Minimalistisch familiehuis aan de Leidsche Rijn | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Minimalistisch familiehuis aan de Leidsche Rijn

Stoa. Stoa.
Woonhuis Leidsche Rijn Minimalistische keukens van Architect2GO Minimalistisch
Loading admin actions …

We nemen je vandaag mee naar het schitterende 'De Eiken'-project dat gerealiseerd werd op een kavel aan de Leidsche Rijn. Het gebied is wat je noemt 'historisch geladen', het is typisch een onderwerp dat je vindt op oude ansichtkaarten. Het familiehuis dat we vandaag bezoeken kijkt namelijk uit op een oude ridderhofstad, 'De Engh', waar een oude boerderij en een koetshuis deel van uitmaken. Dit laatste maakt de omgeving van het huis natuurlijk erg bijzonder en sfeervol. Het woonhuis is in visueel opzicht sterk gericht op deze historische plek, waardoor je vanuit er vanuit je woonkamer een prachtig uitzicht op hebt. Architect2Go uit Delft realiseerde het huis en laat ons kennis maken met een transparante en lichte stijl die helemaal 'in tune' is met de wooneisen van tegenwoordig. Nieuwsgierig geworden? Wil je weten hoe het voelt om in een modern familiehuis te midden van het verleden te wonen?  Kom dan gewoon even met ons mee voor een wandeling door de woning en laat je inspireren!

Mooie ligging

Streetview Moderne huizen van Architect2GO Modern
Architect2GO

Streetview

Architect2GO

We komen aanwandelen en zien het familiehuis in het landschap liggen. De ruimte rond de woning is aanzienlijk en de natuur is dichtbij. Als bewoner van het familiehuis heb je niet alleen een mooi uitzicht, maar je kunt ook eenvoudig buiten de deur eens stukje wandelen. Ideaal als je een trotse hondenbezitter bent. In de wijk vinden we ruime huizen met stuk voor stuk een uniek karakter. Je begeeft je hier dus in een visueel prikkelende omgeving waarin het aangenaam wonen is. Laten we het familiehuis van dichterbij gaan bekijken.

Water

Alles onder één kap Moderne huizen van Architect2GO Modern
Architect2GO

Alles onder één kap

Architect2GO

Vlak bij het huis vinden we op een binnenplaats een stijlvolle waterplaats die omringt wordt door een vlonder van hoogwaardig hout. De combinatie tussen het water, de koele beton rand en het natuurlijk hout zorgt voor een visueel aantrekkelijke setting die mooi matcht met het grind en de strakke look van het gebouw. Het dak loopt diagonaal naar rechts terwijl het in hoogte toeneemt. Echt wat je noemt hedendaagse, innovatieve architectuur! De strakke indeling en minimalistische vormgeving van de buitenruimte en het exterieur van het woonhuis, genereert een sfeer van orde en rust. Precies hetgeen je nodig hebt als je na een dag hard werken thuiskomt. Gewoon helemaal zen! Laten we binnen een kijkje nemen!

Woonkamer

Woonkamer met balkon en uitzicht Moderne woonkamers van Architect2GO Modern
Architect2GO

Woonkamer met balkon en uitzicht

Architect2GO

De woonkamer biedt een schitterend uitzicht op de natuurlijke omgeving van dit historisch geladen
stukje Leidsche Rijn. De grote ramen zorgen daarnaast voor voldoende daglicht dat de woonsfeer in de kamer optimaal maakt. Stel je voor dat je heerlijk neer ploft op de sofa´s die daar speciaal voor staan. Door hun lichte kleurstelling steken ze mooi af bij het grijze kleed en de kleurrijke kussens. Deze laatste zijn een prima manier om de nodige fleurigheid in de kamer te brengen. Ook bijzonder fraai zijn de zwarte kozijnen van de immense ramen, echt wat we verwachten in een hedendaags familiehuis.  

