7 ideeën om van je gewone oprit een spectaculaire entrance te maken!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

7 ideeën om van je gewone oprit een spectaculaire entrance te maken!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Tuin door SUD[D]EN Gärten und Landschaften,
Loading admin actions …

Eens in de zoveel tijd krijg je de neiging om wat veranderingen in en rondom je woning aan te brengen, vaak valt dit samen met seizoenswisselingen. Een nieuw kleurtje op de muur, het veranderen van je inrichting en misschien het aanpassen van je ietwat gewone entree. Ben jij op zoek naar leuke ideeën om van je entree een spectaculaire entrance te maken? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! 

In dit Ideabook hebben we namelijk een aantal leuke voorbeelden en tips voor je op een rij gezet. Denk bijvoorbeeld eens aan het opnieuw aanleggen van je voortuin, het kiezen voor een opvallende voordeur of het plaatsen van een mooie pergola. Wie weet kom je op basis van onderstaande voorbeelden nog wel op meer leuke ideeën.

Kijk met ons mee en laat je vooral inspireren door onderstaande foto's!

Een overdekte porch of kleine veranda

We beginnen dit Ideabook met idee dat we regelmatig tegenkomen, de porch. Deze, meestal kleine, overdekte entree kenmerkt zich door een opstapje en twee of meerdere pilaren. Soms wordt er zelfs voor gekozen om er een heuse overdekte veranda van te maken, dit is zeker mogelijk wanneer je voortuin genoeg ruimte biedt. 

Minder ruimte tot je beschikking? Houdt het dan gewoon klein. Kies voor een overdekt opstapje. Wie weet heb je net genoeg ruimte om wat mooie bloempotten te plaatsen, of werk het geheel af met een houten hekwerk. Ook leuk: het plaatsen van muurverlichting naast je voordeur of inbouwspots in het plafond. Meer over verlichting lees je verderop in dit Ideabook. 

Voeg beplanting toe

Je gevel, en daarbij ook de voortuin, moet je eigenlijk zien als het visitekaartje van je woning. Het is tenslotte het eerste dat mensen tegenkomen wanneer ze je huis betreden. Een aantrekkelijke en verzorgde tuin is dan ook best belangrijk. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om je tuin te voorzien van mooie groene beplanting. Werk met verschillende hoogteniveaus voor een dynamisch effect, hiermee creëer je ook meteen diepte en contrast. Kies voor planten in verschillende groentinten en een diversiteit aan bladeren. 

We kunnen ons voorstellen dat je het lastig vindt om zelf een mooi ontwerp voor je tuin te maken. Dit is ook de reden dat veel mensen ervoor kiezen om een professional in te schakelen. Zij hebben genoeg kennis en ervaring om van je simpele voortuin een prachtig plaatje te maken! 

Een opstapje of kleine trap

Voorgevel:  Huizen door MEF Architect,
MEF Architect

Voorgevel

MEF Architect

We noemden het hierboven al even kort, een opstapje kan helpen om meer aandacht op je voordeur en de gevel te vestigen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. Wil je een moderne of minimalistische look? Kies als materiaal dan staal of beton. Liever landelijk? Ga dan voor hout of kies juist voor een lichte kleur natuursteen.  

Veel verschil in hoogte? Dan je ook kunnen kiezen voor meerdere treden of een klein trapje. Kies ook eens voor een mix van verschillende materialen zoals beton, staal hout en/of steen. 

Accent verlichting

 Huizen door homify,

Mooie accentverlichting is de ideale manier om van je gewone entree en spectaculaire entrance te maken! Bovendien heeft buitenverlichting niet alleen een functioneel doeleinde, het ziet er zowel van binnen als buiten erg mooi uit. 

Wat betreft verlichting zijn er erg veel keuzemogelijkheden. Zo kun je kiezen voor spots in de grond, lantaarns langs het voetpad of bijvoorbeeld muurverlichting. Om te bepalen welk type verlichting het meest geschikt is voor jouw entrance, bedenk je van tevoren welk doel de verlichting moet hebben. Wil je het pad verlicht hebben zodat mensen je voordeur gemakkelijk kunnen vinden? Of wil je zelf van het uitzicht van je tuin kunnen genieten wanneer de avond valt? Over het algemeen geldt dat verlichting in de tuin zachter van aard is dan de verlichting die je dicht bij de gevel gebruikt. 

Een pergola met planten

Zo romantisch: de pergola! Een pergola is simpelweg een constructie van palen met meerdere dwarsbalken. We kennen ze als losstaande elementen, maar je zou ze ook aan je huis kunnen bevestigen. Het kiezen van het materiaal voor je pergola is eigenlijk afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar houd er wel rekening mee dat ieder materiaal zijn voor- en nadelen heeft. De meest voorkomende materialen zijn hout, kunststof en/of aluminium. 

Is het realiseren van een veranda te duur? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om je pergola een dak te geven. Kies bijvoorbeeld voor een dak van doorzichtig kunststof, hiermee creëer je het comfort van een veranda met de openheid en transparantie van een pergola. Denk er ook zeker over na om je pergola met verschillende planten te begroeien. Leuke ideeën: klimrozen, druiven of blauwe regen (Wisteria). 

Een modern aangelegd tuinpad

Geen enkele entree is af zonder een strak aangelegd tuinpad. Of je nu houdt van de natuurlijke, de landelijke of juiste de moderne en minimalistische stijl, voor iedere smaak is er een mooi design te vinden. Hoogteverschil in je voortuin? Geen enkel probleem! Je kunt prima met hoogteverschillen omgaan door te werken met trapjes en/of opstapjes. Kies voor slingerend pad van grind of ga juist voor strakke, losse tegels. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

In dit Ideabook vind je meer tips voor het indelen en inrichten van je voortuin, neem zeker even een kijkje! 

Opvallende kleuren of materialen voor de wand en de voordeur

Een andere optie is kiezen voor opvallende kleuren of materialen voor je gevel. Dit is een ideale manier om van je gevel een echte eyecatcher te maken Ga bijvoorbeeld voor een donkere voordeur in een lichte wand, of andersom natuurlijk! Je kunt ook kiezen voor contrasterende materialen zoals staal en hout. Je entree gaat hier gegarandeerd door opvallen! 

Met dit laatste idee zijn we alweer aan het einde van dit inspirerende Ideabook gekomen. We hopen dat we je een eindje op weg hebben kunnen helpen zodat je thuis lekker aan de slag kunt. Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook nog even deze foto's. Maak gebruik van het filter wanneer je op zoek bent naar een specifieke stijl. Zo kom je snel en gemakkelijk uit bij voorbeelden die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak. Veel kijkplezier! 

Hoe ziet jouw perfecte entree eruit?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!