Art in huis: mooie stukken voor elke ruimte!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Art in huis: mooie stukken voor elke ruimte!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Woonvilla Blaricum:  Mediakamer door Kabaz,
Loading admin actions …

Wat voor rol speelt art in jouw interieur? Ben je in het bezit van een aantal mooie exemplaren of ben je juist nog een 'beginner' die op zoek is naar de juist stijl voor jouw inrichting? Bij dit Ideabook ben je aan het juiste adres wanneer je net dat beetje extra inspiratie op wilt doen! 

Als je nog nooit eerder kunst hebt gekocht, of geleend, kan het lastig zijn om te bepalen wat jou aanspreekt. Hoe kun je er het beste achterkomen wat voor soort kunst bij je past? Het bezoeken van exposities en galerieën kan je hier wellicht bij helpen. En wat als je erachter bent wat je mooi vindt? Waar plaats je het dan in je huis? In dit artikel hebben een paar leuke ideeën voor je op een rij gezet, puur om je te inspireren en een eindje op we te helpen. 

Kijk mee en laat je vooral inspireren door onderstaande foto's! 

Schilderijen bij de entree van je woning

De entree is het eerste vertrek dat gasten zien wanneer ze bij je binnenkomen, deze geeft over het algemeen een eerste indruk van je woning. Kiezen voor art in de buurt van je entree is volgens ons dan ook een goede keuze! Of je nu veel of weinig ruimte tot je beschikking hebt, schilderijen kunnen eigenlijk altijd. Kies voor meerdere kleine objecten of trek de aandacht met een groot exemplaar. Wie weet ben je zelf creatief en kun je je uitleven op een wit canvas, go for it! 

Je kunt ervoor kiezen om schilderijen op te hangen, maar het staat ook erg mooi om ze langs de wand op de grond te plaatsen. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor het inrichten van je hal? Bekijk dan vooral dit Ideabook waar we een aantal leuke tips voor je op een rij hebben gezet. 

Een sculptuur in de hal

 Gang en hal door AShel,

Heb jij te maken met een redelijk ruime hal? Denk dan eens na over het plaatsen van een mooie sculptuur! Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunt je kiezen voor een grote of juist wat kleinere variant. Misschien vind je een mooi exemplaar dat je op een voetstuk, dressoir of sidetable kunt plaatsen. De keuze is aan jou! 

Wist je trouwens dat er ateliers en bedrijven bestaan waar je kunst (tegen betaling) kunt lenen en huren? Enorm veel particulieren en bedrijven maken hier gebruik van. Het is namelijk de ideale manier om je woning te voorzien van stijlvolle stukken art, zonder dat je daarbij een fortuin hoeft uit te geven. Bovendien biedt dit ook de mogelijkheid om ze regelmatig te vervangen waardoor art een vernieuwend en verrassend effect aan je interieur blijft toevoegen!

Foto's op het toilet

 Badkamer door Deeco,

Het kleinste kamertje van onze woning wordt vaak vergeten wanneer het aankomt op een stijlvolle inrichting. Dat is natuurlijk ook niet gek, want het is een piepkleine ruimte met vooral een praktisch doeleinde. Toch spendeer je hier meer tijd dan je in de eerste instantie verwacht, je maakt er tenslotte meerdere keren per dag gebruik van – en dat iedere dag maar weer! Het is dan ook niet verkeerd om toch even stil te staan bij de inrichting van deze kleine ruimte. 

Omdat je waarschijnlijk te maken hebt met weinig ruimte is het goed om te kiezen voor art dat weinig ruimte in beslag neemt. Neem bijvoorbeeld foto's! Deze kun je ophangen aan de muur of plaatsen op een smalle richel, voor wanneer je ze liever niet aan de muur wilt hangen. Kies voor foto's en lijsten van verschillende formaten voor een dynamisch effect. Kies voor persoonlijke zwart/wit foto's of kies voor een thema of bepaald onderwerp waarbinnen je blijft werken. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Kunst in de eetkamer

De eetkamer is een gezellige ruimte in huis, met name wanneer je houdt van lang natafelen! Mooie decoratie of kunst komt hier dan ook goed tot zijn recht. Wanneer je ook nog eens kiest voor opvallende en spraakmakende exemplaren zal dit ook een goed gesprek op gang kunnen brengen. Ga voor een mooi beeld of kiest juist voor een opvallend schilderij. Sprekende en interessante foto's doen het ook altijd goed! 

Mocht je het nou lastig vinden om zelf tot een goede inrichting in je woning te komen. Denk er dan eens over na om de hulp van een professional in te schakelen. Misschien heb je moeite met het decoreren van je woning en lukt het maar niet om een samenhangend geheel te creëren? Ook dan kunnen ze je heel goed van dienst zijn. Je vindt ze heel gemakkelijk, gewoon hier bij homify. 

Installation art in de woonkamer

Verrassende uitbouw achter traditionele gevel:  Woonkamer door ENZO architectuur & interieur,
ENZO architectuur & interieur

Verrassende uitbouw achter traditionele gevel

ENZO architectuur & interieur

De woonkamer is over het algemeen een plek waar je redelijk wat ruimte tot je beschikking hebt. Wanneer installation art jou aanspreekt, dan is deze ruimte dan ook het meest geschikt. Installation art is een artistieke kunstvorm die vaak geuit wordt door middel van driedimensionale stukken. Ze worden ontworpen om de perceptie op en van een bepaalde ruimte uit te lichten Hierbij kun je denken aan dynamische stukken die op verschillende hoogtes vanaf het plafond naar beneden hangen, maar ook staande objecten kunnen erg krachtig zijn. Doordat dit type kunst redelijk wat ruimte in beslag neemt, komen ze het beste tot hun recht in grote ruimtes of ruimtes met een hoog plafond. Dit is ook de reden dat je ze vaak terug ziet in openbare gelegenheden. 

Film en video in de mediakamer

Woonvilla Blaricum:  Mediakamer door Kabaz,
Kabaz

Woonvilla Blaricum

Kabaz

Last but not least: artwork in de mediakamer. Wie weet ben jij in het bezit van een aparte mediakamer, deze verleent zich prima voor het plaatsen van film en video gerelateerde elementen. Zo kun je denken aan filmposters van bekende films. Je zou ook kunnen kiezen voor foto's of posters van scènes van je lievelingsfilms of acteurs. Er bestaan ook hele mooie shortclips die je zou kunnen afspelen op een scherm. 

Hoe dan ook, met dit Ideabook probeerden we duidelijk te maken dat er voor iedere ruimte in je huis een passend stuk artwork te vinden is. Waar je uiteindelijk voor kiest is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en stijl. Wil je graag nog even verder kijken naar ideeën voor het inrichten van een mediakamer? Dan raden we je aan om hier even verder te scrollen. Je kunt gebruik maken van het filter op de site om snel en makkelijk uit te komen bij voorbeelden die perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak. Veel kijkplezier! 

Wij zijn benieuwd, ben jij al in het bezit van een aantal mooie kunstwerken?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!