Modern of klassiek? Een huis met de ideale mix! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Modern of klassiek? Een huis met de ideale mix!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectische woonkamers van ANDRÉ PACHECO ARQUITETURA Eclectisch
Loading admin actions …

Bij sommige huizen is het moeilijk om er nou precies achter te komen wat de gehanteerde stijl is. Voor het gemak spreken we dan vaak van een eclectische stijl. Dit huis is duidelijk eclectisch van aard, maar er zijn twee stijlen meer dan overduidelijk te herkennen: modern en klassiek. Aangevuld met enkele andere stijlen, vormt dit geheel de ideale mix. Het is vooral heel erg chique om te zien en het moet voor de bewoners zeer aangenaam zijn om in zo’n prachtig sfeervol huis te kunnen leven. De Braziliaanse architect André Pacheco is verantwoordelijk voor dit schitterende ontwerp.

Statige entree

Overduidelijk kijken we hier naar een nieuw huis. Een huis dat duidelijk laat zien dat de ontwikkeling van de architectuur niet heeft stilgestaan. Maar tegelijkertijd laat deze gevel ons ook zien dat hele oude concepten uit de bouwkunst nog steeds erg mooi kunnen zijn. De oude Grieken gebruikten bijna 3000 jaar geleden al zuilen en die prachtige zuilen vormen hier letterlijk en figuurlijk een pijler onder het ontwerp en vormen een statige entree. Naast de zuilen zijn het vooral moderne elementen die het zicht bepalen, maar we zien ook wat landelijke en Mediterraans aandoende elementen.

Chique woonkamer

De woonkamer zet de lijn van de voorgevel prachtig voort. Moderne en klassieke elementen zijn hier schitterend samengesmolten. De accessoires zorgen voor dat effect, maar ook de plafondconstructie met de mooie verlichting geeft een ‘oud’ gevoel.

Antiek

Als we de woonkamer vanuit een ander oogpunt bekijken, zien we zelfs een mooie antieke kast staan. En die doet het hier fantastisch! Antieke meubels zijn namelijk prachtige blikvangers in een overwegend modern interieur en vormen dan ware kunstwerken in de ruimte. Maar ook door zo’n schitterende oude vaas met een deksel in een aparte inham te plaatsen is hier een zeer dynamisch beeld gecreëerd. Een bijzonder stijlvolle omgeving om in te leven!

Moderne keuken

De moderne keuken breekt met het beeld dat we op de eerdere foto’s gezien hebben. Dit geheel is op zeer moderne wijze vormgegeven, zonder dat eclectische elementen daarin een rol spelen. Dat is ook het leuke van keukens: ze mogen wat afwijken van de rest van het huis. Wat deze ruimte wel als gemeenschappelijke deler heeft met de rest van het huis is dat het er ook weer zeer stijlvol uit is komen te zien. En voor een snel ontbijt kunnen de bewoners hier aan de kleine tafel terecht of om nog snel even op de laptop aan het werk te gaan.

Eetkamer met bar

Het echte dineren is ook een hele beleving in dit huis. De bijna statige eetkamer is namelijk voorzien van een moderne bar. Maar hoe mooi en leuk die bar ook is, het absolute pronkstuk mag toch wel de eettafel genoemd worden. Een kunstwerk op zich! Bijzonder is dat er op de moderne tafel hele klassieke accessoires zijn geplaatst. Een prachtige eclectische invulling om te bewonderen.

Trap met oosters tintje

Het moderne trappenhuis heeft ook een eclectisch randje, al is dat in dit geval met een Aziatische inslag: een schitterend Perzisch tapijt en een mooie oosterse vaas geven een bijzondere dimensie aan het traplopen.

Mediterraans randje

Eenmaal in de tuin valt het bijzondere zwembad op. Hier lijkt weer een Mediterraans uitgangspunt gekozen te zijn. Het karakteriseert heel goed de bijzondere eclectische inrichting en architectuur van dit huis. De oosterse tuin maakt dit bijzondere geheel compleet. Verblijven in de tuin moet hier ook een zeer aangename beleving zijn. Wij zien onszelf hier wel zitten, jij ook?

Eclectisch ontworpen en ingerichte huizen staan garant voor een eindeloze diversiteit. Als je hier meer van wilt zien, dan is dit huis ook een schitterend voorbeeld van een fantastische mengeling van stijlen.

Is dit project een geslaagde eclectische mix geworden? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!