kan soms meerdere gezichten hebben en in dat opzicht verrassend zijn. Maar ook de inrichting kan de nodige verrassingen met zich meebrengen. En als dan de omgeving ook nog exotisch van aard is, dan is het plaatje compleet. Dat geldt zeker voor het project dat we nu gaan bekijken. In een Braziliaanse voorstedelijke omgeving lijkt dit wel een klein paradijsje. Een oase van rust in de buurt van de stad. Verbaas je over het eclectische gehalte van het interieur en over de aangename sfeer. Kijk mee met dit mooie project van de architecten van Vettori.

Chic

Deze woning loop je niet zo maar voorbij, daarvoor ziet het huis ziet er namelijk te chique uit. Maar naast het huis trekt toch ook zeker de tuin de nodige aandacht. Wat een aangenaam exotisch geheel! Misschien zou je vermoeden dat dit huis ergens in Beverly Hills ligt, maar dan zit je aan de verkeerde kant van het Amerikaanse continent. Zoals we je al vertelden, is dit huis in Brazilië te vinden.

Achterkant

We zien nogmaals de woning van de buitenkant, maar nu vanuit de tuin bekijken. Ben jij net zo verbaasd als wij? Je ziet namelijk een heel ander gezicht van dit huis: qua bouwstijl veel traditioneler. Misschien zou je denken dat dit de voorkant is, maar dat is het zeker niet. Als je beter kijkt zie je de terrasmeubelen op de veranda staan. Wat hier wel hetzelfde is, is de tuin. Die is hier net zo mooi en exotisch als aan de andere kant.

Close-up

Nog even een close-up van de voorgevel. Niet zo zeer om veel over te vertellen, maar vooral om even een sfeerplaatje te laten zien. Dat er hier sprake is van een royale entree mag duidelijk zijn. Heerlijk om als een koning of koningin je auto hier onder de carport te kunnen parkeren!

Woonkamer

De woonkamer biedt een erg verrassend en intiem beeld. Eigenlijk heel anders dan je verwacht als je buiten staat. Maar daarom zeker niet minder mooi. Een apart onderdeel in dezelfde ruimte is de eetkamer. En wat voor de meubels in zowel het woongedeelte als het eetgedeelte geldt: er is niet gekozen voor een bepaalde stijl, maar we zien een fraai eclectisch samenraapsel. Zowel de klassieke, moderne als landelijke stijl hebben als bron van inspiratie voor het interieur gediend. De schuifdeur naar de keuken is op zo’n manier uitgevoerd, dat deze voor een klein industrieel tintje zorgt.

Sobere keuken

Het ‘down-to-earth’ karakter van de woonkamer keert ook in de keuken terug. Het ziet er hier zelfs sober uit. Maar dat neemt niet weg dat de keuken wel bijzonder efficiënt en stijlvol is ingericht. En zeker ook met een chique randje: natuursteen vormt de basis van zowel de keuken zelf als van de ontbijttafel.

Kleine veranda

De veranda, gelegen achter de woonkamer, is niet zo groot maar wel een hele mooie en beschutte plek. Zelfs als het pijpenstelen regent, kun je hier nog lekker buiten zitten! Maar dit is natuurlijk in de eerste plaats een plek om van mooi zomerweer te kunnen genieten.

Industrieel tintje

De schuifdeur tussen de keuken en de woonkamer liet een klein industrieel tintje zien en dat industriële element is in deze badkamer nog meer aanwezig. Het laat heel duidelijk zien hoe bepalend een type deur, in dit geval de schuifdeur van de douche, voor een bepaalde sfeer kan zorgen. Erg leuk is dan weer het contrast dat er is met het natuurstenen blad van de wastafel en de Mediterraans geïnspireerde tegeltjes in de douche zelf. 

Dit was een leuk en origineel huis om te bekijken. Liefhebbers van woningen op exotische plekken opgelet, ook dit huis moet je zeker niet missen.

Wat vind jij van de inrichting van dit huis? Laat gerust een reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!