6 manieren om je huurhuis een persoonlijke touch te geven

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 manieren om je huurhuis een persoonlijke touch te geven

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Terras door Esther Jonitz
Loading admin actions …

Een huurhuis helemaal naar eigen stijl inrichten en aanpassen kan een lastige klus zijn. Ook wil je hier niet al te veel geld aan uitgeven, aangezien het niet 'echt' je eigen huisje is. Bij huurhuizen geldt over het algemeen de volgende regel: voordat je de woning definitief verlaat, dien je de woning geheel ontruimd en schoon op te leveren, in een goede en in de oorspronkelijke staat. De oorspronkelijke staat is in dit geval de staat waarin je het huurhuis bij het aangaan van de huurovereenkomst ontving. Deze regel geldt ook voor bijbehorende voorzieningen zoals de garage, de berging of een eventuele schuur. 

Toch betekent dit niet dat je je huis dan niet kan restylen tot hoe jij het wilt. Er zijn tal van mogelijkheden om je woning toch, op een redelijk betaalbare manier, een persoonlijke touch te geven. Hoe? Onze ideeën hebben we in dit Ideabook voor je op een rij gezet. 

Kijk mee en laat je vooral inspireren door onderstaande voorbeelden! 

Het bouwen of breken van muren

Verbouwing en restyling van een woning:  Eetkamer door Interieur Design by Nicole & Fleur
Interieur Design by Nicole & Fleur

Verbouwing en restyling van een woning

Interieur Design by Nicole & Fleur

Sommige woningstichtingen laten het toe en bij sommigen ligt dit ietsje lastiger: het bouwen of breken van scheidingswanden. Ben je dit van plan? Overleg het dan altijd eerst me de verhuurder zodat je later in het proces niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Mag het wel? Zorg dan dat het op een professionele en veilige manier gebeurt. Kies er bijvoorbeeld voor om de keuken en de woonkamer me elkaar te verbinden of kies juist voor een half open wand tussen de eetkamer en de woonkamer. Het is namelijk een ideale manier om je huis ruimtelijker te doen overkomen. Zie jij dit al voor je in jouw huurhuis? 

Ben je gewoon op zoek naar meer inspiratie voor de woonkamer? Op homify vind je veel meer stijlvolle voorbeelden. Je kunt gebruik maken van het filter om snel en gemakkelijk uit te komen bij voorbeelden die goed bij je persoonlijke stijl en smaak passen.

Het vervangen of aanpassen van keukenelementen

Mixwood keuken in Groningen:  Keuken door Studio Martijn Westphal
Studio Martijn Westphal

Mixwood keuken in Groningen

Studio Martijn Westphal

Niet helemaal tevreden met de uitstraling van je keuken? Gelukkig is dit op een simpele manier op te lossen! Vervang bijvoorbeeld de fronten van je lades en je kastjes voor een compleet nieuwe uitstraling. Je zou ze ook kunnen verven of alleen de handgrepen kunnen veranderen. Daarnaast mag je ook de kraan vervangen en zou je er zelfs voor kunnen kiezen om te investeren in een nieuw gasfornuis of oven. Je zult verstelt staan hoe anders je keuken er uit kan zien na een paar simpele aanpassingen. 

Een opvallende kleur op de muur

Het ligt misschien voor de hand, maar toch gelooft niet iedereen hoeveel verschil het kan maken wanneer je je muren voorziet van een frisse kleur. Het verven van je muren is een snelle en vooral goedkope manier om je woning een nieuwe uitstraling te geven. Zijn de muren in je huurwoning wit wanneer je deze betrekt? Kies er dan toch voor om nog even een nieuwe laag aan te brengen, je zult zien dat het meteen een schone en cleane uitstraling met zich mee brengt. 

Je zult het misschien wel begrijpen, eigenlijk moet je het verven van de wanden bovenaan je prioriteitenlijstje zetten wanneer je nadenkt over het aanpassen van je huurwoning. Je kunt er bovendien ook voor een opvallende kleur kiezen. Hiermee maak je van je wand een echte eyecatcher! Het grote voordeel van deze oplossing is dat je wanden gemakkelijk weer over kan verven naar hun oorspronkelijke kleur. 

