Geen geweldig uitzicht? Dit vrolijkt de boel wat op! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Geen geweldig uitzicht? Dit vrolijkt de boel wat op!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Rustieke woonkamers van Egue y Seta Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Iedereen houdt van een mooi uitzicht. Vanuit de woonkamer uitkijken op een prachtig bloeiende tuin. Vanuit de slaapkamer een kabbelende zee zien. Of een schilderachtig landschap zien terwijl je staat te koken. Helaas is dit niet altijd een optie. Zoiets is niet voor iedereen weggelegd. Het kan zomaar zijn dat je naar het lelijke huis van de overburen moet staren. Of dat er zelfs een blinde muur tegenover je raam staat. En zo zijn er nog wel een aantal niet zo fraaie uitzichten te bedenken. Maar gelukkig is er zelfs dan geen man overboord. In dit Ideabook bespreken we een aantal mogelijkheden om dat niet al te beste uitzicht ietwat te verdoezelen. En zo heb je toch nog wat leuks om tegenaan te kijken.

Gordijnen

Een simpele, voor de hand liggende en doeltreffende oplossing zijn gordijnen. Kijk je uit op iets wat niet de moeite waard is om naar te kijken, kun je gewoon de gordijnen dicht trekken. Wat niet weet wat niet deert. Als je het niet ziet kun je je er ook niet aan storen en verpest het ook je uitzicht niet. Zorg wel dat je een mooie gordijn kiest, zodat je niet alsnog naar iets lelijks zit te kijken. Het enige nadeel aan deze oplossing is dat je met de gordijnen ook het daglicht grotendeels buitensluit. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een lichte stof, of een stof die niet al te veel licht tegenhoudt.

Decoratie op het raam

Als datgene wat je door een raam ziet niet al te fraai is, kun je natuurlijk ook het raam zelf versieren. Dit kan van alles zijn. Je kan bijvoorbeeld stickers van planten, dieren of hele landschappen op de ramen plakken. Net als bij de gordijnen moet je er wel voor zorgen dat deze stickers niet teveel daglicht uit je huis blokken. Je kan natuurlijk ook kiezen voor doorzichtige stickers. Zo heb je fraai versierde ramen maar komt er toch nog licht naar binnen. Een andere optie is om op je raam te tekenen of schilderen. Dan heb je volledige creatieve vrijheid en kan je het raam zo versieren als je zelf wil. Ook hier moet je zorgen dat niet te veel licht geblokt wordt.

Planten voor het raam

Zoals eerder beschreven, is een uitzicht op een bloeiende tuin of een ander fraai landschap alleraardigst. Maar als die tuin of dat landschap er niet is, moet je iets anders verzinnen. En dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je voor het raam een flink aantal planten neerzet. Dat kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Afhankelijk van de situatie. Op deze manier wordt naast het zicht naar de niet al te mooie buitenkant ook het zicht van buiten naar binnen belemmerd. En zo heb je binnen ook nog eens de nodige privacy. Bijkomend voordeel van deze oplossing is het positieve effect van planten op de omgeving. De meeste planten zorgen, zoals bekend, voor zuurstof en schone lucht.

Anti inkijk plakfolie

Een hele makkelijke en goedkope manier om het lelijke uitzicht te blokken is anti inkijk folie. Dat is een matte folie die je op de ramen plakt en die het zicht van binnen naar buiten, en andersom, grotendeels ontneemt. Voordeel hiervan is, naast dat het simpel en goedkoop is, dat het nog steeds veel licht naar binnen laat. Als nadeel zou je kunnen zeggen dat het niet per se de boel mooier of vrolijker maakt.

Bedrukt rolgordijn

Appartement in Groningen Moderne woonkamers van Studio Martijn Westphal Modern Hout Hout
Studio Martijn Westphal

Appartement in Groningen

Studio Martijn Westphal

Een variant van de eerder beschreven gordijnen is een bedrukt rolgordijn. Voordeel van een rolgordijn ten opzichten van een normaal gordijn is dat je deze horizontaal van boven naar beneden dan wel van beneden naar boven kan rollen. Zo kan je bepalen hoeveel in- en uitkijk je wilt hebben. En als je het rolgordijn dan ook nog met een leuke print bedrukt, een mooie foto, een mooi landschap of wat je dan ook maar wil, is deze oplossing naast handig ook nog eens mooi.

Graffiti op de muur

Scandinavische kinderkamers van homify Scandinavisch

Wil je de aandacht op een bijzondere manier afleiden van het niet al te fraaie uitzicht, kun je ook kiezen voor graffiti op de muur. Graffiti kan je overal en zo groot en klein als je wil op de muur zetten. Zo kan je het bijvoorbeeld rondom het desbetreffende raam zetten, waardoor de aandacht maximaal wordt afgeleid. Deze oplossing is bij uitstek geschikt voor de kinderkamer, maar als je het een beetje smaakvol doet, kan het eigenlijk in elke kamer van het huis. Met graffiti kan je qua ontwerp natuurlijk ook alle kanten op. Dus je bent nergens afhankelijk van en je kan je creativiteit helemaal de vrije loop laten.

Poster op de muur

Een andere oplossing zou kunnen zijn om naast het raam met het niet al te beste uitzicht een grote poster of schilderij op te hangen. In de meeste gevallen is dat dan leuker om naar te kijken dan naar het uitzicht dat het raam biedt. Ook dit is een niet al te dure en ingrijpende oplossing. Meestal is er wel een poster of schilderij voorhanden en hoef je dus geen grote investeringen te doen om de boel wat fraaier te maken. 

Heb je zelf ook zo'n raam met een niet al te best uitzicht? En weet je niet zo goed wat je ermee moet, deze professionals kunnen je een handje helpen. Voor inspiratie wat raamdecoratie betreft kan je hier eens kijken. En in dit Ideabook lees je wat je moet doen als je helemaal geen ramen hebt.

Heb jij een raam waar het uitzicht niet al te best is? Hoe heb je dat aangepakt? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!