Een stoer en elegant huis in een landelijke omgeving | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een stoer en elegant huis in een landelijke omgeving

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische huizen van homify Minimalistisch
Loading admin actions …

Landelijk wonen kan op zo veel verschillende manieren. Een klein oud huis midden in een pittoresk dorpje, in een groot huis in het bos of zelfs in een meer stedelijke omgeving. Maar nieuwbouw op het platteland is natuurlijk ook altijd een optie. De grote vraag is dan vooral in welke stijl de nieuwe woning gebouwd gaat worden. Kies je voor een meer klassieke bouwstijl die goed bij de landelijke omgeving past of wordt het toch modern? Bij dit project, dat door de Portugese architect Raulino Silva is uitgevoerd, is voor een moderne invalshoek gekozen, maar dan wel met een behoorlijk eclectisch randje. Het resultaat dat we gaan zien is een stoer en elegant huis.

Bijzonder bouwwerk

Minimalistische huizen van homify Minimalistisch Leisteen

Als je op de straat naar dit huis staat te kijken, valt één ding direct op: dit is een bijzonder bouwwerk. En het is best moeilijk om uit te leggen waarom dat zo is. Het komt waarschijnlijk vooral door de bijzondere combinatie die het huis, de tuin en de omgeving vormen. De strakke witte muren passen heel goed in deze omgeving en laten een hele moderne variant van een Mediterraans huis zien.

Tuinzijde

Minimalistische zwembaden van homify Minimalistisch

Eenmaal achter het huis zien we dat hier een mooie en eenvoudige tuin is aangelegd met een zeer aangenaam zwembad. Maar haast nog mooier om te zien is de achtergevel van het huis. Hier toont zich meer dan aan de voorkant het moderne karakter van het huis. En toch past het hier ook weer uitstekend in de omgeving, vooral doordat is afgezien van de gebruikmaking van kleur. We zijn erg benieuwd hoe die lijn zich binnen voortzet.

Entree

Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Minimalistisch

De entree lijkt wel een miniatuurweergave van het gehele huis: je ziet hier heel goed welke stijl hier in dit huis gebruikt is. De voordeur zelf heeft een overduidelijke landelijke en ook wat Mediterraanse inspiratie. De vloer en de natuurstenen wand versterken die landelijke elementen en in combinatie met de gebruikmaking van veel wit ontstaat een schitterend eclectisch beeld. Of misschien beter gezegd: modern met veel invloed van andere stijlen.

Unieke sfeer

Minimalistische woonkamers van homify Minimalistisch

Het interieur van de woonkamer geeft een unieke sfeer weer. Vooral modern, maar ook hier is het eclectische gehalte bijna letterlijk voelbaar. De open haard is daarbij een niet te missen blikvanger, zeker door het prachtige gebruik van marmer. Het plafond zorgt voor een klassiek tintje. Verder moet zeker ook het uitgebalanceerde lichtplan van dit huis genoemd worden, er is aan de verlichting namelijk ontzettend veel aandacht besteed.

Open eetkamer

Minimalistische eetkamers van homify Minimalistisch

De woonkamer vormt één geheel met de eetkamer. Een royale eettafel kan hier aan een grote familie of aan veel vrienden plaats bieden. Heel mooi is het contrast dat de ‘aardse’ muur hier oproept. Een schitterend evenwichtig geheel.

Witte keuken

Minimalistische keukens van homify Minimalistisch Kwarts

Ooit zo’n mooie witte keuken gezien? De ruimte lijkt haast witter dan wit. Een zeer moderne keuken, maar door de toevoeging van een zeer bijzondere afzuigkap ontstaat een leuk klein industrieel accent. Het is in ieder geval een walhalla voor kookliefhebbers, je hebt hier zeer veel ruimte om lekker te kunnen koken.

Kunstzinnige trap

Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Minimalistisch Hout Hout

Het huis kent een prachtige kunstzinnige trap. De trap als zodanig is niet heel erg bijzonder, maar de combinatie van de muur, de trap zelf en de open kast voor de trap zorgen hier voor een heel artistiek geheel. Een prachtig stukje interieurarchitectuur.

Marmeren badkamer

Minimalistische badkamers van homify Minimalistisch

Marmer waren we in deze woning al eerder tegen gekomen. In de badkamer mag dit mooie en chique materiaal dan ook niet ontbreken. In combinatie met de bijzondere lamp zorgt het marmer ook op deze plek voor een heerlijke eclectische sfeer.

Gegrepen door deze prachtige vorm van architectuur? Dit huis zal dan ook zeker bij jou in de smaak vallen.

Hoe ziet jouw ideale landelijke woning er precies uit? We horen graag hoe jij het zou ontwerpen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!