Het verwijderen van deuren

Jammer genoeg kun je niet alle ruimtes gemakkelijk veranderen. Het plaatsen of uitbreken van wanden is niet in alle gevallen mogelijk. Soms is het gewoon ook roeien met de riemen die je hebt. In dit geval moet je accepteren wat je hebt en hierbinnen op zoek gaan naar mogelijkheden. Zou jij de hal of de keuken willen samenvoegen met de woonkamer om op deze manier een ruimtelijker effect te creëren? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om de deur uit de deurpost te halen en hem tijdelijk in de schuur of op zolder op te slaan. Werk de deurpost mooi af, maar zorg er wel voor dat de deur terug gehangen kan worden wanneer je deze huurwoning gaat verlaten. 

Heb je hier hulp bij nodig? Schakel dan de hulp van één van onze experts in om te bekijken wat je mogelijkheden zijn. Je vindt ze heel gemakkelijk, gewoon hier bij homify.  

Een nieuwe vloer

Verbouwing en restyling van een woning:  Woonkamer door Interieur Design by Nicole & Fleur
Interieur Design by Nicole & Fleur

Verbouwing en restyling van een woning

Interieur Design by Nicole & Fleur

Het kan zijn dat je woning volledig kaal wordt opgeleverd, maar als je een beetje geluk hebt zit er een nette vloer in je huurhuis. Wordt jouw woning opgeleverd met vloerbedekking? Dan raden we je aan om de vloer toch te vervangen. Vloerbedekking of tapijt wordt namelijk snel stoffig, muf en vies en het is misschien ook niet zo'n fris idee om hier nog eens op te gaan wonen. Bovendien zijn laminaatvloeren al vanaf een paar euro per vierkante meter verkrijgbaar! 

Zit er wel een degelijke vloer in je huurhuis, maar is dit niet helemaal je kleur of jouw stijl? Dan zijn er een aantal oplossingen. Zo kun je er voor kiezen om hem te bedekken met een groot vloerkleed, maar je kunt hem er ook uit halen en verkopen. Denk ook eens na over het verplaatsen van de vloer naar een andere kamer. Wie weet komt de vloer van de woonkamer wel heel goed tot zijn recht in de slaapkamer. Wij vinden dat een vloer in de belangrijkste kamer, vaak de woonkamer, het waard is om even opnieuw in te investeren. Geloof ons, hier wordt je vast en zeker heel blij van! 

Mogelijkheden op het balkon

Tot slot de buitenruimtes. Wat kun je zoal doen aan het eventuele balkon? Zo kun je investeren in een mooie vloer. Ja, ook buiten! Hiermee geef je je balkon in een handomdraai een nieuwe look en het voordeel is dat je deze vloertegels voor het balkon ook gemakkelijk kunt verwijderen om weer mee te nemen wanneer je gaat verhuizen. Ook planten en bloemen kunnen een heel verschil maken! Natuurlijk zorg je daarnaast ook voor gezellige meubels waardoor je op je balkon heerlijk kunt genieten! Een laatste tip: hang een aantal sfeervolle lampionnetjes op of kies juist voor handige slingerverlichting. Het is niet alleen praktisch voor in de avond, maar ziet er ook nog eens heel gezellig uit! 

Met deze laatste tips zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen. We hopen dan ook dat we je een eindje op weg hebben kunnen helpen zodat je thuis lekker aan de slag kunt gaan. We kunnen ons ook voorstellen dat je nog even verder wilt kijken naar inspirerende voorbeelden. Neem daarom zeker ook nog een kijkje in dit Ideabook dat we een tijdje geleden publiceerden. Je vindt er een aantal voor en na foto's van balkon make-overs. Veel kijkplezier! 

Ga jij thuis aan de slag om wat aanpassingen door te voeren?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!