Een grote eclectische droomwoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een grote eclectische droomwoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne slaapkamers van Imativa Arquitectos Modern
Loading admin actions …

Smaken verschillen, wij weten dat bij homify als geen ander! Architectuur en interieur zijn zeer persoonlijk en hoe vaak komt het niet voor dat bij een getrouwd stel de ene partner iets heel mooi vindt, terwijl de andere partner er niets van moet hebben. Als we het over een droomwoning hebben dan zal die er ook voor iedereen weer anders uitzien. Maar sommige woningen krijgen van ons gewoon de titel droomwoning, vooral omdat ze net dat beetje extra hebben. Dit mooie eclectische, en vooral ook grote, huis in Mexico is daar zo’n voorbeeld van. Kijk mee naar de prachtige creatie van de architecten van Imativa.

Indrukwekkende gevel

Het was een tijdje zoeken naar het juiste woord voor deze gevel. Indrukwekkend is misschien de beste beschrijving. Vooral indrukwekkend als je gaat kijken naar de architectuur. Wat voor soort stijl hebben de architecten hier gebruikt? Voor het gemak noemen we het eclectisch, maar daarin moet je eigenlijk wel de verschillende stijlen kunnen onderscheiden. Naast modern ziet het er vooral toch ook een beetje koloniaal uit. Maar dit is nog slechts de voorgevel, de achterkant biedt weer een heel ander aanblik.

Tuinzijde

Verbaas jij je ook over het grote verschil qua stijl van de voorgevel en de achtergevel? Onmiskenbaar het zelfde huis, maar toch een hele andere sfeer en stijl. Mediterraanse en landelijke accenten trekken hier vooral de aandacht. En al staat dit huis in een warme omgeving, in de verte lijkt zelfs een chalet uit de Alpen een inspiratiebron te zijn geweest. Maar laten we ook eens kijken wat er verder te zien is. De aangename veranda bijvoorbeeld: een heerlijke plek om te zitten als de zon te fel is of als het toch is gaan regenen.

Chique woonkamer

Onze rondleiding door de binnenkant van dit huis begint in de woonkamer. Een chique en tegelijkertijd ook gezellige woonkamer! In deze ruimte is het ook weer eclectisch wat de klok slaat: klassiek en modern geïnspireerde meubels wisselen elkaar af in een ruimte die zowel moderne als landelijke trekjes vertoont. Wat de woonkamer vooral zo bijzonder maakt, is de bar die er geplaatst is. Ook die bar is met een massief natuurstenen blad erg chique.

Groots dineren

In dit huis houden ze niet van kleine oplossingen: alles moet groots aangepakt worden. Neem nou de open eetkamer de direct naast de woonkamer te vinden is. Hier kunnen maar liefst twaalf mensen aanschuiven. Dat is nog eens een eettafel! Reken maar dat er vaak gebruik van gemaakt gaat worden. En zie je dat de tafel precies onder het verhoogde gedeelte van de ruimte valt? Het zorgt voor extra sfeer en verhoogt het stijlvolle gehalte van het huis nog meer.

Ruime keuken

De keuken is ook zeer ruim opgezet. Dat moet ook wel als je zo’n grote eettafel hebt! Ook in de keuken zelf kan gezellig van een ontbijt of een avondmaaltijd genoten worden. Het eiland in het midden kan ook aan niet minder dan zes mensen plaats bieden. En die koelkast daar zou je bijna jaloers op worden, wat heerlijk groot!

Klassieke inspiratie

Al eerder waren er wat klassieke trekjes in het huis terug te vinden, maar in deze slaapkamer komt de klassieke inspiratie overduidelijk naar voren. Er ontstaat een prachtige entourage door, die er toch fris en hip uit is komen te zien. Wederom een geslaagd eclectisch huwelijk.

Rust

De badkamer is een absoluut rustpunt in het huis en heeft de uitstraling van een spa. Ook weer erg ruim opgezet, zoals bij alles in dit huis. Onder de ruime douche zou je wel kunnen dansen! We besluiten hier de rondleiding door dit huis. Wat ons betreft een absoluut droomhuis. 

Als je nog meer wilt dagdromen, dan moet je dit droomhuis ook even gaan bekijken.

Weet je hoe jouw droomwoning er uit moet komen te zien? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!