6 prachtige prefab huizen!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 prachtige prefab huizen!

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Huizen door Casas inHAUS,
Loading admin actions …

Elke keer als we een artikel over prefab huizen publiceren, komt weer ter sprake dat een beetje van het negatieve aura rondom dit type woning weg moet worden genomen. En wat kun je dan beter doen dan de meest fraaie voorbeelden laten zien? Zoals je van homify gewend bent hebben we weer het beste uit ons digitale archief naar boven weten te toveren. Het werk van hele diverse architecten en andere professionals zal je zeker gaan inspireren! En de woningen die we laten zien hebben allerlei soorten, maten en stijlen. Neem het maar even lekker in je op!

Architectuur in de natuur

Een prefab huis (ofwel een geprefabriceerde woning) kan allerlei vormen aannemen en wordt soms in z’n geheel gebouwd en vervolgens ergens geplaatst, of juist uit onderdelen op de locatie zelf samengesteld. In dit geval laten we je een fraai stukje kunst van architecten in de natuur zien. En daarmee kun je ook direct zien dat prefab huizen ook zeker de mooiste voorbeelden van architectuur op kunnen leveren. De woning is er eentje om je vingers bij af te likken en dat op een plekje om van te dromen…

Een stoer blok

Heel veel prefab huizen worden gekenmerkt door een hoekig ontwerp. Als de woning in z’n geheel op een andere plek wordt samengesteld, dan is het ook handig als het ontwerp niet al te veel hoeken kent. Vooral voor het transport is dat van belang! Maar dat hoeft zeker niet nadelig te zijn voor de sfeer en uitstraling die een dergelijke woning op deze manier kan krijgen. Dit is een stoer blok waar je gerust u tegen mag zeggen! Een fraai modern ontwerp dat door de toepassing van enkele muurtjes met natuursteen een fraai Mediterraans randje heeft gekregen. Ideaal als je een vakantiewoning als deze hebt! 

Een villa!

Ook een villa kan eigenlijk een prefab woning zijn. Dit huis laat dat op zeer fraaie wijze zien. En we weten wel bijna zeker dat vrijwel iedereen dit huis heel erg kan waarderen, zelfs als je niet zo’n grote liefhebber van moderne architectuur bent. De grote ramen geven in deze woning een schitterende lichtinval en bij het ontwerpen en inrichten is ook heel erg veel aandacht besteed aan de verlichting. Wat ons betreft wederom een zeer geslaagd project.

Fraaie containers

De negatieve bijklank van prefab huizen heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat dit van oorsprong vaak containerwoningen betreft. Maar zelfs als het om een containerwoning gaat, zoals op de foto, dan kan dat er leuk en inspirerend uit zien. Want dit is toch zeker geen woning waar jij je hand voor om hoeft te draaien. Het heeft door de toepassing van stenen aan de onderkant in combinatie met het trappetje zeker een bepaalde allure. 

Een interieur

 Woonkamer door build different,
build different

Schholmasters

build different

Tot nu toe hebben we je alleen maar prefab huizen van de buitenkant laten zien, maar een interieurfoto mag eigenlijk ook niet ontbreken. Hierbij geven we je die dan ook graag! En ook in deze woning wordt je aangenaam verrast door de fraaie architectuur die je te zien krijgt. Wat is het hier heerlijk ruim, wit en licht! Wij zien onszelf graag zitten bij de knusse haard. 

Kleur!

We zijn alweer toe aan de laatste foto uit dit overzicht. Kleur, in dit geval rood, speelt hier een belangrijke rol, zonder de overhand te hebben. Het eclectische karakter van dit huis is ook iets wat overduidelijk opvalt. Het gaat om een moderne woning, maar het overstekende stukje dak heeft een klassieke vormgeving. Juist dat fraaie contrast maakt het zo aantrekkelijk om naar deze woning te kijken. Ook hier zijn wij weer groot fan. Geldt dat ook voor jou? Mocht je nou nog even verder rond willen neuzen, kijk dan ook hier even verder.

Welk huis is jouw favoriet? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!