De top 10 tuintrends van 2019!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Vogelboomhut, Maandag meubels Maandag meubels TuinAccessoires & decoratie
Loading admin actions …

Nu het weer voorjaar is, breng je op de aangename dagen vast de nodige tijd door in de tuin. Ben jij wat je huis en tuin betreft dan best wel gevoelig voor trends? Wij zijn even gaan kijken wat de top 10 tuintrends voor 2019 zijn! Je kunt daar uiteraard mee doen wat je wilt. Geniet in ieder geval van de fraaie foto’s die wij je kunnen laten zien aan de hand van het werk van onze hoveniers.

1. Variatie in de borders aanbrengen

Een simpele schutting is niet meer van deze tijd. Wie heeft er nog zin om tegen zo’n saaie houten wand in de tuin aan te kijken? Helemaal trending is nu om variatie aan te brengen in de borders. Een stukje beton, een stukje hout, wat planten (denk aan coniferen of aan hedera) en jouw border ziet er leuk en afwisselend uit.

2. Lekker eten in de tuin

Hou je van lekker eten in de tuin? Dan haak je ook helemaal weer aan op de trend van dit moment! Realiseer een leuke buitenkeuken of zorg er in ieder geval voor dat er altijd een barbecue tot je beschikking staat. Ook erg leuk natuurlijk als je gasten over de vloer hebt om gezellig samen buiten te eten.

3. Ook genieten in de winter!

Patiotuin met luxe overkapping Tilburg Knops Tuindesign
Knops Tuindesign

Patiotuin met luxe overkapping Tilburg

Knops Tuindesign

De tuin is tegenwoordig een plek waar je niet alleen op de warme dagen moet kunnen genieten, maar ook als het wat kouder of minder mooi weer is mag je naar buiten. Buitenlucht is goed voor je en zorg daarom voor een sfeervolle tuinhaard en een overkapping waarmee je eigenlijk altijd naar buiten kunt gaan. Hoe leuk is het om in de winter een glaasje glühwein op je eigen terras te kunnen drinken?

4. Denk om de natuur

Vogelboomhut Maandag meubels TuinAccessoires & decoratie
Maandag meubels

Vogelboomhut

Maandag meubels

Je moet zelf uiteraard kunnen genieten van je tuin, maar denk ook een beetje om de natuur! Een vogelhuisje is snel genoeg opgehangen! Of wat dacht je van een ‘insectenhotel’? Het ziet er uit als een vogelhuisje en zorgt dat ook de kleinste diertjes in jouw tuin een veilig onderkomen hebben.

5. Van jong tot oud

Kleine tuin, Buro Floris Buro Floris Moderne tuinen Plant,Meubilair,Boom,Buitenmeubels,Schaduw,Gras,Buitenbank,Vrije tijd,Buitentafel,Openbare ruimte
Buro Floris

Kleine tuin

Buro Floris

Iedereen, van jong tot oud, moet zich kunnen vermaken. Zorg dus zeker dat je kinderen of kleinkinderen ook hun eigen plekje in de tuin hebben. Een leuke schommel, een zandbak of een ander speeltoestel: zorg dat de kleintjes zich hier in ieder geval niet vervelen.

6. Niet teveel tegels!

Je hebt er misschien de laatste tijd wel vaker over gelezen: veel tuinen zijn teveel bestraat en laten daarom weinig water door. In tijden die steeds natter worden, is het belangrijk dat regenwater goed en snel afgevoerd kan worden. Kies dus niet voor alleen maar tegels. En wil je de tuin toch voor het grootste gedeelte verharden? Kies dan voor grind, dit laat het water wel gemakkelijk door!

7. Recyclen

We produceren met z’n allen een ontzettende grote hoeveelheid afval. Probeer daarom ook in de tuin zoveel mogelijk producten te recyclen. Steigerhout of oude pallets kunnen bijvoorbeeld als tuinmeubel een prima tweede leven krijgen.

8. De kleuren

Zandbak en zitbank/ vlonderterrasje ineen Buro Floris Moderne tuinen
Buro Floris

Zandbak en zitbank/ vlonderterrasje ineen

Buro Floris

Wat zijn de kleurtrends voor 2019 eigenlijk? Kies bij voorkeur voor een wat meer tijdloos concept en speel met kleur door middel van je kussens op de tuinstoelen. Die kun je ook zo na een paar jaar weer door een andere kleur vervangen.

9. Bewegen

tuinhuis met schommel details House of Green Moderne tuinen
House of Green

tuinhuis met schommel details

House of Green

Niet alleen de kids moeten een beetje in beweging zijn, ook jij kunt je tijd in de tuin nuttig besteden door een half uurtje te bewegen. Touwtjespringen bijvoorbeeld! Of gewoon even stevig tuinieren, dat is natuurlijk ook een vorm van bewegen.

10. Blik op de toekomst

Ook in 2019 is een moderne tuin helemaal hip. Een blik op de toekomst kun je dus zeker in je tuin door laten werken. Ben jij ondertussen de ideale tip voor je tuin al tegengekomen? Als je nog even meer wilt lezen, dan kun je bij dit artikel ook heel goed terecht.

Heb jij nog een tip die helemaal binnen deze trends past? Laat het ons weten! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!