Zo doe je het: groen toevoegen op je bureau!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo doe je het: groen toevoegen op je bureau!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door EVRGREEN Vertriebs GmbH,
Loading admin actions …

Op zoek naar inspiratie voor het inrichten of decoreren van je bureau? Look no further! In dit Ideabook delen we namelijk ideeën om van je saaie bureau een groene werkplek te maken. Planten maken je bureau niet alleen gezelliger, ook zuiveren ze de lucht in je kantoor en zorgen ze voor een betere luchtvochtigheid. We hoeven je vast niet te vertellen hoe belangrijk dat is tijdens het werk, een slechte luchtkwaliteit kan namelijk zorgen voor hoofdpijn, droge ogen en vermoeidheid. 

Het leek ons daarom leuk om in dit Ideabook wat aandacht te besteden aan de verschillende mogelijkheden voor op je bureau. Of je nu een verzorgend type bent of niet, er is een geschikte plant voor iedereen! Denk bijvoorbeeld aan frisse, vrolijke bloemen of kies juist voor gemak met de cactus. Is het bij jouw op kantoor nodig om de hele afdeling een make-over te geven omdat er meer groen nodig is? Dan zou je ook kunnen kijken naar de mogelijkheden van het inschakelen van een professional. Niet alleen kunnen ze je helpen bij het maken van de juiste keuzes voor een bepaalde ruimte, ook de gehele uitvoering zou je aan hen over kunnen laten. 

Kijk nu eerst mee en laat je vooral inspireren door onderstaande voorbeelden en tips! 

Een vaas met bloemen

 Studeerkamer/kantoor door homify,
homify

Elmsman desk

homify

We beginnen dit Ideabook met misschien wel één van de meest kleurrijke oplossingen voor wat meer groen op je werkplek: een vaas met vrolijke bloemen. Als je op zoek bent naar iets om je bureau echt op te fleuren dan is dit waarschijnlijk één van de beste oplossingen! Het nadeel van bloemen is dat ze, in vergelijking met planten, sneller doodgaan. Houd je van bloemen in je omgeving, dan zou je dus wel vaker een nieuw boeket moeten kopen. 

Ga voor een mooie bos rozen, tulpen of kies juist voor een kleurrijke bos met verschillende soorten bloemen. Bloemen ruiken vaak ook nog eens heerlijk fris, dus dat is ook nog mooi meegenomen. 

Een plant in een bloempotje

Wanneer het aankomt op planten, zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Van groot tot klein en van hoog naar laag, met of zonder bloemen, je zou bijna door de bomen het bos niet meer zien. Probeer te kiezen voor planten die niet al te veel onderhoud nodig hebt, want dit zou ten kosten kunnen gaan van je werk. Wist je dat Bloemenbureau Holland een aantal jaren geleden heuse verkiezingen voor Bureauplant van het jaar heeft gehouden? Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben, winnaars waren onder andere de Flamingoplant, de Vingerplant en de Livistona. 

Ben je op zoek naar meer ideeën voor het creëren van een werplek, bij voorkeur aan huis? Bekijk dan zeker ook nog dit Ideabook waar een aantal leuke tips voor het realiseren van een thuiswerkplek delen. 

Een bonsai

De meeste mensen kiezen ervoor om een bonsai te kopen in een tuincentrum en op deze manier voor het eerst te beginnen met het kweken en het verzorgen. Wist je dat het veel goedkoper is om een bonsai helemaal zelf te kweken? Ja, het is ook een stuk tijdrovender, maar dat algemeen bekend wanneer het aankomt op bonsai bomen. 

Vaak wordt gedacht dat het verzorgen van een bonsai een lastige klus is, maar eigenlijk valt dit best een beetje mee. Zodra je namelijk in de gaten hebt hoe je moet bewateren, bemesten en eventueel verpotten dan is het prima te doen. Ook op kantoor. Er zijn verschillende soorten bonsai bomen die je goed binnen kunt houden, maar de meest voorkomende (en makkelijkst te verzorgen) is de Ficus bonsai. Deze soort kan vrij veel hebben, is redelijk makkelijk in onderhoud en kan ook tegen een lage luchtvochtigheid. Zet een bonsai altijd op een lichte plaats neer, bij voorkeur in de vensterbank. Afgeraden wordt ook om je bonsai op een vast tijdschema water te geven. Kies er liever gewoon voor om aan de grond te voelen wanneer je boom wel of geen water nodig heeft. 

Kies voor een cactus!

Design Letters: You have a nice style:  Woonkamer door Kleuroptafel,
Kleuroptafel

Design Letters: You have a nice style

Kleuroptafel

In veel kantoorruimtes is het lastig om voldoende te luchten en ventileren. Soms is het niet eens mogelijk om een raampje open te zetten. Wist je dat computers, kopieerapparaten en schoonmaakmiddelen schadelijke stoffen verspreiden? Denk bijvoorbeeld aan benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen. Een cactus kan de oplossing bieden! Deze makkelijke plant schijnt namelijk magnetische golven te kunnen opvangen. 

Daarnaast is deze plant ook gewoon heel makkelijk in onderhoud, je hoeft er niet zo veel aandacht aan te besteden. Dat is natuurlijk ideaal voor degenen die niet zulke groene vingers hebben of niet veel op hun werkplek aanwezig zijn vanwege hun functie.

Hangende planten

 Examenproject 2015: Top 2000 nummers vertaald naar prachtige interieurconcepten:  Studeerkamer/kantoor door Nimeto Utrecht,
Nimeto Utrecht

Examenproject 2015: Top 2000 nummers vertaald naar prachtige interieurconcepten

Nimeto Utrecht

Heb je te maken met een klein bureau of volle werkplek waarbij er geen plek is voor het neerzetten van planten of bloemen? Kies dan simpelweg voor hangende planten! Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren. Zo zou je kunnen kiezen om plantenhouders aan het plafond te bevestigen. Dit kun je op verschillende hoogtes doen om een dynamisch en speels effect te creëren. Wat we de laatste tijd veel terug zien zijn de geknoopte plantenhouders in naturel kleuren. Deze passen perfect in de minimalistische en hippe inrichtingen van tegenwoordig. 

Staat jouw werkplek tegen een wand of muur aan? Dan is het ook leuk om te kiezen voor het ophangen van planten aan de muur. Bij de bouwmarkt en verschillende tuincentra kun je systemen om deze te bevestigen aanschaffen. 

Een micro garden

Uitgebreide collectie kantoorbenodigdheden van Design Letters:  Studeerkamer/kantoor door Kleuroptafel,
Kleuroptafel

Uitgebreide collectie kantoorbenodigdheden van Design Letters

Kleuroptafel

Heb je echt bijna geen plek over op je bureau? Dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor een zogenoemde micro garden. Kies voor verschillende kleine miniatuur plantjes in een klein potje. Niet alleen ruimtebesparend maar ook nog eens heel leuk om te zien. 

Wil je graag meer inspiratie op doen wat betreft kantoren en werkplekken? Scroll dan gerust nog even verder en wel langs deze foto's. homify biedt enorm veel inspiratie dus je zult er vast en zeker nog wat ideeën tegenkomen die je op je werk of thuis kunt kopiëren. Je kunt ook gebruik maken van het filter om zo snel en makkelijk uit te komen bij voorbeelden die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak en stijl. Veel kijkplezier! 

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!