Een plantenrek aan de muur: de leukste ideeën! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:2982:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een plantenrek aan de muur: de leukste ideeën!

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Connox Scandinavisch
Loading admin actions …

Waar de een de beschikking heeft over een grote tuin, moet de ander het doen met een bescheiden balkon. Maar hoe groot de buitenruimte bij je huis nou ook is, er is altijd wel ruimte voor een leuk plantenrek aan de muur! En dat kan ook binnenshuis een heel leuk effect gaan geven. De meeste ideeën kun je prima zonder tussenkomst van een hovenier realiseren, ga dus lekker zelf aan de slag! Wij laten je uiteraard graag de fraaiste voorbeelden zien. Laat je dus maar heerlijk inspireren door alles wat je te zien krijgt! 

Bloemenpracht!

pallet tuin Medium: Butterfly van Pop up Pallets Industrieel
Pop up Pallets

pallet tuin Medium: Butterfly

Pop up Pallets

Zodra het weer buiten mooier begint te worden, zie je mensen weer druk op balkon of in de tuin in de weer. En zo’n bloemenpracht is natuurlijk ook iets om vrolijk van te worden! Het eerste plantenrek dat we je laten zien is gemaakt met oude pallets en is voor de handige klussers onder ons geen probleem om zelf te maken. Zie je het niet zo zitten om dit eerst zelf in elkaar te gaan timmeren? De experts van Pop Up Pallets kunnen je dan zeker ook verder op weg gaan helpen. 

Plantjes

pallet tuin Large: Evergreen van Pop up Pallets Industrieel
Pop up Pallets

pallet tuin Large: Evergreen

Pop up Pallets

Over smaak valt niet te twisten, dat weten we bij homify uiteraard als geen ander. Sommige mensen worden enthousiast van heel veel kleuren terwijl anderen het toch het liefst bij zo veel mogelijk groen houden. Plantjes op een plantenrek plaatsen (what’s in a name!) is dan ook een zeer goede optie als je het echt groen wilt gaan houden. Zeker in de zomer is het mogelijk om wat meer tropische plantjes te gebruiken. Zorg er wel voor dat je die dan in de winter een wat warmer onderkomen kan bieden. 

In de keuken!

pallet tuin Small: Little Planet van Pop up Pallets Industrieel
Pop up Pallets

pallet tuin Small: Little Planet

Pop up Pallets

Wie zegt dat die fraaie plantenrekken alleen maar buitenshuis gebruikt kunnen worden? Denk ook eens aan de keuken! Het is erg leuk om je eigen keukenkruiden zelf te kunnen laten groeien en uiteraard te gebruiken tijdens het keuken. Als je aanrechtruimte wat beperkt is voor een kleine tuin, dan is een plantenrek zeker een optie om te overwegen. Erg handig om hier gebruik van te maken en het verhoogd de sfeer in jouw keuken ook op prachtige wijze. En is dit voorbeeld iets te groot, dan kun je ook zeker een wat kleiner rek gaan overwegen.

Een pergola

Bloementuin bij carre boerderij Landelijke tuinen van Hoveniersbedrijf Guy Wolfs Landelijk
Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Bloementuin bij carre boerderij

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

De meeste tips die je in dit artikel voorbij ziet komen betreffen oplossingen voor wat kleinere ruimtes. Maar heb jij wel een grote tuin en wil je het concept van een plantenrek daar wat gaan uitvergroten? Het plaatsen van een pergola is dan zeker een goed idee! Laat die begroeien met druivenplanten, hedera of andere ‘klimmers’. Als het eenmaal helemaal begroeid is, heb je ook gelijk een prachtig schaduwrijk plekje waar je de warmere dagen door kunt gaan brengen.

Bloemenprint op de muur

Deze afbeelding is eigenlijk een grapje, maar een bloemenprint op de muur kan zeker een goed alternatief zijn voor een echt plantenrek aan de muur. Het wordt er zeker een stuk vrolijker van op deze manier! 

Een kast met groen

van Connox Scandinavisch

Wie zegt dat boekenkasten alleen maar bedoeld zijn voor boeken? Je kunt met boekenkasten (of een ander soort open kast) ook een fraai groen paradijsje in huis gaan maken. De beelden spreken wat dat betreft eigenlijk voor zichzelf!

Potjes aan de muur

Voor de Urban Jungle: modern  door Kleuroptafel, Modern
Kleuroptafel

Voor de Urban Jungle

Kleuroptafel

Vind je zo’n plantenrek toch iets teveel ruimte in beslag nemen en wil je het wat minimalistischer aan gaan pakken? Potjes met planten of bloemen die je rechtstreeks aan de muur bevestigd kunnen dan het antwoord zijn. Ook weer iets wat een ontzettend leuk beeld oplevert! En zijn ondertussen je groene vingers flink gaan jeuken en wil je nog meer leuke tips en ideeën zien? Neem ook bij dit artikel dan even een kijkje! 

Heb jij leuke ideeën op het gebied van plantenrekken? Wij horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!