Een elegante woonkamer, 10 charmante voorbeelden | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een elegante woonkamer, 10 charmante voorbeelden

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Villa Blaricum Moderne woonkamers van Boks architectuur Modern
Loading admin actions …

In dit Ideabook presenteren we je tien voorbeelden van elegante woonkamers. We bekijken verschillende stijlen waarin de elegante woonkamers goed tot hun recht komen en zien verschillende soorten gebruik van licht en ruimte. Want wat maakt een woonkamer  eigenlijk tot een 'elegante' versie van zichzelf? Wij nemen je mee. In het kort zijn wij van mening dat een elegante sfeer niet alleen voortkomt uit het gebruik van accessoires, maar vooral ook het optimale gebruik van de ruimte. Strak, licht en met oog voor detail. Wandel met ons mee en kijk zelf hoe je jouw woonkamer ook tot een elegante woonruimte kan maken.

Elegant aan het strand

Met deze foto wanen we ons direct aan het strand. De blauw-witte kleuren, het heldere uitzicht en het gebruik van hout.. het zou ons verbazen wanneer deze elegante huiskamer in het centrum van een wereldstad zou liggen en omgeven zou zijn door kilometers laagbouw. Ook in deze woonkamer stroomt het licht van alle kanten binnen. Door de kleuren van de wolken en de lucht ook binnen door te zetten, wordt het prachtige uitzicht ook binnen doorgevoerd. Een luchtig en elegant geheel is het resultaat.

Haardvuur in de woonkamer

Ook de tweede woonkamer die we bezoeken is er een met optimaal gebruik van lichtinval. In deze elegante woonkamer is gekozen voor een minimalistische benadering. De details die gebruikt zijn, zijn allemaal strak en vooral de grote fles die we aan het einde van de schouw zien staan, versterkt het invallende licht. Door het toevoegen van een knapperende haard in deze elegante woonkamer wordt het beeld er een van elegante huiselijkheid. 

Elegant en industrieel

Waar we bij industrieel vooral aan ruw en ongepolijst denken, laat deze woonkamer zien dat industrieel ook een elegante vorm aan kan namen. De klassieke bestanddelen van een industriële woonkamer, cement, strakke lijnen en enkel functionele stukken, zijn hier elegant gemaakt door gepolijste materialen te gebruiken. De stoelen die we hier op de voorgrond zien, zijn daar een prachtig voorbeeld van. Het kunststof materiaal en de strakke vormen maken het tot industriële stukken terwijl de subtiele lijnvoering er een elegant geheel van maakt. 

Scandinavische elegantie

In deze huiskamer, een mooi voorbeeld van Scandinavisch design, zien we hoe de elegante huiskamer in Scandinavie vorm krijgt. Voor het gebruikte materiaal is hier voornamelijk gekozen voor eerlijke en duurzame materialen zoals hout. Hiermee laat de ontwerper zien dat elegante begint bij de vorm, het kiezen van de materialen die je in je interieur toelaat. Door de charmante samenkomst van verschillende kleuren, allemaal aards in toonsoort, wordt een subtiel geheel gecreëerd. Aan de linkerzijde van deze elegante woonkamer wordt het licht diffuus gemaakt door dunne gordijnen.

Minimalistisch en elegant

Was de woonkamer die we hiervoor zagen er nog een die behoorlijk volstond met meubels, in deze woonkamer is er geen meubel teveel te ontdekken. Alles in deze elegante woonkamer heeft een functie en is bovendien voornamelijk erg wit. De woonkeuken die aan de zitkamer vast zit gaat mee in deze trend. Het rigide doortrekken van (de afwezigheid van) kleur is mooie maar erg strakke manier om deze woonkamer tot een elegant geheel te maken. Het grote voordeel van het gebruik van lichte tonen zien we hier trouwens ook in deze elegante woonkamer terug en benadrukken we graag: door het gebruik van wit wordt een ruimte optisch enorm vergroot.

Elegante details

Deze kaarsenhouders zijn helemaal volgens de laatste trend. Door het gebruik van glas worden deze kaarsenstandaards een mooie eyecatcher in een modern interieur. Elegant is behalve het glas ook het subtiele lijnenspel. Waar we in de elegante woonkamer hiervoor vooral de afwezigheid van details opmerken, laat deze woonkamer zien dat details wel degelijk wat toe kunnen voegen aan een elegante sfeer. Kaarslicht is natuurlijk daarbij niet in de laatste plaats het toonbeeld van elegantie in het interieur.

Licht in de elegante woonkamer

Na het kaarslicht dat we hiervoor zagen, bekijken we in deze woon- en eetkamer nogmaals een ruimte waarin optimaal gebruik wordt gemaakt van daglicht. De enorme ramen in deze ruimte doen enigszins Japans aan, vooral ook door de hoek waarin ze verwerkt zijn. In een elegante woonkamer is het gebruik van licht, en we vallen hiermee zeer waarschijnlijk in herhaling, essentieel. Door het slim vangen van het daglicht gaat een ruimte leven, en het is juist dat leven waarop de elegantie van een woonkamer gebaseerd is. Ten slotte willen we met deze woonkamer graag illustreren hoe elegantie verschillende vormen aan kan nemen. Hier een cosmopolitische uitvoering na de meer landelijke voorbeelden die we hiervoor zagen.

Elegantie in een rijtjeshuis

Uitbouw met daklicht Moderne woonkamers van Lumen Architectuur Modern
Lumen Architectuur

Uitbouw met daklicht

Lumen Architectuur

Natuurlijk heeft niet iedereen de beschikking over een strandhuis zoals we hiervoor bezochten. De meeste van ons, hardwerkende Nederlanders, wonen gewoon in een rijtjeshuis. Dat dat vervolgens geen domper hoeft te zijn op de elegantie van onze inrichting laat deze woning zien. Gebruik van licht is hier optimaal door de grote schuifdeuren en zelfs een dakraam. De kleurstelling van het interieur doet vervolgens ruimschoots zijn werk om het binnengevallen licht om te zetten in een prettige sfeer. Wat we in dit Ideabook nog niet hebben benoemd, maar wat wel degelijk een vermelding waard is, is het gebruik van planten voor een subtiele elegante look. In dit interieur brengt de plant licht en kleur.

Elegante accessoires

Moderne woonkamers van homify Modern

Deze lampen uit de 'Sockets' serie van ontwerper Lotte Douwes uit Eindhoven besluiten dit Ideabook. De lampenkapjes laten zien hoe je met verfijnd materiaalgebruik elegante vormen in je huis kunt brengen. De lampen zijn verkrijgbaar in verschillende organische vormen die samen een elegant lijnenspel vormen. Onze favoriet is de uitvoering in oud roze, het opengewerkte materiaal geeft de lamp iets bijzonder verfijnds.

Wat vind jij het toonbeeld van elegantie in de woonkamer? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!