Andere hoek

Woonkeuken Minimalistische keukens van Architect2GO Minimalistisch
Architect2GO

Woonkeuken

Architect2GO

Vanuit deze hoeken krijgen we een grote beeld van de keuken en de optie die deze ruimte voor je in petto heeft. Naast het grote werkblad, waar je met meerdere koks op hetzelfde moment aan kunt werken, zien we een tafel waarop de vaas met bloemen staat, deze biedt tevens de mogelijkheid om gerecht aan je gasten uit te serveren. Het valt op dat het kleurenpalet wit-zwart een belangrijke rol in deze keuken inneemt, dit is een stijlvolle manier om het wit van de meubels en transparante glas een complementaire opposant te bieden. Dit alles resulteert in een hedendaags design met een tijdeloze charme.

Eetkamer

Verdiepte woonkeuken Minimalistische keukens van Architect2GO Minimalistisch
Architect2GO

Verdiepte woonkeuken

Architect2GO

We zien nu aangekomen in de eetkamer. Waar moeder en kind genieten van een heerlijke maaltijd. Het is dé ruimte in het familiehuis waarin het familieleven het meest intens wordt beleeft. Daarbij dient het uitzicht als een levend decor waarin de natuur de hoofdrol speelt. Gedurende de seizoenen zal de omgeving veranderen en steeds weer voor een andere sfeer in de kamer zorgen. Natuurlijk zijn de zwarte space-ageachtige hanglampen de absolute eyecatcher in het interieur. Hun organische vorm brengt een bepaalde zachtheid in de ruimte, terwijl ze daarnaast behoorlijk afsteken bij alle lichte tinten in de kamer. De ontwerp toont met dit interieur een bepaalde durf en een innovatief inzicht op interieurdesign.

Keuken

Zichtlijn Minimalistische keukens van Architect2GO Minimalistisch
Architect2GO

Zichtlijn

Architect2GO

De keuken is ruim en voorzien van de meest moderne, geïntegreerde keukenapparatuur. In deze keuken kan iedere kok goed uit de voeten. De stijl in deze ruimte omschrijven we als minimalistisch, vooral het gebruik van glas, hoogglans oppervlaktes en staal, gepaard aan een eenvoudige ontwerptrant, drijft ons in deze richting. Vanuit de keuken hebben we zich op de hal waar de kinderen kunnen spelen. Een geruststellend idee!

Kinderkamer

Speelkamer Minimalistische kinderkamers van Architect2GO Minimalistisch
Architect2GO

Speelkamer

Architect2GO

We hebben het vandaag over een familiehuis, maar wat is zo´n huis zonder een mooie kinderkamer? We nemen op deze foto een kijkje in de kamer die speciaal is gerealiseerd voor de kleinste van het huis: de lichte wanden geometrisch geïnspireerde wanden, de ramen waardoor het daglicht naar binnenvalt en de gladde eenvoudig schoon te houden tegelvloer,  maken deze kamer de ideale ruimte voor een opgroeiend kind. Op het plafond zijn een aantal sfeer spotjes aangebracht die in de avond zorgen voor een fijne lichte sfeer. Het kleedje op de vloer haalt de massiviteit uit de vloer en biedt een prikkelend patroon als tegenwicht voor de industriële look van de tegelvloer. De kamer is ruim en veilig: precies hetgeen je in een hedendaags familiehuis hoopt aan te treffen!

Studeerkamer

Werkkamer Minimalistische studeerkamer van Architect2GO Minimalistisch
Architect2GO

Werkkamer

Architect2GO

Omdat het aantal thuiswerkers in Nederland met de jaren zal toenemen (thans neemt dit verschijnsel grote vlucht) heeft de architect gezorgd voor een optimale studeerkamer waarin licht en ruimte zorgen voor een transparante werk omgeving waarin een duidelijk orde heerst. De ramen bieden je zicht op de buitenwereld waarmee je als thuiswerker gevoelsmatig al snel een connectie maakt. Zet een brainstorm sofa in de hoek bij het raam en hang een prikkelend kunstwerk. Voor je het weet heb jij je ideale studeerkamer ingericht waarin de creativiteit je tegemoet komt! 

Tot zover het familiehuis aan de Leidsche Rijn. Hopelijk heb je de nodige geïnspireerd op gedaan en ben je net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends!

Zoek je prachtige ideeën voor je studeerkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

De verbouwing van een Britse eengezinswoning doen we in dit artikel uit de doeken. Have fun!

Waar zou jij graag je ideale huis laten bouwen en in welke stijl? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!