Moderne villa gezet in een prachtig landschap | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne villa gezet in een prachtig landschap

Stoa. Stoa.
Stienestraat Moderne huizen van Harold Laenen Architectuur Modern
Loading admin actions …

Harold Laenen ontwierp in de periode 2008-2012 de moderne nieuwbouw villa die we hieronder aan je laten zien. De woning kwam in de jaren 2012 en 2013 tot stand en geldt nu als een van de mooiste woningen in de Stienestraat te Weert. Hoe Harold Laenen dit doet? Vooral door te luisteren, analyseren, bespreken, vertalen van de wensen van de opdrachtgever en te ondersteunen waar dat in het realisatieproces wenselijk is. De stijl van het architecten bureau is eigenzinnig te noemen, deze wordt gekenmerkt door een ambachtelijke kwaliteit doorspekt met een hedendaagse uitstraling. Tijdens het gehele proces, conceptualisering tot de daadwerkelijk bouw, golden principes als ´energiebewust´ bouwen en ´duurzaamheid´ als fundamentele richtsnoeren. Als we je straks de tuin en het interieur van het huis laten zien, dan is het goed te bedenken dat het tuindesign en de stilering van deze buitenruimte in handen was van Tuindesign & styling Ves Reynders en het ontwerp van het interieur toevertrouwd kon worden aan Verberne interieur & design; ere wie ere toekomt. Zin in een wandeling in en om de moderne villa? Kom dan vlug met ons mee!

Een plaatje

Deze villa ligt als een verborgen edelsteen in het landschap dat vol van natuurlijke pracht is. We kijken door de schitterende begroeiing over de watermassa naar de woning in de verte. Het is een schitterende dag om het huis eens een beetje beter te leren kennen. We zien direct dat het een plek is waar van alles te beleven is. Het bootje op het strand schept een mooie sfeer in deze foto en laat onze fantasie de vrije loop gaan. Deze villa kwam tot staan via een creatieve dialoog die de architect met de opdrachtgever aanging. Via de uitwisseling van ideeën verrees uiteindelijk dit moderne woonpaleis. Laten we de moderne villa eens van dichterbij gaan bekijken. 

Ingang

De ingang ligt aan de voorkant verscholen achter het groen. Het exterieur van de villa geeft weinig tot niets prijs over de gang van zaken binnen in de villa. Op deze manier is de privacy binnen gewaarborgd. Natuurlijk worden genode gasten allerhartelijkst verwelkomt in deze moderne villa. Door zijn abstracte vorm en relatief lage gevel oogt hij vriendelijk en uitnodigend. Als je bij de villa aankomt voel je je direct thuis. Het minimalistische grind voor het huis versterkt deze sfeer en voegt er de nodige kalmte aan toe.

Comfort

Een mooie bolide wil je het liefst zo veilig mogelijk kunnen stallen. De elementen kennen geen genade voor de lak van je auto. Een overkapte garage is dan een belangrijke toevoeging aan je woning. In dit geval kan de garagedeur gesloten worden waardoor hij ook veilig staat tegen diefstal. Wil je de auto overdag snel kunnen pakken, dan is de carport aan de linkerkant van de garage een welkome facilliteit.

Blik op de voordeur

De voordeur is overdekt en is ietwat teruggetrokken in het huis, dit zorgt voor een beschermd en geborgen gevoel. Daarbij is het afdak zeer praktisch als het regent. De gevel heeft diverse uitsneden die gek genoeg de eenheid van de abstracte vorm van de villa benadrukken. De uitsnede bij de voordeur heeft aan de linkerkant een lijn die schuin naar boven loopt, een prikkelende variatie op het rechttoe-rechtaan ontwerp dat we hier zien.

Idyllisch

Deze tuin heeft toch wat je noemt een idyllische schoonheid die volkomen past bij het statige, maar innemende karakter van de nieuwbouw villa. De tuin laat een natuurlijke pracht zien waarin de liefhebber van de vrije natuur zijn hart kan ophalen, want hoewel de tuin is aangelegd heeft hij toch dit wilde look waar we zo dol op zijn. De houten brug brengt ons over het water richting het vaste land, maar we kunnen ook de andere kant op richting het bootje, om een stukje te varen. Alles voor de ontspanning! Zie jij jezelf al in deze tuin een avondwandeling maken?

Genieten

Na de wandeling plof je neer in een van de heerlijke stoelen en genieten je van de ondergaande zon, maar natuurlijk niet zonder een cocktail of goed glas wijn in je handen. We genieten van de zomeravonden in de tuin met familie en vrienden, want dat zijn de momenten waar je het voor doet! En waar kun je dat nu beter doen dan op een schitterend overdekt terras.

Strak

Bij binnenkomst troffen we een interieur aan dat volkomen overeenkwam met onze verwachtingen die gewekt waren door het exterieur van de villa. Qua kleur en stijl is deze moderne villa een eenheid waarin het hedendaagse leven zich in een prettige ambiance afspeelt. Wonen wordt leven in dit minimalistisch in gerichte thuis. De geïntegreerde meubels en de strakke antraciete vloer geven deze kamer zijn eenheid en gestroomlijnde look. Kijk ook even naar het hagelwitte plafond, dit is een mooi tegenwicht voor de donkere tinten. We kunnen er niet omheen: dit is een interieur met temperament!  

De keuken

Tot slot laten we je het culinaire en sociale hart van het huis zien, namelijk de strakke keuken. De minimalistische en gestroomlijnde logica van zojuist zien we ook terug in deze ruimte van de moderne villa. Let op het schitterende witte keukenmeubels dat zo mooi contrasteert met de vloer en de donkere geïntegreerde wandkasten op de achtergrond. Donker en licht (vaak zwart-wit) is een eeuwenoud ordeningsprincipe dat je instaat stelt om zowel een contrasterend (visueel prikkelende) als een evenwichtig (het zijn complementerende tegenstellingen) evenwicht te creëren. Daarbij komt dat dit ordeningsprincipe universeel is waardoor het tijdloos is. 

Tot zover het fraaie ontwerp va Harold Laenen. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je eetkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Het is deze woning in Londen die ons hart gestolen heeft. Klik hier voor een tour door de woning!

Waar staat jouw droomvilla? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!