Een balkontafel voor ieder balkon

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een balkontafel voor ieder balkon!

Johan van Dijk Johan van Dijk
  door DIE BALKONGESTALTER,
Loading admin actions …

Een tuin is een heerlijke luxe voor iedereen die van mooi weer wil gaan genieten, maar als je een appartement of een bovenwoning hebt, dan heb je waarschijnlijk alleen maar de beschikking over een balkon. Niet getreurd, want zelfs van het kleinste balkon kun je een ontzettend leuk plekje gaan maken. Een balkontafel voor ieder balkon, zorgt ervoor dat je hier heerlijk kunt gaan zitten. Daarnaast zie je natuurlijk ook veel andere leuke ideeën voor balkons voorbij komen. Laat je maar lekker inspireren door het leukste werk van diverse experts dat wij voor je op een rijtje hebben gezet.

Loungeset met tafel

Dit is een wat groter dakterras en daar heb je natuurlijk alle ruimte om je met de balkontafel helemaal uit te gaan leven. In dit geval zien we een loungeset met bijbehorende tafel. Maar vanzelfsprekend zou je hier ook prima een tuintafel neer kunnen zetten voor gezellige maaltijden met een aangenaam gezelschap. Laat je uiteraard ook verder even inspireren door deze heerlijke omgeving, wat een plaatje! 

Super gezellig!

Dat een gezellig balkon niet groot hoeft te zijn, bewijst dit balkon wel! Het ziet er gewoon super gezellig uit met de kleine ronde balkontafel. Wat een lommerrijk plekje zie je hier om te genieten en zelfs aan groen is in de omgeving geen gebrek, ondanks het feit dat er vele andere appartementen te vinden zijn. Een prima inspiratie wat ons betreft.

Kleine ronde tafeltjes

Je zag het op de vorige foto ook al en het komt nu weer in beeld: kleine ronde tafeltjes. Ideaal om deze als balkontafel te gebruiken! Het grote voordeel is namelijk dat je zo meer ruimte overhoudt en bovendien ook veel gemakkelijker bij de tafel langs kunt lopen. Vierkante of rechthoekige tafels kunnen zeker bij kleinere ruimtes een behoorlijke sta-in-de-weg zijn. En dat moet je natuurlijk juist zien te voorkomen. Let uiteraard verder ook even op de super gezellige aankleding die dit balkon kenmerkt. Het is absoluut geen straf om hier een warme zomerdag door te brengen, heerlijk! 

Stoelen

Net zo belangrijk als een balkontafel zijn natuurlijk de stoelen die je op een balkon toe kunt passen. Tuinstoelen zijn er in alle soorten en maten, maar riet of rotan kan ook een prima oplossing zijn! Kleed het aan met leuke kussens of een leuk vachtje en je kunt heerlijk gaan zitten. En kijk verder ook even goed op dit balkon: ben je dat kale beton al tijden zat en wil je het er wat leuker uit gaan laten zien? Leg een leuke mat op de vloer, kies voor een kleed of (plastic) tegels zoals op de foto. Geen slecht idee toch? 

Dienblad op pootjes

Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid:  Terras door Dakterras.nl,
Dakterras.nl

Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid

Dakterras.nl

Wil jij een beetje een oosterse of mediterrane sfeer gaan creëren op het balkon en heb je daarvoor de juiste balkontafel nodig? We hebben dit voorbeeld oneerbiedig een dienblad op pootjes genoemd, maar we bedoelen dat zeer zeker positief! Handig ook om mee naar binnen te nemen, vol te maken met de lekkerste hapjes en vervolgens tot verrassing van je gasten op het balkon te plaatsen. Dat wordt op die manier ongetwijfeld een hele gezellige boel.

Een mand op de vloer

Soms hoeft een balkontafel niet eens een echte tafel te zijn. Kies er gewoon voor om een mand of iets anders op de vloer te plaatsen en het ziet er gelijk ontzettend leuk uit. En dat geldt ook voor heel veel andere oplossingen: het is vooral een kwestie van het aanspreken van je creativiteit! Dat gaat vast wel in orde komen, zeker als je de mogelijkheid aangrijpt om nog even verder op homify rond te gaan neuzen. Dit artikel moet je dan ook zeker even gaan bekijken!

Welke balkontafel heeft jouw voorkeur? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!