Oud en nieuw komen samen in deze prachtige villa | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oud en nieuw komen samen in deze prachtige villa

Stoa. Stoa.
Villa in Voorburg Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Architektenburo J.J. van Vliet bv Modern
Loading admin actions …

We leven in een tijd waarin oude en nieuwe architectonische steeds vaker worden gemixt in wat sommigen 'tijdloze' ontwerpen noemen. Zo´n uitgekristalliseerd ontwerp treffen we ook aan in Voorburg in de vorm van een stijlvolle villa. De chique woning gerealiseerd door Van Vliet Architekten, een architectenbureau dat al drie generaties bestaat en geheel werkt vanuit de wensen van de opdrachtgever. Kortom, het gaat bij de projecten van Van Vliet Architekten steeds steeds om maatwerk dat steeds persoonlijk toegesneden is op de woonsituatie van de opdrachtgever. Het is belangrijk dat een architect een goed oor heeft voor de noden en wensen van de toekomstige bewoner van het huis: het is tenslotte zijn of haar woning. De architecten die we vandaag onder de aandacht brengen hebben deze skills zeker in huis! De werkwijze van Van Vliet Architekten is interactief, waarbij architect en opdrachtgever samen zoeken naar uitvoerbare oplossingen die het ontwerp versterken en het tegelijkertijd praktisch en betaalbaar houden. De opdrachtgever wordt dus zelf een beetje de architect van zijn of haar eigen huis! We nemen je mee naar deze villa in Voorburg en laten je de moderne, smaakvolle stijl zien. Kom met ons mee voor een wandeling door deze woning!

Tuin

Contact en interactie met de tuin Klassieke tuinen van Architektenburo J.J. van Vliet bv Klassiek
Architektenburo J.J. van Vliet bv

Contact en interactie met de tuin

Architektenburo J.J. van Vliet bv

De tuin is een geliefde ruimte om te recreëren. In deze buitenruimte is dit extra fijn door het gazon dat een groot deel van de tuin beslaat. Het is de ideale plek voor de kleintjes om te ravotten en te spelen. Door het overdekte terras kun je altijd genieten van het buitenleven, zeker als het zomer is, maar het toch buiten regent (hetgeen in Nederland niet ondenkbaar is). Vanaf deze afstand tot het huis krijgen we een goed beeld van de verschillende visueel interessante lagen in de architectuur, waarbij het opvalt hoezeer de traditionele bouwstijl uit de jaren twintig een symbiose aangaat met de moderne stijlkenmerken, zoals de overkapping boven het terras en de hoge ramen met de zwarte kozijnen. Een imposante uitstraling is het resultaat.

Oud en nieuw

We staan voor de villa en zijn onder de indruk. Niet alleen vanwege de grote van het gebouw, maar ook door de harmonische eenheid die de architect heeft weten te bereiken door de jaren twintig vormgeving van het huis te combineren met een hedendaagse kleurstelling. De ruimte zolderramen zijn een typisch hedendaagse toevoeging aan dit authentieke huis. Door de moderne aanpassingen, zowel buiten als binnen, kan het huis weer vele jaren volgens de moderne wooneisen bewoont worden. We nemen je mee naar binnen om te genieten van het moderne woonconcept.

Details

Geheel in stijl met het kleurenschema van het exterieur van de villa zien we op de afbeelding een zwart raster dat de transparante wand tussen de hal en de woonkamer vormt. Dit moderne thema komt op veel plaatsen in het huis terug, waaronder in de kozijnen (die we zojuist al buiten zagen) en de spijlen van de hedendaagse wenteltrap. De wand doet daarbij dienst als schuifdeur waarmee de doorgang tussen hal en woonkamer gesloten dan wel geopend kan worden. Let even op het verschil tussen de grijze gietvloer in de hal en de parketvloer in de woonkamer! Een mooi en levendig contrast!

Wenteltrap

We kijken om hoog en worden als het ware op visuele wijze naar boven gezogen. De hoogte is niet gering en is daardoor imponerend. De wenteltrap is sierlijk en heeft door de geschiedenis vele vormen gekend. We zien hier een moderne variant herkenbaar door zijn slanke welhaast minimalistische ontwerptaal. Een trap als deze heeft een sculpturale werking in je interieur en nodigt echt uit om naar boven te gaan. 

Woonkamer

Na een dag hard werken kom je thuis en wil je nog maar één ding: dat is relaxen! De sofa in deze kamer maakt dit meer dan mogelijk. De ramen geven je een ontspannend zicht op de omgeving en zorgen voor een mooie ruimtelijkheid in de kamer. Ook het daglicht is een factor van belang, zo krijgt de kamer de lichte woonsfeer waar we zo van houden. In de avond zorgen de spotjes in het plafond voor de juiste sfeer. Het is typisch een familiekamer om met vrienden en familie te relaxen.

Van dichtbij

Prachtig licht en open naar de tuin Moderne eetkamers van Architektenburo J.J. van Vliet bv Modern
Architektenburo J.J. van Vliet bv

Prachtig licht en open naar de tuin

Architektenburo J.J. van Vliet bv

Nu we dichter bij de villa staan zien we goed hoe de eetkamer in één vloeiende beweging ( je moet wel even de tuindeuren openzetten) doorloopt in het terras. Zo creëer je in de villa een ongekende transparantie waarin binnen en buiten samensmelten. De eettafel is zo geplaatst dat je ten volle kunt genieten van het buitengevoel wanneer de deuren openstaan. Een mooie eyecatcher vinden we in de transparante hanglampen die op geheel eigen manier bijdragen aan de lichte sfeer in het interieur. Alles in deze villa verwijst naar het moderne thema, maar verliest de monumentale open ruimtes statige sfeer niet uit het oog.

Tot zover de wandeling door de villa. We hopen dat je de nodige inspiratie opgedaan hebt en net zo enthousiast bent als wij zijn. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends!

Zoek je stijlvolle ideeën voor je slaapkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

In dit artikel maak je kennis met de mooiste glazen plafonds van dit moment!

Waar komt jouw ideale woning te staan? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!