De voordelen van een appartement op de begane grond

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De voordelen van een appartement op de begane grond

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Liefde voor je raam:   door Vadain
Loading admin actions …

Sommigen kiezen liever voor een appartement met wat uitzicht en de ander kiest juist liever voor een appartement op de begane grond vanwege de aangrenzende tuin. Hoe zit dat bij jou? Een appartement op de begane grond kan een aantal voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van een voor- en achtertuin in plaats van een balkon, meerdere entrees en geen gedoe met trappen of een lift. 

In dit Ideabook hebben we een aantal voordelen voor je op een rij gezet. Mocht je twijfelen bij het zoeken naar een nieuwe woning, dan kan dit artikel je misschien een eindje op weg helpen. Ook hebben we het kort over inbraakevoeligheid en wat je hier zelf aan kunt doen. 

Kijk en lees mee, maar laat je vooral ook inspireren door onderstaande foto's! 

Geen gedoe met trappen of een lift

Liefde voor je raam:  Woonkamer door Vadain
Vadain

Liefde voor je raam

Vadain

Het kan erg vervelend zijn: na een lange werkdag met tassen vol boodschappen naar boven moeten dragen en vervolgens terug moeten omdat je iets vergeten bent. Of, nog erger: wonen op tien hoog en te maken hebben met een lift die regelmatig defect is! Met een appartement op de begane grond heb je hier geen last van, en dat is misschien wel één van de grootste voordelen om voor een dergelijke woning te kiezen. Parkeer je auto of fiets simpelweg voor je deur en wandel gemakkelijk je voordeur binnen. Je denkt er misschien niet direct aan, maar het kan je heel wat tijd besparen als je niet eerst voordat je je huis verlaat of betreed een tiental traptreden hoeft te beklimmen. 

De tuin

Misschien wel de belangrijkste reden om te kiezen voor een woning op de begane grond: het hebben van een tuin! Of je buitenruimte nu groot of klein is, je kunt hem gemakkelijk betrekken bij de rest van je woning door te kiezen voor een praktische en knusse indeling. Op een balkon of dakterras heb je ook heel wat mogelijkheden, maar vaak heb je bij een tuin toch iets meer ruimte tot je beschikking. Kies bijvoorbeeld voor een lounge area, een natuurlijke vijver of lekker veel beplanting. Heeft je tuin inkijk van de buren boven je? Kies dan voor een terras met overkapping of een grote parasol bij je tuintafel. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Om binnen en buiten vloeiend in elkaar over te laten lopen zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een grote schuifpui. Een tijdje geleden publiceerden we dit Ideabook waarin we je een aantal mooie voorbeelden laten zien. Neem zeker even een kijkje! 

Meerdere entrees tot je woning

Een ander bijkomend voordeel van een appartement op de begane grond is dat je over het algemeen beschikt over meerdere entrees tot je woning. Hierbij zal de voordeur voor zich spreken en heb je daarnaast vaak ook een achterdeur. Misschien is je woning wel voorzien van een mooie schuifpui of garage waardoor je nog meer toegangspunten tot je woning hebt. Vooral wanneer je houd van een open gevoel, dan is dit natuurlijk een groot voordeel. Of een huis hierdoor ook gevoeliger is voor inbraken? Dat lees je verderop in dit Ideabook. 

Is je huis niet voorzien van een extra ingang? Dan kun je er ook voor kiezen om deze zelf, of met hulp van een professional, te realiseren. Kies je voor de hulp van een professional? Zij kunnen je niet alleen helpen bij het ontwerp maar je zou ook de gehele uitvoering aan hen over kunnen laten. Lekker makkelijk! 

Kosten

Vaak vind je op de begane grond van een appartementencomplex de bergingen, de brievenbussen en de gezamenlijke entree tot het gebouw. In sommige steden vind je complexen waarbij er wel appartementen op de begane grond zijn, met name in grotere steden komt dit vaker voor. Is het zo dat je met een woning op de begane grond goedkoper uit bent dan een huis op een andere verdieping? Dit kan wel iets schelen ja, maar dit is deels ook afhankelijk van de ligging en de verdere voorzieningen bij het appartement. Denk bijvoorbeeld aan een drukke weg voor deur, veel inkijk en het wel of niet hebben van een voor en/of achtertuin. 

Over het algemeen geldt dat hoe hoger je appartement zich bevindt, hoe meer je betaald. 

Gemak bij verhuizingen, make-overs of renovaties

 Huizen door build different
build different

Schoolmasters

build different

Natuurlijk levert een huis op de begane grond ook een aantal voordelen wanneer het aankomt op verhuizen, verbouwingen of renovaties. Dit is vooral te danken aan het feit dat je geen trappen op en af hoeft met zware dozen, puin of nieuwe bouwmaterialen. Hierdoor kun je sneller te werk gaan waardoor je niet alleen tijd maar ook geld bespaard. Dit zal waarschijnlijk geen hoofdargument zijn om te kiezen voor een woning op de begane grond, maar je kunt hem toch meenemen in je overwegingen. 

Hoe zit het met inbraakgevoeligheid?

Nu zul je je misschien afvragen of een huis op de begane grond meer gevoelig is voor inbraken. Goede vraag! Niet alleen heb misschien te maken met meerdere toegangspunten, denk aan de garage en de achterdeur, ook kunnen ramen door inbrekers gebruikt worden om je huis binnen te komen. Het is dan ook waarschijnlijk dat er sneller ingebroken wordt op de begane grond dan in een appartement waarbij je eerst vijf trappen op moet. Maar onthoud, dat komt ook zeker voor. Daarom is het belangrijk om je ramen en deuren goed af te sluiten wanneer je je huis verlaat, maar ook wanneer je gaat slapen. Laat de sleutel nooit in het slot zitten en probeer waardevolle spullen zo veel mogelijk uit het zicht op te bergen. Wat ook zou kunnen helpen is het plaatsen van verlichting met een sensor aan de buitenkant van je woning. 

Mocht je na het lezen en bekijken van dit Ideabook meer inspiratie op willen doen? Dan raden we je aan om ook nog even langs deze foto's van stijlvolle slaapkamers te scrollen. Wist je dat je gebruik kan maken van het filter om snel en gemakkelijk uit te komen bij foto's die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak? Ideaal voor wanneer je op zoek bent naar een bepaalde interieurstijl. Veel kijkplezier! 

Waar gaat jouw voorkeur naar uit, een appartement op de begane grond of zit je liever wat hoger in de lucht?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!