Breng je badkamer naar een ander niveau: 6 opbergideeën

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Breng je badkamer naar een ander niveau: 6 opbergideeën

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Badkamer door WSM ARCHITEKTEN
Loading admin actions …

Op zoek naar ideeën voor het optimaal inrichten van je badkamer? Look no further! Bij dit Ideabook ben je namelijk helemaal aan het juiste adres! Het inrichten en indelen van een badkamer kan een lastig klusje zijn, vooral wanneer je te maken hebt met weinig ruimte. Gelukkig bestaan er heel wat manieren om optimaal gebruik te kunnen maken van alle beschikbare ruimte. 

In dit Ideabook hebben we enkele inspirerende tips en voorbeelden voor je op een rij gezet, puur om je even een eindje op weg te helpen. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van haken en rekjes of het toepassen van kleinere opbergelementen. De mogelijkheden zijn eindeloos en bovendien geschikt voor badkamers van ieder formaat. We hopen dan ook dat je na het lezen van dit artikel lekker thuis aan de slag kunt gaan met je eigen badkamer. Het vereist even wat creativiteit, maar dan heb je ook wat! 

Kijk je mee? 

Losse organizers en haken

Een goede manier om meer opbergruimte te creëren zonder daarbij extra ruimte in beslag te nemen: losse organizers en haken. Een ander bijkomend voordeel is dat je ze op verschillende plekken in je badkamer kwijt kunt. Losse haken kun je gemakkelijk bevestigen aan de wand of aan deuren, maar denk ook eens aan de zijkanten of aan de binnenkant van je kastjes. 

Wat betref losse organizers kun je ook heel veel kanten op. Kies bijvoorbeeld voor opbergboxen die je in je huidige kastjes plaatst. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor losse, verplaatsbare kastjes of een aantal planken met kleine opbergers. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bekijk voor meer inspiratie ook nog even dit Ideabook. Hier hebben we een aantal leuke opbergmogelijkheden voor kleine badkamers voor je op een rij gezet.

Dividers voor je planken

Door te werken met planken kun je goed gebruik maken van de beschikbare hoogte in je badkamer. Kies ervoor om een aantal smalle planken boven elkaar op te hangen of kies juist voor enkele brede planken. Bijkomend nadeel bij het gebruik maken van planken is dat ze open zijn. Dit kan na het inrichten zorgen voor een ietwat slordige uitstraling. Denk er daarom eens over na om gebruik te maken van dividers voor je planken. Hierbij kun je losse opbergers zoals bakjes, mandjes of stapelsystemen toepassen. 

Vind je het nou lastig om zelf tot een optimale indeling en inrichting van je badkamer te komen? Dan kun je ook altijd nog de hulp van een professional inschakelen. Het inzicht van een expert kan erg handig zijn voor het in kaart brengen van je wensen en behoeften. Daarnaast kun je ook de uitvoering aan hen over laten als je dat zou willen. 

Een inzet voor je laden

Heeft jouw badkamer een meubel met lades? Perfect! Het is niet alleen heel handig om al je spullen op deze manier binnen handbereik te hebben, ook kun je er heel veel in kwijt. Bijkomend nadeel is dat het binnenin een lade al snel een onoverzichtelijke chaos kan worden. Gelukkig kan de oplossing simpel zijn: een handige inzet voor je lade. Vaak zijn ze verkrijgbaar bij de desbetreffende verkoper van je meubel, maar er bestaan ook universele varianten die bijna in iedere lade passen. Op deze manier kun je flessen shampoo, douchegel en haarproducten overzichtelijk opbergen. 

Is er voor jouw badkamermeubel geen inzet verkrijgbaar? Los het dan op door te werken met losse mandjes of bakjes. Net zo mooi en minstens zo overzichtelijk!

Uittrekbare trays

Naast het kiezen voor een inzet voor je lades is er nog een optie die hier redelijk dicht bij in de buurt komt, namelijk: de uittrekbare trays. Deze zijn ideaal voor badkamermeubels met diepe of hoge laden. Ze zijn perfect voor het opbergen van kleine(re) accessoires en benodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan je pincet, scheermes, pleisters, medicijnen en nagelknippers en vijlen. Let wel even op of dit mogelijk is bij jouw badkamermeubel, het is namelijk niet altijd even makkelijk toe te passen. De desbetreffende verkoper kan je hier vast en zeker meer informatie over geven. Je kunt ze natuurlijk ook kant en klaar kopen, maar als je een beetje creatief bent zou je er ook voor kunnen kiezen om zelf een badkamermeubel met uittrekbare trays te maken. 

Opstapelbare elementen

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar het werken met opstapelbare items is ook een goed idee wanneer het aankomt op opbergen. Wist je dat dit op heel veel verschillende manieren kan? Maak bijvoorbeeld gebruik van stapelbare opbergbakjes, bad- of douche producten of speciale kistjes. Daarnaast bestaan er ook heel wat producten die je kunt stapelen. Zo kun je ervoor kiezen om toiletartikelen zoals tandpasta en dagcrèmes in hun originele verpakking te laten zitten zodat je ze gemakkelijk in je kast of lade kunt opstapelen. Textiel verleent zich ook prima om opgestapeld te worden, maar dit spreekt natuurlijk al meer voor zich. Je kunt badhanddoeken ook eerst oprollen en daarna opstapelen. Zo kun je er nog meer kwijt in een bepaalde ruimte. 

Kleine en grote vazen voor accessoires

Heb je al eens nagedacht over het neerzetten van vazen in je badkamer? Natuurlijk kun je ze gebruiken voor het neerzetten van planten en bloemen, maar vazen bieden meer decoratieve en functionele mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld eens voor een kleine variant van glas om je wattenschijfjes of wattentips op een leuke manier in op te bergen. Plaats ze op je wastafel, op een plank of op de rand van je bad, net zoals op bovenstaande foto. Wanneer je ervoor kiest om vazen als opbergmogelijkheid te gebruiken zorg je ook meteen voor wat stijlvolle decoratie. 

Met deze laatste tip zijn we alweer aan het einde van dit inspirerende Ideabook gekomen. Wil je meer stijlvolle badkamers bekijken? Dan raden we je aan om ook nog even langs deze foto's te scrollen. Ben je op zoek naar een specifieke stijl? Maak in dat geval gebruik van het filter op de site. Op de manier kom je snel en gemakkelijk uit bij foto's die goed aansluiten bij je persoonlijke stijl. 

Hoe benut jij alle ruimte in je badkamer? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!