Slimme ideeën voor meer opbergruimte | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Slimme ideeën voor meer opbergruimte

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Mediterrane eetkamers van homify Mediterraan
Loading admin actions …

Hoe groot ons huis ook is – opbergruimte hebben we nooit teveel. Daarom hebben wij hier een paar ideeën bij elkaar gebracht, waarmee je uit je huis het maximum aan ruimte en woonkwaliteit kunt halen. Wij laten hier slimme ideeën zien voor meer opbergruimte in iedere kamer en ook een paar trucjes waarmee je iedere centimeter van zelfs de lastigste hoeken en plekken bij het opruimen kunt gebruiken!

In de slaapkamer

In kleine slaapkamers of ruimten met een laag of schuin plafond is het al snel de vraag waar je in vredesnaam de kast nog kunt inpassen. Leve de creatieve geest, want er zijn nog veel meer geheime opbergplekjes in een slaapkamer dan je zou denken… Onder het bed is namelijk nog ruimte, niet alleen voor stof maar ook voor grote, efficiente laden waarin je niet alleen beddengoed maar ook je kleding, accessoires of zelfs boeken kunt opbergen.

Onder de trap

In veel huizen is er onder de trap nog veel ruimte dat niet gebruikt wordt. Wie deze waardevolle ruimte niet ongebruikt wil laten kan met inbouwkasten, laden of planken op maat iedere vrije centimeter onder de trap benutten. Of je er nu jassen, blazers en schoenen in onderbrengt, een boekenkast creeërt of andere rondslingerende zaken een plekje geeft laten we aan jou over. Wat vaststaat is dat je op deze manier waardevolle ruimte in je huis kunt winnen!

Onder het plafond

Mediterrane eetkamers van homify Mediterraan

In woningen met schuine daken en blootliggende dakbalken vragen bewoners zich vaak af hoe de onhandige ruimte eronder effectief gebruikt kan worden. Ook hier is de perfecte oplossing een inbouwkast of planken op maat, of een combinatie van beide, die aan de ene kant meer dan genoeg opbergruimte voor onze spullen bieden en aan de andere kant ons huis ook nog opgeruimd en ruimtelijk doet lijken. Ook zonder lastige hoeken en afmetingen zijn inbouwkasten een briljante opbergoplossing doordat ze, behalve dat ze perfect stofvrij zijn, een deel van de kamer lijken in plaats van weer een meubel en daardoor de kamer optisch groter doet lijken.

In de kinderkamer

Hoogslapers zijn niet alleen de droom van veel kinderen, die zo in een als kasteel of boomhut vermomd bed veel speelplezier kunnen beleven, maar ook bijzonder praktische opbergmirakels. Zoals hier te zien is op een mooie, kleurige en bescheiden manier veel ruimte gecreeërd, dat in verschillende vormen via het bed en de kleine trap bereikt kunnen worden. Hierdoor is veel extra ruimte gewonnen, en in de rest van de kamer is nu plaats voor andere dingen, of simpelweg een royale speelruimte!

In de badkamer

Opbergruimte in de badkamer is altijd een probleem. Hoe groot de badkamer ook is, altijd is er wel meer ruimte nodig. Maar vaak is er vooral in kleinere of smalle badkamers geen ruimte voor een opbergmeubel. In zo'n geval is een multifunctionele spiegel dat zich simpelweg opzij laat schuiven (in plaats van een onhandig opendraaiend deurtje), dat ruimte openbaart voor cremes, tubes en parfums perfect.

Home office

AR Design Studio- Elm Court Moderne studeerkamer van AR Design Studio Modern
AR Design Studio

AR Design Studio- Elm Court

AR Design Studio

Niet iedereen heeft ruimte in huis voor een complete werkkamer of studeerplek. Maar, voor diegenen die toch vaak vanuit huis werken of de papierwinkel moeten wegwerken en dat niet aan de keukentafel willen doen is een flexibele werkplek als deze een ideaal alternatief. Deze kan naar believen uitgeschoven en weer onopvallend opgeborgen worden en is naadloos in het interieur geïntegreerd zonder dat er ruimte voor andere zaken verloren gaat.

In de woonkamer

Massieve eikenhouten wandkasten in de woonkamer zijn een ding van een ver verleden. Tegenwoordig richting wij deze ruimte graag licht en luchtig in. De opbergruimte hebben we alleen nog steeds nodig; daar komen we waarschijnlijk nooit vanaf. De oplossing: multifunctionele meubels zoals bijvoorbeeld banken met geïntegreerde lades, of een poef die stiekem hol is leveren veel plaats op voor allerlei zaken, zowel groot als klein. Bijzonder geliefd zijn ook bijvoorbeeld oude kisten of reiskoffers die tegelijkertijd als salontafel en opberging functioneren en er ook fantastisch uitzien.

In de keuken

Velen van ons zullen ervaren hebben dat je in de keuken nooit teveel opbergruimte kunt hebben. Servies, pannen, electrische apparaten, bestek, kookboeken, conservenblikken – over de loop van de tijd verzamelt zich allerlei apparatuur en gereedschappen die allemaal hun eigen plekje willen hebben. Lastig, als je maar een beperkt aantal vierkante meters tot je beschikking hebt. Onze tip: de hoogte in! Ideaal daarvoor zijn natuurlijk oude woningen met hoge plafonds, maar ook in gemiddelde keukens wordt de gehele hoogte zelden gebruikt. En dat terwijl deze ruimte vaak nog makkelijk plaats biedt voor nog een rij kastjes, of perfect passende kisten en dozen.

Voor meer verrassende opbergideeën, lees hier hoe je 'out-of-the-box' kunt opbergen.

Welke slimme opbergoplossing heb jij bedacht voor je huis? Deel het met ons hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!