Geen mooi uitzicht op je balkon? 6 bruikbare tips om hier wat aan te doen! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Geen mooi uitzicht op je balkon? 6 bruikbare tips om hier wat aan te doen!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid Tropische balkons, veranda's en terrassen van Dakterras.nl Tropisch
Loading admin actions …

We zijn niet allemaal gezegend met een mooi uitzicht vanaf ons balkon. Zeker in de stad zijn de overburen altijd dichtbij en is het uitzicht niet altijd even fraai. Misschien kijk je uit op de parkeerplaats van de plaatselijke supermarkt, of verdwijnt je mooie uitzicht binnenkort achter de gevels van een nieuw flatgebouw. Eigenlijk kom je niet graag op je balkon omdat het geen sfeervolle en beschutte plek is. Met de ideeën in dit Ideabook laten we zien dat je van elk balkon een mooie buitenruimte kunt maken. Ook als je niet het mooiste uitzicht van de wereld hebt!

DIY

Amsteldijk Landelijke tuinen van De Dakdokters Landelijk
De Dakdokters

Amsteldijk

De Dakdokters

Je kan het uitzicht op je balkon op alle mogelijke manieren afschermen van nieuwsgierige buren of van een niet al te aantrekkelijk uitzicht. Met een dichte haag van bamboe, een zonnescherm maar het kan ook veel eenvoudiger. Op foto zie je hoe met een simpele en stijlvolle constructie een mooie beschutte ruimte is gecreëerd. Klimplanten worden op een speelse manier langs horizontale kabels geleid. Hiermee onderbreek je het zicht op bijvoorbeeld een lelijke muur of een onaantrekkelijk gebouw zonder de hele boel af te sluiten. Je doet dit makkelijk zelf.. Bevestig een aantal hoge palen aan de reling van je balkon en span hier horizontale kabels aan. Koop een paar mooie klimmers en klaar is je budgetvriendelijke balkonbekleding.  Ben je niet zo handig met hout, hamer en schroeven? Vraag een van onze timmermannen om advies. Zij helpen je graag om van je buitenruimte iets moois te maken!

Kleine boom

Heb je voldoende ruimte op je balkon? Dan is een kleine boom in een plantenbak een prachtige manier om het uitzicht op de lelijke parkeerplaats of muur van het gebouw tegenover je af te schermen. Een boom is ook nog eens een mooie eyecatcher! Koop een lichtgewicht plantenbak van polyester. Vul de pot met potgrond en plant je boom. Bij het tuincentrum vind je verschillende bolbomen die uitermate geschikt zijn voor een boom. Denk aan een glansmispel, en sierpeer of een bosesdoorn.

Op zijn Japans

Sudare zijn horizontale lamellen of schermen van decoratieve hout, bamboe, of andere natuurlijke materialen. Sudare worden gebruikt in veel Japanse huizen om de veranda te beschermen tegen zonlicht, regen en insecten. De Japanners hangen ze meestal in het voorjaar op en halen ze in net najaar weer weg. Het is ook een idee om jou balkon af te schermen voor inkijk van de buren of om het uitzicht af te schermen. Hang een of meerdere bamboescherm met haakjes aan de overkapping van je balkon. Je kan het scherm naar wens open of dicht doen door uit of in te rollen. Het fijne van bamboeschermen is dat ze het licht mooi filteren en ook wind doorlaten. Zo wordt je balkon geen afgesloten benauwde ruimte. Een heel efficiënte en goedkope oplossing!

Ritselend bamboe

Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid Tropische balkons, veranda's en terrassen van Dakterras.nl Tropisch
Dakterras.nl

Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid

Dakterras.nl

Bamboe is een stijlvolle manier om het zicht op je balkon af te schermen. Leuk van bamboe is de licht groene kleur, de takken die bewegen in de wind en het luchtige karakter. Ook blijft bamboe het hele jaar groen. Om het gewenste effect te krijgen zet je losse takken naast elkaar in plantenbakken van ongeveer 60 cm hoog. Aan de voet van de bamboe is het leuk om zegge te planten. Dit is een laagblijvend gras. Super sterk en ook het hele jaar groen. Kies voor een bamboesoort die niet zo hoog wordt. Bamboe Fargesia is heel fraai en een van de bekendste en sterkste, niet woekerende bamboes.

Klimop

Klimop is een van de sterkste klimmers die er is en blijft ook nog eens het hele jaar groen. In tegenstelling tot veel andere klimplanten kan de plant goed tegen vorst en harde wind. Van Hedera bestaan veel soorten. Donkere bladeren, gevlekte, bladeren met een lichte rand. Saai hoeft het dus niet te worden! Laat de plant groeien langs de reling van je balkon en leidt hem met verticale steunen de hoogte in. Het balkon op de foto zou hier uitermate geschikt voor zijn. Met een beetje fantasie zie je het balkon op de foto langzaam veranderen in een alternatief kasteel van Doornroosje.

In de schaduw

Japanse esdoorn op dakterras: modern  door ScottishCrown Dakterrassen, Modern
ScottishCrown Dakterrassen

Japanse esdoorn op dakterras

ScottishCrown Dakterrassen

In het voorjaar is het heerlijk om van de eerste zonnestralen te genieten. Maar naarmate de zomer dichterbij komt, kan schaduw geen overbodige luxe zijn. Schaduw op je balkon kun je realiseren met een zonnescherm, een parasol of een doek als op de foto. En bijkomend voordeel. Je creëert met een zonnescherm of doek gelijk een beschutte plek waar je ongestoord kunt luieren in je hangmat of samen kunt zijn met vrienden.  Ook tijdens een kleine regenbui hoef je niet naar binnen te. Zonneschermen zijn in alle soorten en maten te koop. Kijk ook eens op bij ons productenoverzicht voor inspiratie!

Met deze tips kun je redelijk makkelijk zelf aan de slag, maar het inschakelen van een expert is ook een goede mogelijkheid.  Meer inspiratie vind je in dit Ideabook. Kijk en lees je mee?

Welke tip vind jij handig? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!