Wat wel en wat juist niet doen in de tuin? De do's and don'ts op een rijtje! | homify

Wat wel en wat juist niet doen in de tuin? De do's and don'ts op een rijtje!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Kleine tuin Hoofddorp Biesot Moderne tuinen
Loading admin actions …

Het voorjaar is de tijd bij uitstek om druk in de tuin aan de slag te gaan. En terwijl de een van nature groene vingers heeft, is het voor de ander toch allemaal iets lastiger! De vraag is dus wat je wel en wat je juist niet moet doen in de tuin! We hebben bij diverse hoveniers geïnformeerd en hebben de ‘do’s and don’ts’ voor je op een rijtje gezet. En daarmee hopen we uiteraard dat jij geen fouten meer gaat maken in de tuin.

Schuttingen plaatsen

Tuinafscheiding en nieuwe terassen Studio Inside Out Moderne balkons, veranda's en terrassen Kwarts Grijs
Studio Inside Out

Tuinafscheiding en nieuwe terassen

Studio Inside Out

Schuttingen plaatsen is iets wat je waarschijnlijk in eerste instantie doet om de privacy in je tuin te kunnen garanderen. Niemand zit er op te wachten om de hele dag tegen de buren aan te kijken als je lekker aan het ontspannen bent op je terras. Maar een schutting kan ook als een soort geluidsscherm dienen als er in de buurt van je huis veel lawaai is. Als je dan de erfafscheiding ook vooral met het doel van geluid tegenhouden wilt gaan plaatsen, zorg dan dat die direct naast de bron van het lawaai staat. Als die er namelijk te ver van is verwijderd, dan heeft het qua geluidsdemping geen enkel effect. 

Bloemen- en plantenbakken plaatsen

industriële tuin BMT Industriële tuinen
BMT

industriële tuin

BMT
BMT
BMT

Heb je maar weinig tuinruimte en wil je die op fraaie wijze wat verfraaien met extra fleurig groen? Bloemen- en plantenbakken kunnen daar voor zorgen! Maar maak alsjeblieft niet de fout door de bal al te vullen voor je weet waar je hem gaat plaatsen. Zo’n zware bak vol met potgrond is namelijk heel moeilijk om te verplaatsen. Bepaal dus altijd eerst waar die precies moet komen en ga dan pas de boel vullen!

Vogel- en voederhuisjes

Vogelboomhut Maandag meubels TuinAccessoires & decoratie
Maandag meubels

Vogelboomhut

Maandag meubels

Vogels een plekje in jouw tuin geven is heel erg leuk. Het maak het allemaal wat levendiger en je helpt de vogels ook zeker door ze in de winter een beetje bij te voeren. Zorg echter altijd wel dat katten niet zo maar bij een vogelhuisje kunnen komen, houdt dus altijd een minimale hoogte van 1,50 meter aan. Ga je een voederplank aan je tuin toevoegen? Zorg dan dat die opstaande randjes heeft zodat het voedsel er niet direct afwaait. Maak het wel zo dat het water gemakkelijk weg kan lopen! En leg er ook niet al teveel voedsel op, dat kan juist ongedierte aantrekken. Fruit dat je plaatst hoef je in de winter niet in stukjes te snijden, het bevriest dan te snel. En voorkom voedsel met een te hoog zoutgehalte.

Groene aanslag verwijderen

Kleine tuin Hoofddorp Biesot Moderne tuinen
Biesot

Kleine tuin Hoofddorp

Biesot

Het terras dat je hier ziet (zowel de vlonder als de tegels) zien er vlekkeloos uit, maar je weet zelf vast wel hoe groen dat kan worden. Zorg dat je bij het verwijderen van groene aanslag altijd natuurvriendelijke producten gebruikt. Laat die chemische bestrijdingsmiddelen dus ver uit de buurt van je tuin!

Een zwembad

Achteraanzicht zwembad homify Villa Glas Wit
homify

Achteraanzicht zwembad

homify

Een zwembad is heerlijk om in de tuin te (laten) plaatsen zodat je op de warme dagen lekker verkoeling kan zoeken. Wel is het zo dat je een zwembad het beste af kunt dekken om te voorkomen dat het water snel vies wordt. Maar de hele tijd tegen zo’n afdekzeil of scherm aankijken als je het zwembad niet gebruikt is niet zo fraai. Plaats daarom een heg of een struik die zorgt dat je het scherm niet ziet.

Dieren in de tuin

Kaartje of Kip FOTOBEHANG: Schapen Kaartje of Kip Landelijke kinderkamers
Kaartje of Kip

Kaartje of Kip FOTOBEHANG: Schapen

Kaartje of Kip

Kippen of konijnen in de tuin? Dieren zorgen voor levendigheid, maar zorg wel dat je geen last van geluidsoverlast krijgt en zorg voor een deugdelijk hok: dieren los in de tuin laten rondlopen kunnen we je afraden! Zijn je groene vingers inmiddels flink gaan jeuken? Lees dan ook dit artikel om nog meer inspiratie op te doen! 

Heb jij nog een tip uit eigen ervaring die je toe kunt voegen? We horen het graag! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!