Mediterraans wonen op een eigentijdse manier | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Mediterraans wonen op een eigentijdse manier

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Een prachtige Mediterraanse woning onder de Portugese zon. Witte muren, blauwe luchten, een heerlijk terras en een aangenaam zwembad. In dit geval zien we een mooie oude woning. Maar dan natuurlijk wel helemaal opgeknapt en aangepast aan de wensen van deze tijd. Op het gebied van inrichting zijn er dan belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden: welke stijl wordt er gehanteerd? In dit gevel is gekozen voor een eigentijdse oplossing: geen traditioneel Mediterraans of landschappelijk interieur, maar een hedendaagse inrichting waarin moderne en minimalistische elementen de boventoon voeren. Een mooi project om te bekijken van de experts van Studioarte.

Buitenleven

Mediterrane zwembaden van homify Mediterraan

Eén blik zegt meer dan duizend woorden. Dat geldt zeker als je dit huis bekijkt. Een oud Mediterraans huis, dat comfortabel en eigentijds buitenleven mogelijk maakt. En dat kan hier op een zeer luxe manier. Lekker ontspannen in het zwembad, luieren op een ligstoel of een drankje drinken aan de bar. De traditionele omgeving is op minimalistische wijze aangekleed. Het resultaat mag er zijn.

Schaduw en zon

Mediterrane zwembaden van homify Mediterraan

Voor we naar binnen gaan, kijken we nog even verder rond op deze mooie binnenplaats. Zowel voor zonaanbidders als voor liefhebbers van een koeler plekje in de schaduw is hier ruimte om buiten te kunnen zijn. En voor een feestje is deze plek ook uitermate geschikt.

Woonkamer

Mediterrane woonkamers van homify Mediterraan

Binnen valt  de moderne en minimalistische inslag weer op. Waar buiten de structuur van het oude huis nog duidelijk te zien was, is daar binnen weinig van terug te vinden. Het zorgt voor een heel fris en eigentijds beeld. En de entourage wordt er vooral heel erg ontspannen van. ‘Less is more’ lijkt wel voor deze plek bedacht! Via de woonkamer kunnen de bewoners aan beide kanten weer op het terras komen. Door alles schuifdeuren open te zetten kan van de binnenruimte en de buitenruimte één groot geheel gemaakt worden.

Lichte keuken

Mediterrane keukens van homify Mediterraan

Het interieur van dit huis kent niet heel erg veel kleur: witte tinten en beige kleuren bepalen het beeld. Veel meer kleur heeft de woning dan ook niet nodig, de stijl heeft al genoeg karakter van zichzelf. De keuken valt op door eenvoud, maar is uiteraard wel van alle nodige gemakken voorzien. En ook hier is de tuin weer binnen handbereik, buiten is in dit huis nooit ver weg.

Stijlvolle eetkamer

Mediterrane eetkamers van homify Mediterraan

De eetkamer straalt een bepaalde allure uit. Je kunt hier stijlvol dineren als dat buiten, om wat voor reden dan ook, niet mogelijk is. En als deze ruimte wel als doorgang naar buiten gebruikt wordt dan is het vast en zeker om een lekker drankje mee naar buiten te nemen, de minibar staat namelijk te wachten om gebruikt te worden. Ook hier is weer voor een minimalistische invalshoek gekozen, maar de glazen tussenwand met zwarte kozijnen verhoogt het eclectische gehalte door een industrieel tintje toe te voegen.

Kleur

Mediterrane slaapkamers van homify Mediterraan

In de slaapkamer wordt een beetje gebroken met de inrichtingsstijl die eerder in de woning te zien was. Een groot kleed op de vloer zorgt hier juist wel voor kleur. Voor warme dagen is dit overigens ook een lekker plekje om je terug te kunnen trekken, hier is namelijk airconditioning aanwezig. En wil je wel van de buitenlucht genieten, dan is ook hier een schuifdeur naar buiten te vinden.

Eenvoud

Mediterrane badkamers van homify Mediterraan

De badkamer lijkt wel een kroon op het minimalisme. Hoe eenvoudig kan een ruimte zijn en tegelijk zoveel stijl hebben.

Kleine binnenplaats

Mediterrane balkons, veranda's en terrassen van homify Mediterraan

Naast de grotere tuin is er nog een aparte, kleinere binnenplaats te vinden. Een leuke ruimte om als extra woonkamer te gebruiken en nog leuker is de kleine buitenkeuken. Zie jij jezelf hier al eigentijds wonen?

Portugal is een ontzettend aangenaam land met prachtige huizen. Voor meer Portugese wooninspiratie verwijzen we je graag door naar dit project.

Ben jij het helemaal eens met de keuzes die bij de inrichting van dit huis zijn gemaakt? We horen jouw mening graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!