De leukste keukentrends van 2019 | homify

De leukste keukentrends van 2019

Johan van Dijk Johan van Dijk
Keuken van Barnwood met apparatuur van Bosch en STEEL RestyleXL Landelijke keukens Hout Hout
Loading admin actions …

Nu de dagen weer wat korter beginnen te worden en je de tuin en terras straks weer verruild voor je aanrecht en keukentafel, denk je misschien wel een beetje na over wat verbeteringen in de keuken. Of ben je van plan om na de zomer de keuken gewoon helemaal te gaan verbouwen? Het is dan zeker geen slecht idee om je even wat meer te gaan verdiepen in de leukste keukentrends van 2019. Uiteraard helpen we je graag een handje mee en hebben wij bij onze beste specialisten advies voor je gevraagd. Aan de hand van schitterende voorbeelden vertellen we je daar dan ook graag meer over.

Marmeren aanrecht

Een marmeren aanrecht of natuursteen in de keuken? Dat past helemaal bij 2019! We weten natuurlijk dat dit allemaal iets duurder is dan kunststof of metaal, maar qua uitstraling maak je gelijk een grote klapper in de keuken. Bovendien is het voor de bakkers onder ons ook aan te raden: marmer of natuursteen is de ideale koele ondergrond om deeg goed te kunnen kneden. Ga dus maar snel met al die koekjes, taarten en broden aan de slag.

Lekker veel bergruimte

Barnwood keuken RestyleXL Landelijke keukens Hout Hout
RestyleXL

Barnwood keuken

RestyleXL

Voor de doorgewinterde thuiskok is het van groot belang dat er genoeg ruimte is om alle kruiden, specerijen, ingrediënten, potten en pannen goed op te kunnen bergen. De beschikking hebben over lekker veel bergruimte past dan ook helemaal bij 2019. Vooral grote schuiflades zijn helemaal hip. Ook erg handig om op die manier een goed overzicht te hebben.

Natuurlijke materialen

Eigenlijk ligt het een beetje in het verlengde van natuursteen in de keuken: gebruikmaken van natuurlijke materialen. Je kunt dan denken aan een fraaie landelijke of rustieke keuken, maar een eclectische oplossing zoals op de foto behoort ook zeer zeker tot de mogelijkheden. De combinatie van hout en beton ziet er heel erg aantrekkelijk uit.

Inductie

Dat we in Nederland van het gas af moeten is je vast wel duidelijk geworden. Er zijn verschillende alternatieven mogelijk, maar inductie is eentje die het dichtste in de buurt komt van gas. Voordeel is ook dat de kookplaat direct weer afkoelt zodra je deze uitdraait. Meer weten over de mogelijkheden van inductie? Zorg dan dat je ook hier even een kijkje neemt! 

Trendy afzuigkap

Modern binnen traditionele grenzen MEF Architect Moderne keukens
MEF Architect

Modern binnen traditionele grenzen

MEF Architect

De afzuigkap is tegenwoordig meer dan een gebruiksvoorwerp alleen: het moet er ook een beetje leuk uitzien. Een trendy afzuigkap past dan ook helemaal bij 2019. Kijk maar eens naar deze bijzondere ronde exemplaren! Een zeer stijlvol geheel waar je vrolijk van wordt.

De verborgen keuken

Hier zie je een keuken die achter een half muurtje verscholen gaat en het kan nog meer verborgen dan dit. De zogenaamde verborgen keuken is namelijk ook iets wat helemaal bij de trends van 2019 past. Een open keuken die verscholen gaat achter deuren of een muur kun je naar gelang wel of niet bij de woonkamer betrekken. Ook handig als je uitgebreid gaat koken en niet wilt dat het hele huis naar je kookkunsten gaat ruiken.

Kokend water

Kokend water uit de kraan? Dergelijke systemen bestaan natuurlijk al jaren, maar in 2019 zijn ze meer trending dan ooit tevoren. En zo’n kraan is ook erg handig: altijd kokend water bij de hand en geen vervelende waterkoker die op je aanrecht extra ruimte in beslag neemt, waar je altijd op moet wachten en die om de haverklap met kalkaanslag te kampen heeft…

Bijkeuken

Een bijkeuken vind je tegenwoordig niet zo vaak meer in huizen, maar het is wel ontzettend handig om zo’n plek te hebben. Handig voor als wasruimte, maar ook om als extra aanrecht te kunnen gebruiken. Denk er dus ook zeker over na wat een bijkeuken voor jou zou kunnen betekenen! 

Welke trend spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!