Schitterend klein chalet met een modern randje | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Schitterend klein chalet met een modern randje

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moradia no Cadaval Moderne huizen van MIGUEL VISEU COELHO ARQUITECTOS ASSOCIADOS LDA Modern
Loading admin actions …

Bij een chalet denk je al snel aan Oostenrijk of Zwitserland en natuurlijk aan bergen, winter en sneeuw. Op het gebied van de bergen zit je in dit geval goed, maar de locatie en vooral ook de temperatuur zijn heel anders. We nemen je namelijk mee naar een schitterend klein chalet in Portugal. Dus geen sneeuw en ski’s, maar lekker warm weer en een heerlijk zwembad! Het chalet is een ideale vakantiewoning, maar zou ook voor een klein huishouden prima als permanente vestigingsplek gebruikt kunnen worden. Vooral het moderne randje aan dit project, ontworpen door architect Miguel Viseu Coelho, is leuk om te zien.

Mediterraans

Het ontbreken van de sneeuw is een eerste aanwijzing dat we niet in de Alpen zijn, maar dat is natuurlijk niet het enige. Meer aspecten van de vormgeving van dit huis laten duidelijk zien dat we ons in een Mediterraanse omgeving bevinden. De beplanting helpt daar aan mee, maar ook de aanleg van de omgeving rond het huis. We kijken in dit geval naar de achterkant van het huis, maar laat je daardoor niet misleiden. De omgeving rond de woning is namelijk iets anders ingedeeld dan je zou verwachten.

Voordeur

De voordeur laat heel mooi het moderne randje zien dat dit chalet omgeeft. Het luifeltje en de grijze lijsten rond de ingang geven een heel leuk eclectisch effect. De voordeur wordt hierdoor ook bijna letterlijk uit het ontwerp getild en vormt een mooie eenheid met de tegels die rond het huis geplaatst zijn. Wil je ook graag binnen kijken? Als je nog heel even geduld hebt gaan we dat doen.

Fantastische omgeving

Snap je waarom we nog even wachten met de binnenkant van het huis? Je hebt de uitspraak vast al zo vaak gehoord en gelezen, maar deze foto vraagt er om: één blik zegt meer dan duizend woorden. De fantastische omgeving van deze woning had niet beter in beeld gebracht kunnen worden. En snap je nu ook wat we met de lichtelijk alternatieve indeling van de omgeving van het huis bedoelen? Je zou het zwembad namelijk in de achtertuin verwachten, maar het is juist in het verlengde van de voordeur aangelegd. Verder is het natuurlijk de grote hoeveelheid ruimte rond het huis die een extra pluspunt vormt. Kinderen zouden zich hier de hele dag kunnen vermaken zonder het erf te verlaten!

Overzicht

Een overzicht van de leefruimte in het chalet laat in één oogopslag heel goed de eclectische sfeer zien die binnen heerst. Door voor een redelijk traditionele houten bekleding van muren en plafond te kiezen, ontstaat een landelijke sfeer. Maar door de gevarieerde combinatie van de inrichting  en de meubels doen deze schrootjes helemaal niet gedateerd aan, maar juist fris en vernieuwend. Een zeer elegante oplossing.

Moderne open haard

De open haard zorgt voor zo’n typisch modern randje. Geen traditionele open haard zoals je hem eigenlijk in een chalet zou verwachten, maar een strak en simpel natuurstenen geheel zonder schoorsteenmantel. Wat dan wel weer heel leuk is, is het effect van de mooie oude pot naast de open haard. Het geeft net dat beetjes extra sfeer.

Aan tafel!

Er is geen aparte eetkamer, maar toch vormt de eethoek een mooie zelfstandige eenheid. Een moderne houten tafel zorgt ook weer hier voor een eclectisch effect. En laten we ook zeker niet vergeten wat voor mooie bijdrage de kunst aan de sfeer in deze ruimte levert. Een leuk en stijlvol geheel dat stijl en gezelligheid in een perfecte balans met elkaar weet te brengen. Het blijft een bijzonder project, een chalet in Portugal!

Benieuwd geworden naar meer verrassende projecten van Portugese architecten? Neem dan zeker even een kijkje bij dit project.

Is zo'n vakantiewoning wel wat wat voor jou? Laat ons je favoriete bestemming weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!