Moderne villa met veel natuurlijke accenten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne villa met veel natuurlijke accenten

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van aaestudio Modern
Loading admin actions …

Huizen in een landelijke omgeving worden vrijwel altijd gekenmerkt door een natuurlijke omgeving. In een nieuwbouwwijk is die natuurlijke omgeving vaak een stuk minder aanwezig. En dat geldt natuurlijk al helemaal als er sprake is van moderne architectuur. Maar toch hoeft dat niet zo te zijn. Moderne stijl en natuurlijke elementen kunnen namelijk heel goed samengaan. De architecten van het Mexicaanse Aaestudio weten wel raad met een flinke portie natuur. Het resultaat is een hele bijzondere villa die uitgesproken modern is, maar waar de natuur letterlijk aanwezig is. Vind je het moeilijk om je daar een voorstelling van te maken? Kijk dan mee naar het eindresultaat.

Veel groen

Als je op straat naar dit huis kijkt, dan valt het gelijk op: je ziet heel erg veel groen! Veel meer dan bij andere moderne woningen is begroeiing en beplanting hier een geïntegreerd onderdeel van het ontwerp. Het huis zelf is redelijk minimalistisch en strak vormgegeven, maar natuursteen zorgt voor een extra dimensie in het geheel. Een aantrekkelijk huis waarvan het groen aan de voorkant slechts een introductie is van de stijl die je binnen gaat aantreffen!

Overzicht

Een eerste overzicht van de leefruimte in het huis laat veel zien, heel erg veel! We zullen dan ook niet alles aan de hand van deze afbeelding gaan bespreken, maar laten je eerst even wennen aan dit bijzondere beeld. Laat je maar even inspireren en lees als je er klaar voor bent weer verder.

Trap als middelpunt

Net als bij de voorgevel was in het interieur ook al veel groen te zien. De zeer moderne trap heeft door de gebruikmaking van donker hout ook een klein natuurlijk tintje gekregen, maar de boom in het midden zorgt voor veel meer natuur op deze verdieping. Ook onder de trap is een grote plantenbak geplaatst. Het lijkt haast alsof de trap uit een binnentuin verrijst! Deze minituin vormt ook een mooie natuurlijke scheiding tussen de eetkamer en de woonkamer.

Knusse woonkamer

Waar het de gehele benedenverdieping iets statigs uitstraalt, valt de woonkamer zelf op door een hele knusse sfeer. Bijna overbodig om te zeggen is dat ook hier weer een grote plant mede bepalend is voor deze sfeer. De houten wand aan de achterkant verhoogd het eclectische gehalte van de kamer nog meer.

Keuken

In de keuken zie je geen grote planten of andere natuurlijke elementen, maar hier is het raam allesbepalend als centraal punt. De afmetingen van het raam lijken die van een schilderij te zijn en daardoor wordt de tuin een belangrijk onderdeel van de keuken. Verder zien we hier een aangename lange tafel waar meer informeel gegeten kan worden. Ook een ideale plek om lekker te werken of te studeren!

Televisiekamer

Het kan haast niet anders dan dat hier kinderen wonen. Naast de woonkamer is hier namelijk ook nog een aparte televisiekamer te vinden. Leuk voor kinderen of juist voor ouders om zich even lekker terug te kunnen trekken en heerlijk films of series te kijken. Het natuurlijke aspect is hier wat minder aanwezig, het gaat hier vooral om functionaliteit en comfort!

Slaapkamer

De slaapkamer heeft een redelijk moderne inrichting, zonder al te veel natuurlijke elementen, al zorgt de warme houten vloer wel voor een natuurlijk tintje. Net zoals het uitzicht naar buiten: bomen en planten zijn in dit huis altijd binnen handbereik!

Natuurlijk!

We hebben de woorden natuur en natuurlijk misschien wel wat vaak laten vallen. Maar dat kan toch ook haast niet anders bij dit huis? Voor we weer afscheid nemen, bekijken we de gevel nog een laatste keer. Een plaatje om te zien!

Benieuwd geworden naar meer natuurlijke inspiratie in een modern huis? Dan moet je zeker even bij dit project een kijkje nemen!

Bomen in huis, leuk of niet? We horen jouw mening graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!