Gezellig wonen op 65 vierkante meter | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Gezellig wonen op 65 vierkante meter

Johan van Dijk Johan van Dijk
Mediterrane huizen van Ossigeno Architettura Mediterraan
Loading admin actions …

Zou jij genoeg hebben aan een woning met een woonoppervlakte van 65 vierkante meter? Misschien denk je nu wel dat die hoeveelheid ruimte te weinig voor jou is, maar dit project doet  jou vast op andere gedachten brengen. We nemen je namelijk mee naar een heel erg leuke en gezellige woning, waar de ruimte zeker niet het belangrijkste aspect is. De Italiaanse architecten van Ossigeno hebben een schitterend ontwerp gemaakt voor dit oude kleine huis. Vooral de stijl waarin het geheel is ingericht, is erg de moeite waard is om te bekijken. Reis mee naar dit pittoresk gelegen huis.

Frisse uitstraling

Een eerste blik op dit oude huisje laat heel goed de frisse uitstraling zien. Je ziet dat het een oud huis is, maar het geheel is op zo’n manier opgeknapt, dat het ook een licht modern randje heeft gekregen. Maar het is toch vooral ook erg schattig. Neem nou de leuke luiken die voor de ramen aangebracht zijn. Zowel op functioneel als op decoratief vlak geven ze een grote meerwaarde aan het huis.

Modern tintje

Eén van de moderne tintjes die aan de voorkant van het huis is aangebracht, is het leuke trapje dat naar de voordeur leidt. Waar je een oude stenen opgang zou verwachten, is juist gekozen voor een verfrissend model trap. Een leuk stukje design dat een extra dimensie aan het huis geeft.

Eclectisch geheel

Eenmaal binnen in de compacte leefruimte van het huis, zie je een ruim en fris interieur. Moderne stijl, minimalisme en industriële elementen zijn allemaal terug te vinden en vormen samen een aantrekkelijk eclectisch geheel. Door het karakter van het huis zelf kun je ook een landelijk tintje terug vinden. Misschien kunnen we het beste spreken over een loft in een oud huis! Gezellig is het in ieder geval en vooral ook heel erg licht en inspirerend.

Minimalistische keuken

De keuken valt op door een hoog minimalistisch gehalte. En dat is ook heel goed om te doen in kleinere ruimtes. Een te opvallende keuken zou namelijk zowel ruimtelijk als visueel teveel ruimte opeisen. Door voor een hele simpele en lichte keuken te kiezen blijft de rest van het huis er toch heel erg ruim uitzien.

Unieke eethoek

De kleine eetkamer, die onderdeel uitmaakt van de keuken, is ook weer zo’n bijzonder sfeerbepalend element in het huis. Allereerst komt dit door de prachtige bakstenen muur die voor het industriële tintje zorgt. De eethoek zelf brengt wat kleur in de ruimte en vormt een prachtige eenheid met de lampen die boven de tafel hangen. Een hele goede keuze om juist dit stukje wat extra kleur te geven in de ruimte.

Handig trapje

Over vindingrijkheid gesproken: dit trapje is daar zo’n prachtig voorbeeld van. Door de trap te voorzien van een scharnier, is extra bergruimte gecreëerd. Heel handig om efficiënt van de beperkte ruimte in het huis gebruik te kunnen maken en het ziet er ook nog eens erg leuk uit.

Romantisch slapen

De slaapkamer heeft een hoog romantisch gehalte. Maar dan ook weer op zo’n mooie eclectische manier dat het geheel alles behalve truttig is. Het stoere, industriële bed en de unieke nachtkastjes zorgen daar wel voor. Door hier ook weer voor veel wit te kiezen wordt ook in de slaapkamer het ruimtelijke effect goed benut.

Sfeervolle badkamer

Sfeer is overal in dit huisje te vinden en ook de badkamer zorgt daar voor een belangrijk deel voor. Een sfeervolle badkamer hoeft namelijk niet heel groot te zijn en kan ook met een beperkt oppervlakte heel ruim en compleet worden ingericht.

Denk je nu dat je prima op 65 vierkante meter zou kunnen wonen? Wij hopen van wel! Voor meer wooninspiratie op een beperkt oppervlakte laten we je ook graag dit project zien.

Verrast door de leuke inrichting? We horen graag hoe jij een klein huis zou inrichten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!