Breng wat meer gezelligheid in de kinderkamer! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Breng wat meer gezelligheid in de kinderkamer!

TILL BEHNE TILL BEHNE
van A! Emotional living & work Minimalistisch
Loading admin actions …

Een gezellige en fijne kinderkamer is heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het is daarom zaak om over een aantal dingen goed na te denken. In dit Ideabook bespreken we een aantal van die punten zodat je van de kinderkamer een gezellig geheel kan maken. Allereerst moet een kinderkamer natuurlijk gezellig, veilig, mooi, avontuurlijk en uitdagend zijn. Je kind moet er kunnen spelen, zich rustig kunnen terugtrekken en zich kunnen ontwikkelen. Daarom is het belangrijk om de kinderkamer met zorg en aandacht in te richten.

Kleur

Kleur is heel belangrijk in een kinderkamer. Aan de inrichting en dus ook de kleur ontleent een kind toch een stuk zijn identiteit. Kies dus in overleg met je kind, mits het daar oud genoeg voor is, een mooie kleur uit. Je kan ervoor kiezen om meerdere muren te schilderen. Of bijvoorbeeld maar één. Of delen van de muur, verdeeld in vlakken, voor een speels effect. Als je wil weten welke kleur je moet kiezen en welke kleur bij je kind past, lees dan dit Ideabook eens.

Verlichting

Net als in de rest van het huis is de juiste verlichting in de kinderkamer van groot belang. Afhankelijk van de leeftijd van je kind is een bepaald lichtplan noodzakelijk. Heb je een jong kind zal je wellicht iets meer sfeerverlichting gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van een leuk dier, de zon of een wolk. Als je kind wat ouder wordt, kan je bijvoorbeeld een nachtlampje installeren, zodat hij of zij 's avonds nog een boekje kan lezen. Uiteraard heb je in de meeste kamers een grote lamp die voor de voornaamste verlichting zorgt. En al naargelang de leeftijd van je kind heb je nog wat specifieke verlichting nodig. Bijvoorbeeld bij het bureau om het huiswerk te maken. Of nog wat specifieke sfeerverlichting.

Bed

Uiteraard heeft je kind een bed nodig. Een goede nachtrust is zowel voor je kind als voor jou als ouder van onschatbare waarde. Kleine kinderen slapen in een wiegje en later in een veilig bed waar ze niet uit kunnen kruipen of klimmen. Daarna stappen kinderen over naar een normaal bed. Vanaf dat moment kun je natuurlijk kiezen voor een standaard bed. Maar je kan er ook iets meer mee doen. Bijvoorbeeld in de vorm van een hoogslaper. Dat is naast spannend ook nog eens handig omdat je er ruimte mee wint. En als je het helemaal bont wil maken, kun je van je bed iets heel bijzonders maken. Door het in een bijzondere vorm te maken of er bijvoorbeeld een glijbaan aan het verbinden zodat je 's ochtends zo uit je bed kan glijden.

Vloerbedekking

Moderne kinderkamers van homify Modern

Het is van belang om goed na te denken over welke vloer je in de kinderkamer wilt hebben. Voor de uniformiteit kan je dezelfde vloer leggen als in je eigen slaapkamer en de rest van het huis. Maar je kan ook vloerbedekking overwegen. Dat is in veel gevallen een verstandige keuze. Het is zacht en warm. Dus kunnen kinderen lekker op een blote voeten lopen zonder koude voeten te krijgen. Daarnaast is het zacht dus kunnen ze er lekker op zitten. En mochten ze een keer vallen, doet het allemaal wat minder pijn. En vloerbedekking is ook nog eens stug, dus niet glad, en dus is de kans op uitglijden minder groot.

Plek voor het speelgoed

Kinderen kunnen natuurlijk nooit teveel speelgoed hebben. Je zou je maar een keer vervelen. Wel is het fijn als al dat speelgoed een eigen plekje heeft. Dat maakt het opruimen een stuk makkelijker. En het maakt de kamer een stuk overzichtelijker. In een goed opgeruimde kamer voelt een kind zich veel meer thuis en op zijn plek. Als al het speelgoed dwars door elkaar ligt, kun je nooit wat vinden en zie je door de bomen het bos niet meer. Zorg dus voor genoeg plek om het speelgoed op te bergen. In de kast, in een kist of in een mand. Zorg ervoor dat de kinderen zelf hun speelgoed kunnen opruimen. Dat leert ze wat verantwoordelijkheid en scheelt jou een hoop werk.

Accessoires

Naast speelgoed is het wel zo leuk voor een kind om één of twee hele toffe dingen in zijn of haar kamer te hebben. Naast een stoer bed en het nodige speelgoed is het dus wel leuk om een bijzonder accessoire in de kamer te hebben. Denk daarbij aan een schommel, een klimrek, een speeltent, een schoolbord of wat je maar kan verzinnen. Het maakt van een doorsnee kinderkamer een hele leuke, stoere en bijzondere kinderkamer. Jij en je kind zullen daar ongetwijfeld de vruchten van plukken. 

Zie het helemaal zitten en wil je meteen aan de slag om de kinderkamer te pimpen? Kijk dan nog eens hier voor wat meer inspiratie. Kom je er zelf niet helemaal uit, kunnen deze professionals je vast en zeker verder helpen.

Wat mag er volgens jou absoluut niet in een kinderkamer ontbreken? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!