Geef je slaapkamer een leuke twist: hang foto’s op! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Geef je slaapkamer een leuke twist: hang foto’s op!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne slaapkamers van www.rocio-olmo.com Modern
Loading admin actions …

De slaapkamer is vaak een ondergeschoven kindje. Veel mensen zien het als een plek waar je slaapt, en meer niet. Maar dat is natuurlijk een misvatting. De slaapkamer verdient evenveel aandacht als alle andere kamers. Als je slaapkamer een goede vibe heeft, zal dat je nachtrust zeker ten goede komen. Een goede manier om je slaapkamer een leuke twist te geven is om foto's, in verschillende soorten en maten, op te hangen. Foto's zorgen voor een vertrouwd en prettig gevoel. Zeker als je foto's kiest die je na aan het hart liggen. Foto's van je familie, van natuur of een foto van een beroemde fotograaf. In dit Ideabook bespreken we daarom een aantal leuke opties om je slaapkamer op te vrolijken met foto's.

Groot: een grappige familiefoto

Waar word je nu blijer van dan van je familie of je eigen gezinnetje. Om je slaapkamer een persoonlijke touch te geven is het dus een idee om een grote, grappige familiefoto op te hangen. Naast dat het er leuk uit ziet, word je op deze manier ook elke dag even herinnerd aan wat het belangrijkste is in het leven: familie.

Groot: foto van een beroemde fotograaf

Hou je het liever wat algemeen, kun je er natuurlijk voor kiezen om een foto te nemen van een al dan niet beroemde fotograaf. Een iconische foto die mogelijk iets voor jou heeft betekend. In Nederland zijn er namen als Erwin Olaf en Anton Corbijn, die fantastisch werk hebben gemaakt en die zeker niet zouden misstaan in welke slaapkamer dan ook. Internationaal gezien zijn er natuurlijk ontelbare fantastische fotografen die iconische foto's hebben gemaakt. Onder anderen Jeff Widener en Steve McCurry. Maar ook minder bekende en gerenommeerde fotografen maken fantastische foto's. Ga eens naar tentoonstellingen van bepaalde fotografen of blader boeken door en je zult er zeker foto's tegengekomen die je zullen aanspreken.

Middel: drie natuurfoto’s

Scandinavische slaapkamers van homify Scandinavisch

Een ander onderwerp dat het altijd goed doet op foto's, is natuur. En natuur in de breedste zin van het woord. Dus landschappen, dieren, detailfoto's van planten of bomen of misschien een mooie zonsondergang, of wat dan ook. Kun je niet kiezen, is het wellicht een idee om je drie favorieten op te hangen. Waar we het eerder hadden over één grote foto, zou je dus hier kunnen gaan voor drie middelgrote foto's. Dit kunnen natuurlijk foto's zijn die jezelf hebt genomen, bijvoorbeeld tijdens een vakantie. Maar dit kunnen ook bestaande foto's zijn. Ook de manier van ophangen, op één rechte lijn of juist schots en scheef is, kan sfeerbepalend zijn.

Casual foto’s in een hoek

Alle hierboven beschreven foto's zijn nogal aanwezig in de slaapkamer. Wil je het iets discreter hebben, kun je ervoor kiezen om foto's wat meer casual in een hoek te hangen. Qua foto's kan dit natuurlijk van alles zijn. Familiefoto's, natuurfoto's of wat voor een foto dan ook. Maar door het wat minder opzichtig op te hangen, is het iets meer casual. Op deze manier is het dus subtieler, maar krijgt je slaapkamer wel een persoonlijke of bijzondere touch.

Mix van verschillende maten en fotolijsten

Minimalistische slaapkamers van homify Minimalistisch Hout Hout

Wat ook leuk is, is een mix van verschillende soorten en maten fotolijsten. Dit geeft een zeer speels effect. En hierdoor kun je ook veel en verschillende foto's ophangen. Daarmee wordt deze muur van de slaapkamer een soort groot en open fotoboek, waar van alles de revue kan passeren. Vaak staan fotoboeken vooral stof te verzamelen in een kast. En door zoveel mogelijk foto's, op een leuke manier, aan de muur te hangen, blijven deze vastgelegde momenten nog beter in de herinnering.

Op een plank

Een andere fraaie manier om je favoriete foto's in je slaapkamer te presenteren, is om ze op een plank neer te zetten in plaats van ze aan de muur te hangen. Dit principe werkt ook heel goed met boeken, bijvoorbeeld in een kinderkamer. Op een plank staan boeken, en in dit geval foto's, mooi uitgestald. Door de plank wordt nog meer de nadruk gevestigd op de foto's, omdat ze nadrukkelijk gepresenteerd worden. Een mooie plek voor deze foto plank is bijvoorbeeld boven het bed, maar kan in principe overal. 

Wil jij nou ook je slaapkamer verfraaien met foto's? Met dit Ideabook kom je natuurlijk al een heel eind, maar deze professionals kunnen je ook nog het een en ander vertellen. Voor inspiratie kun je ook hier eens een kijkje nemen. En in dit Ideabook lees je alles over hoe je het niet al te fraaie uitzicht uit een raam kan verdoezelen.

Hangen er bij jouw foto's in de slaapkamer? En zo ja, wat voor foto's? Vertel het ons hieronder in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!