Renovatie van een temperamentvolle woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Renovatie van een temperamentvolle woning

Stoa. Stoa.
modern  door DecoYcina. Marta Espel, Modern
Loading admin actions …

Het is de droom van vele mensen om te wonen in Spanje. Het land trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers die er voor de zon, zee en ontspanning komen. Hoewel je er natuurlijk ook behoorlijk uit je bol kunt gaan. Vandaag bezoeken we de stad Madrid, waar we een schitterend huisje met veel karakter vonden. Er moest nog wel een boel aan gebeuren omdat de woning enige jaren leeg gestaan heeft. Toch spreekt er ondanks het achterstallige onderhoud een bijzonder charisma uit de oude stenen. We nemen je vandaag mee op een wandeling door de woning en laten je de voor en na foto´s zien, want het verschil tussen en oud en nieuw is bijzonder groot en we zijn er erg enthousiast door geworden. Wil je alvast een voorproefje op de zomervakantie? Kijk dan snel met ons mee naar deze schitterende woning in Madrid.

Idylle

Dromen over een woning in Spanje in niet zo moeilijk, maar deze realiseren is de ultieme uitdaging voor de liefhebbers van het Spaanse leven. We zien op deze foto een charismatische woning waarin de echte Spanjeganger zijn geluk niet op zou kunnen. Het is een foto van na de renovatie, je ziet dit aan de moderne kleuren en de frisse uitstraling die de woning daardoor krijgt. Toch is er onmiskenbaar die Spaanse vibe waar we zo van houden. Echt een woning waardoor je extra zin krijgt in het temperamentvolle Spaanse leven.

Werk aan de winkel

Natuurlijk houden we je op de hoogte van de mooiste renovaties en verbouwingen. In deze voor en na reportage moet je gewoon even de oude staat van de woning zien. Op deze foto zien we een mysterieuze halfschemerige omgeving waarin de oude muren, misschien wel honderden jaren oud, bijna smeken om een upgrade. Dit was echt nodig in deze woning, maar we zien toch ook het potentieel dat deze ruimte ons biedt. Met een beetje fantasie zien we het eindresultaat al in onze verbeelding. 

Oude douche

Hier bevinden we ons in de ouderwetse douche van de woning. We kunnen met zekerheid stellen dat sinds de jaren zestig hier vrijwel niets veranderd is. Een slechte zaak als het gaat om de hygiëne en veiligheid. Deze douche is echt een reliek uit vervolgen tijden en het kon niet anders of deze ruimte zou van de nieuwe huiseigenaren een nieuwe look krijgen.

Nieuwe douche

Wat een verademing en wat een heldere look! In deze douche zien wij onszelf wel genieten van het heerlijke warme water. Een douche waarin het beste op het gebied van sanitair en woonbeleving is samengebracht. De heldere wanden zorgen voor een ruimtelijke look, vergelijk dat maar eens met de oude situatie. Een open douchegedeelte met transparante wand zorgt voor een overzichtelijke verdeling van de ruimte. Zo heerst er orde in de kamer en tegelijkertijd blijft de transparantie behouden. Meer mooie ideeën voor de douche vind je hier

Gang

Hier nemen we een kijkje in de gang van de oude woning, deze komt uit op een slaapkamer die wel honderden jaren oud lijkt. Natuurlijk is dit een impressie waar de echte klusser en verbouwfanaat een positief gevoel van krijgt, maar er zullen zeker mensen zijn die tegen een dergelijke verbouwing op zien, hoewel ze zeer graag een woning in Spanje zouden bezitten. Voor deze laatste groep mensen is het zinvol om een expert te raadplegen. Samen met zo´n professional verbouw je een woning als snel tot woonpaleis.

Nieuwe woonkamer

De donkere kamer die we zojuist vanuit de gang zagen is nu volkomen veranderd in een eigentijds woonvertrek. Door een extra niveau te creëren is er extra ruimte ontstaan waar een slaapruimte ingericht kon worden. Daaronder bevindt zich de woonkamer waarin de eigenaren van de woning in de avond kunnen genieten van een maaltijd of een goede film; van datgene wat je graag in de woonkamer doet. We zijn erg onder de indruk van de woning en hopen dat jij even enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends en woonideeën.

Deze oude boerderij is nu een moderne woning geworden!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!