Op zoek naar de juiste eetkamertafel

Johan van Dijk Johan van Dijk
Vrijstaande villa, Dineke Dijk Architecten Dineke Dijk Architecten Moderne eetkamers
Loading admin actions …

Gezellig tafelen is een leuk moment om met elkaar in gesprek te zijn. Voor sommige gezinnen is het vaste prik, waar anderen eigenlijk alleen aan tafel gaan als er familie of vrienden over de vloer komen. Wat nou ook precies voor jou geldt, de juiste eetkamertafel is natuurlijk van groot belang. En zoals je van ons gewend bent zorgen we er graag voor dat je hier wat meer informatie over krijgt. Daarbij komen vanzelfsprekend de leukste stijl- en sfeerideeën ook voor bij. Van groot tot klein hebben we gezocht naar de leukste voorbeelden van diverse experts. Ga maar snel kijken welke tafel goed bij jou zou passen!

Groot of klein?

We zien als eerste voorbeeld gelijk een grote eetkamertafel maar de grote vraag is nu natuurlijk waar jij voor gaat kiezen: groot of klein? Enerzijds hangt dit af van hoe groot jouw eetkamer, woonkamer of keuken is. Je wilt je nog wel een beetje gemakkelijk kunnen bewegen natuurlijk. Maar net zo belangrijk is hoeveel gasten jij aan tafel kwijt wilt kunnen. Zowel jouw gezinssamenstelling als het al dan niet uitnodigen van meerdere mensen om te komen eten zijn daarbij van belang. Zet dit dus eerst even goed voor jezelf op een rijtje.

In de woonkamer

Ieder huis is weer anders en zoals zonet al aangegeven kan het een verschil maken waar de eetkamertafel komt te staan. Is dat daadwerkelijk in de eetkamer of heb je daar geen aparte ruimte voor en komt die in bijvoorbeeld de woonkamer te staan? Zoals je op de foto kunt zien kan dat een heel erg sfeervol effect geven. Laat je gasten eerst op de bank en stoelen plaatsnemen voor een drankje en zodra het tijd is om te gaan eten kun je gelijk aan tafel.

Stijlvolle eetkamer

Naast een eetkamertafel is het natuurlijk zo dat een eventuele eetkamer verder ook een beetje leuk en stijlvol moet worden ingericht. Dat begint natuurlijk met de juiste stoelen, die zijn onmisbaar, tenzij je er een staande receptie van wilt gaan maken… Maar ook andere elementen zoals een buffetkast mogen in een echte eetkamer eigenlijk niet ontbreken. Let uiteraard ook op de juiste verlichting. Leuke accessoires, zoals een fruitmand maken de sfeer helemaal compleet.

Klassiek en retro

Ben je op zoek naar iets klassieks of een beetje retro waar het de eetkamer en de eetkamertafel betreft? Je kunt wat dat betreft op deze plek je geluk op, laat je er maar lekker door inspireren. Dat moet vast lukken met dit stijlvolle geheel.

Woonkamer - eetkamer homify woonkamer,eetkamer,herbestemming
homify

Woonkamer – eetkamer

homify

Een eetkamertafel in de keuken kan als bijvoorbeeld ontbijttafel of als extra tafel worden gebruikt, maar als een eetkamer ontbreekt en de woonkamer net wat te klein is, dan kan het ook prima de ‘hoofd’ eettafel zijn. Met zo’n plekje naast de grote glazen schuifdeuren ook absoluut niet vervelend om te gaan eten.

Keuken, bar en eetkamertafel

Een aanrecht dat gelijk doorloopt in een bar en een eetkamertafel? Wat ons betreft een zeer charmante oplossing! Erg leuk is hier ook om te zien hoe eclectisch de inrichting is. Een prachtig idee om op deze manier meerdere stijlen met elkaar te combineren. 

Aan tafel!

Venus Boardroom/Dining Table SOAP designs Moderne eetkamers
SOAP designs

Venus Boardroom/Dining Table

SOAP designs

We sluiten af met deze vrolijke eetkamertafel, of beter gezegd: eentje met zeer vrolijk gekleurde stoelen. Hier ga je vast graag aan tafel om lekker te eten en waarschijnlijk ook na te tafelen. Wij zien dat op deze plek aan zee helemaal zitten! Verder zie je hier natuurlijk ook een interieur dat de moeite waard is om als inspiratiebron te gebruiken. Wil je ondertussen nog even verder genieten van eetkamers en alles wat daarmee te maken heeft? Mis dit leuke artikel dan niet! 

Wat voor tafel heeft jouw voorkeur? We zijn benieuwd! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!