Idyllisch wonen met een modern randje | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Idyllisch wonen met een modern randje

Johan van Dijk Johan van Dijk
Landelijke tuinen van Ezcurra e Ouzande arquitectura Landelijk
Loading admin actions …

Een oud huis in een prachtig landschap, het is een plek waar je de meest mooie dromen op het gebied van landelijk wonen uit kunt laten komen. Maar een kant-en-klare woning is niet altijd voor handen. Vaak moeten nieuwe bewoners van zo’n huis eerst zelf flink de handen uit de mouwen steken of professionals aan het werk zetten om van een charmant oud boerderijtje een comfortabele en bewoonbaar huis te maken. En zeker als het aankomt op de stijl dan moeten er soms keuzes worden gemaakt. Voor de Spaanse architecten van Ezcurra e Ouzande was dit geen probleem. In een oude boerenschuur kun je nu idyllisch wonen met een modern randje!

Omgeving

Weelderig bloeiende lavendel, groene bomen, een prachtig glooiend landschap en een mooie blauwe lucht met enkele wolken: het lijkt wel een foto die gemaakt is om het toerisme in de Spaanse binnenlanden te bevorderen. Maar niets is minder waar, dit is de omgeving waarin het huis gelegen is dat we gaan bekijken. Je ziet de schitterende oude boerderij aan de linkerkant liggen. Een mooi onderhouden geheel. Ziet het er ook zo mooi uit als we wat beter gaan kijken?

Modern randje

Als je dit huis van dichterbij gaat bekijken, dan valt op dat er toch een en ander verbouwd is om het aan de eisen van deze tijd te laten voldoen. En de architecten hebben er voor gekozen dat deze verbouwing ook aan de buitenkant zichtbaar mag zijn. De muur van de woning wordt onderbroken door een grote raampartij die zich over twee verdiepingen uitstrekt. Een fraaie moderne toevoeging die zorgt voor een aangename inval van daglicht, maar slechts een kleine aanpassing van het oorspronkelijke ontwerp van het bouwwerk is.

Aanbouw

Bij de voordeur is een kleine aanbouw verrezen die als gang dienstdoet. Een ideale manier om de ruimte van het huis te vergroten. De stijl die is gehanteerd kent zowel landelijke als moderne trekjes. Een prima compromis die een voortzetting is van de stijl die we net buiten ook al tegenkwamen.

Ontspannen leven

Een blik in de woonkamer laat de zeer ontspannen sfeer zien. Een overwegend landelijk gevoel, maar door wat moderne elementen helemaal van deze tijd. Niet strak en geordend, maar rommelig op een charmante manier. Het past uitstekend bij de landelijke omgeving en geeft een warm ‘thuisgevoel’. Bovendien een erg leuke plek voor kinderen om op te groeien.

Uitzicht

Het grote raam zorgt vooral voor een fantastisch uitzicht over de omgeving. Maar ook de natuurlijke tuin is vanuit dit perspectief prachtig te zien. Ideaal voor een landelijk tuinfeest! Voor de kinderen spannend om te kamperen. De mogelijkheden met een tuin als deze zijn eindeloos, zolang de bewoners er maar om denken dat de oorspronkelijke omgeving en sfeer niet verloren gaat.

Gezelligheid

De keukentafel is eigenlijk precies zoals je hem hier zou verwachten. Voorzien van verse bloemen die uit de tuin geplukt zijn en met een deur waardoor je direct buiten staat. Je ziet hier ook hoe ongelofelijk dik de muren zijn. Een huis als dit lijkt gebouwd voor de eeuwigheid en kan met gemak een zware storm overleven. Het moet zonder meer een veilig en beschut gevoel geven binnen deze muren.

Lekker badderen

De ruime badkamer is voorzien van een erg leuk en origineel vrijstaand bad. En als de bewoners lekker van een ontspannen bad genieten, dan is er natuurlijk nog steeds het mooie uitzicht naar de omgeving. De ruimte heeft een redelijk moderne uitstraling gekregen, maar het prachtige nisje achter het bad, zorgt dat het oorspronkelijke van het huis niet vergeten worden.

Gegrepen door landelijk wonen en wil je op dat gebied meer inspiratie opdoen? Vergeet dan zeker niet dit project ook even te bekijken.

Ben je helemaal verknocht aan landelijk wonen? Laat al je wensen aan ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!