Leuke ideeën om de privacy in je tuin te verhogen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Leuke ideeën om de privacy in je tuin te verhogen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Pergola van staal met schaduwdoek:   door Bladgoud-tuinen,
Loading admin actions …

Als de warme dagen weer aangebroken zijn, wil jij uiteraard optimaal van je tuin kunnen genieten. Het is dan echter vervelend als de buren de hele tijd met jou mee kunnen kijken. Een beetje privacy is dan zeker gewenst! En juist om die privacy een beetje te kunnen verhogen, hebben we een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet. Daarbij krijg je diverse erfafscheidingen te zien, maar we geven ook graag andere tips. Neem er dus zeker even de tijd voor en pas bij jou in de tuin toe wat jou het leukste lijkt.

Modern en natuurlijk

Allereerst is het natuurlijk de vraag hoe jouw tuin er op dit moment bij ligt. Heb je al een erfafscheiding of is dat er simpelweg nog niet van gekomen? En in welke stijl en sfeer is jouw tuin vormgegeven? Verder is er dan ook de vraag of je een hovenier of een andere professional aan het werk gaat zetten om voor jou aan de slag te gaan, of dat je dit zelf ter hand gaat nemen. Qua inspiratie laten we je aan de hand van deze foto een mooie eclectische oplossing zien die zowel modern als natuurlijk mag worden genoemd: een schutting bestaande uit opgestapelde natuurstenen in een metalen frame. 

Palen

De ene schutting is de andere niet en zoals we net ook al aangaven is dat sterk afhankelijk van de sfeer en stijl in je tuin. Deze palen zorgen voor een aangename natuurlijke entourage en zijn niet toevallig achter het terras aangebracht. Door voor de rest een haag te gebruiken heb je een leuke afwisseling en licht je het terras er echt een beetje uit. 

Bamboe!

 Tuin door Taffin,

Voor iedereen die een wat meer oosters georiënteerde tuin heeft, of van plan is om aan te (laten) leggen, is het een goed idee om met bamboe te gaan werken. Dit is een sterk en licht materiaal dat prima als erfafscheiding kan worden gebruikt en de oosterse sfeer optimaal in stand houdt. In dit geval zijn het gekapte bamboestengels, maar je zou ook voor levende bamboeplanten kunnen kiezen als je het allemaal wat natuurlijker wilt houden. 

Combinaties maken

We zagen eerder al een combinatie van palen en een haag als erfafscheiding, maar je kunt de privacy ook eenvoudig verhogen door een combinatie van nog meer verschillende materialen te gebruiken. Dit fraaie voorbeeld laat zien hoe dat mogelijk is! De coniferen zijn uiteraard planten bij uitstek om je tuin aan het zicht van de buren en andere passanten te onttrekken. Aangezien het wintervaste planten zijn die hun blad behouden, heb je er ook in de winter een prima erfafscheider aan.

Een pergola

Pergola van verzinkt staal:  Balkon, veranda & terras door Bladgoud-tuinen,
Bladgoud-tuinen

Pergola van verzinkt staal

Bladgoud-tuinen

Als je een vrijstaand huis hebt, dan is het voldoende om de randen van je tuin zo in te richten dat je de privacy in optima forma vast kunt houden. Maar wat nou als je bovenburen hebt? Die kunnen dan vanboven jou bekijken terwijl je bijvoorbeeld lekker aan het zonnebaden bent. Het plaatsen van een pergola kan er voor zorgen dat je ook van de blikken van de bovenburen niets te vrezen hebt. En het is daarnaast ook gewoon een ontzettend leuke toevoeging aan je tuin! Voor de rest is deze foto trouwens ook ontzettend inspirerend.

Een doek spannen

Stoere achtertuin:  Tuin door Mocking Hoveniers,
Mocking Hoveniers

Stoere achtertuin

Mocking Hoveniers

Is een pergola je net iets teveel van het goede en wil je gewoon een oplossing die je snel en eenvoudig wat extra privacy geeft in het geval van bovenburen en wat bescherming tegen felle zon? Een doek spannen in de tuin, zoals je op de foto kunt zien, is in een handomdraai gedaan. Zo zie je dus maar dat het erg leuk en eenvoudig kan zijn om er voor te zorgen dat je extra privacy in de tuin krijgt. Wil je nog even verder op zoek gaan naar meer erfafscheidingen? Neem dan bij dit artikel ook even een kijkje! 

Welk idee spreekt jou het meeste aan? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!