Ton sur ton: de variatie van dezelfde kleur!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Ton sur ton: de variatie van dezelfde kleur!

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door INTERIORS TON SARRÀ, Modern
Loading admin actions …

Ton sur ton, het is een term die je vast wel eens vaker hebt gehoord. Maar het zo ook maar een geval van de beroemde klok en de klepel kunnen zijn: je hebt niet helemaal het idee waar het over gaat. Gelukkig is er dan altijd homify die er voor kan zorgen dat jij hier meer over te weten komt en bovendien de leukste voorbeelden te zien krijgt. We laten je dan ook allerlei stijlen en ruimtes zien. Kort gezegd komt het er op neer dat het gewoon gaat om de variatie van dezelfde kleur. En daar hebben we natuurlijk meer dan genoeg voorbeelden van verzameld uit het werk van de meest creatieve ontwerpers!

Klassiek en modern

Eetkamer met open keuken:  Eetkamer door Studiohecht, Modern
Studiohecht

Eetkamer met open keuken

Studiohecht

We beginnen met een prachtige Nederlandse woonkamer waar klassiek en modern in een prachtige balans zijn gebracht, niet in de laatste plaats dankzij ton sur ton. Je ziet hier een prachtige gelaagdheid van diverse beige tinten. Een geheel dat ook lekker tijdloos is en toch telkens weer hip en modern aandoet.

Toscaanse inspiratie

 Hotels door homify, Landelijk Tegels
homify

Borgo Merlassino & Mosaic del Sur cement tiles

homify

In bijvoorbeeld Toscane kom je ook hele fraaie voorbeelden van ton sur ton tegen. Deze inspiratie mogen we je dan ook zeker niet onthouden! Wat een heerlijke eenheid tussen het plafond en de vloer. We worden er haast een beetje jaloers van…

Lekker fel

Allure - Classy Wallpaper by La Aurelia From the 'Prestige' Collection:   door La Aurelia , Eclectisch
La Aurelia

Allure – Classy Wallpaper by La Aurelia From the 'Prestige' Collection

La Aurelia

Vaak zie je dat bij ton sur ton een subtiele gelaagdheid wordt gebruikt, maar je kunt juist ook voor lekker fel en opvallend kiezen. Diverse paarse tinten lenen zich daar uitstekend voor, maar ook met blauw kun je een dergelijk effect perfect bereiken.

Bruin

Bruin en ton sur ton? Deze eetkamer lijkt de mogelijkheden gelijk zien! En mocht je dit alles nou nog net wat te donker vinden, dan kun je iets meer beige gaan gebruiken. Het leuke van deze manier van variëren is dat je alle kanten van het kleurenspectrum als uitgangspunt kunt nemen.

Rood en oranje

 Slaapkamer door Pepper Butter, Modern
Pepper Butter

Rénovation chambre sur les quais de Lyon

Pepper Butter

Voor een slaapkamer kan die (subtiele) gelaagdheid van kleuren ook uitstekend z’n werk doen. Met rood en oranje kun je van de slaapkamer een hele frisse en vrolijke plek gaan maken. Wil je het toch iets rustiger hebben? Denk dan aan diverse varianten groen!

In de badkamer

 Badkamer door studioarte, Modern
studioarte

Toillet bathroom

studioarte

De badkamer is een plek die eigenlijk veel te vaak een beetje het ondergeschoven kindje is van de inrichting van je huis. Let hier op de prachtige dynamiek van de tegels en de muur. En voor de rest is dit wat ons betreft ook een van de meest fraaie voorbeelden van een schitterende badkamerinrichting. Dit is toch een stuk beter dan zo’n geheel met alleen maar saaie witte tegels?

Pastel

 Woonkamer door Concrete LCDA, Modern Beton
Concrete LCDA

Studio California

Concrete LCDA

Deze foto valt strikt genomen niet onder ton sur ton, omdat hier meerdere kleuren toegepast zijn. Maar toch is een fraaie variatie met pasteltinten ook een idee om toe te passen. Meer weten over pastel in je interieur? Mis dit leuke artikel dan niet! 

Romantische slaapkamer

 Slaapkamer door Pepper Butter, Eclectisch
Pepper Butter

DÉCORATION D'UNE CHAMBRE DANS FERME RÉNOVÉE EN SAVOIE

Pepper Butter

Deze romantische slaapkamer mag je ook op je lijstje zetten om te onthouden! De oude houten balken zijn voor de rest van de inrichting op ton sur ton wijze verder verwerkt. Wat moeten we daar verder nog aan toevoegen als de beelden voor zichzelf spreken…

Bedrijfsgebouw

Lambriseringen:  Hotels door Dutch Duo Design, Modern
Dutch Duo Design

Lambriseringen

Dutch Duo Design

De tijd dat bedrijfsgebouwen er vooral saai uitzien is ook voorbij: deze gang laat zien dat ton sur ton hier de inspiratie is geweest. Ook weer iets om te onthouden toch? 

In de tuin

 Tuin door ATELIER SO GREEN, Tropisch
ATELIER SO GREEN

Jardinières pyramidales Image'In

ATELIER SO GREEN

We sluiten dit overzicht niet af met een kiekje uit een interieur, maar gaan juist een kijkje in de tuin nemen. Wat ook daar kun je ton sur ton op allerlei manieren toe gaan passen. Hier zie je een voorbeeld waarbij slechts het groen de leidende kleur is. Maar ook met allerlei varianten op roze, rood of misschien wel geel kun je zo’n hele diepe gelaagdheid in je tuin aan gaan brengen. Een prima tip voor in de zomer! 

Welke variant zou jouw voorkeur hebben? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!